Ηλεία: Εξαρθρώθηκε σπείρα καλλιέργειας χασίς που δρούσε και στην Τρίπολη

Ηλεία: Εξαρθρώθηκε σπείρα καλλιέργειας χασίς που δρούσε και στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 04, 2020 - 08:49
0 σχόλια

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της Υ.Α. Πύργου, της ΟΠΚΕ ΑΔ Ηλείας και του Τ.Α. Τριπόλεως συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσσερα από την Ηλεία και δύο από την Αρκαδία, εκ των οποίων ο ένας αν και μόνιμος κάτοικος Αρκαδίας είχε εξοχικό στην Ηλεία.

Από την προανάκριση που ενήργησαν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην αποθήκευση, απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές του Πύργου Ηλείας της Τρίπολης Αρκαδίας και σε περιοχές της Αθήνας.

Η Αστυνομία αναφέρει:

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς 1,5 κιλό χασίς, μια ζυγαριά, ένα μονόκανο όπλο και 90 φυσίγγια.

Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών , τ ου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου , συμμορία που ενέχεται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών .

Γ ια την υπόθεση αυτή , ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της συμμορίας και πρόκειται για έξι ημεδαπούς άντρες οι οποίοι συνελήφθησαν .

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε, χθες στον Πύργο Ηλείας και στην Τρίπολη Αρκαδίας , στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Ηλείας και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε , κακουργηματικού χαρακτήρα , δικογραφία για τα κ ατά περίπτωση αδικήματα , της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία , της διακίνησης και της αποθήκευσης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν , οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην αποθήκευση , απόκρυψη , μεταφορά και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές του Πύργου Ηλείας της Τρίπολης Αρκαδίας και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα μέλη της συμμορίας στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί έχοντας προκαθορισμένο τρόπο επικοινωνίας.

Επίσης απεύφεγαν να συνομιλούν τηλεφωνικά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και γι’ αυτό το λόγο έρχονταν σε επικοινωνία με φυσική παρουσία μεταξύ τους για να ρυθμίσουν τον τρόπο δράσης τους.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν στις οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

● Ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης, διαμοιρασμένες σε συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.048,6 γραμμαρίων περίπου,

● Μία ηλεκτρονική ζυγαριά,

● Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, άνευ άδειας κατοχής,

● Τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια μείγματα καπνού - κάνναβης

● Ενενήντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

● Μία μεταλλική γεμιστήρα πιστολιού, άνευ περιεχομένου

● Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.