Ημερίδα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα: Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές; (vid)

Ημερίδα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα: Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές; (vid)

Ιούνιος 01, 2023 - 21:07
0 σχόλια

Συνέχεια στην σειρά ημερίδων στο πλαίσιο «Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη» από το Επιμελητήριο Αρκαδίας το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου με την ημερίδα «Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;»

Πρόκειται λοιπόν για μια πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που έτυχε μεγάλης αποδοχής από φοιτητές και επαγγελματίες που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημερίδες.

Έτσι και σε αυτή τη ημερίδα το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο με τόσο λεπτό ζήτημα που μάλιστα έφερε στην αίθουσα και πολλά νέα σε ηλικία παιδιά και μαθητές για να γνωρίσουν και να δουν από μια νέα οπτική τα όσα κρύβει το διαδίκτυο στην σύγχρονη πια μορφή του.

Εισηγητής της επίμαχης ημερίδας ήταν π Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Ειδικός στα πληροφοριακά συστήματα, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περίληψη ημερίδας

Όλοι μας γνωρίζουμε το διαδίκτυο, από όπου αντλούμε και δημοσιεύουμε πληροφορία και επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Στα παρασκήνια όμως του διαδικτύου, όλο και περισσότερες συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εντολές για να διευκολύνουν τον άνθρωπο. Η αθέατη αυτή πλευρά είναι το διαδίκτυο των πραγμάτων, που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Η πρόοδος της τεχνολογίας και ιδίως η αύξηση της ευφυίας των συσκευών κάνουν το τοπίο συναρπαστικό!

Ο Δρ. Κώστας Βασιλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ξενάγησε το κοινό σε ένα ταξίδι στο διαδίκτυο των πραγμάτων, όπου θα γνωρίσουμε τις συσκευές που το απαρτίζουν, τους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους, καθώς και το πώς αυτές οι συσκευές μπορούν να βελτιώσουν τη ζωής μας.

Επόμενη Ημερίδα

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00

«Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός»

Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός

Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr «Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.