Ηλεία: Το δρομολόγιο του τρόμου - Πρωτόγνωρη ομηρεία οδηγού του ΚΤΕΛ

Ηλεία: Το δρομολόγιο του τρόμου - Πρωτόγνωρη ομηρεία οδηγού του ΚΤΕΛ

Μάιος 19, 2019 - 11:25
0 σχόλια

Ο Θανάσης Βάλαρης μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες στο τιμόνι των αστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Οι περισσότεροι πολίτες του νομού και επισκέπτες, έχουν μπει σε ένα από τα δρομολόγια που εκτελεί. Όσο των γνωρίζουν μιλούν για έναν πράο άνθρωπο, που δύσκολα θα χάσει την ψυχραιμία του. 

Με την ίδια ψυχραιμία αντιμετώπισε και την σε βάρος του ομηρία που εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη διαδρομή του τελευταίου δρομολογίου της ημέρας για το ΚΤΕΛ από τον Πύργο προς την Κρέστενα και τη Ζαχάρω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αστικό λεωφορείο ξεκίνησε περίπου στις 9.30 το βράδυ από το σταθμό του ΚΤΕΛ στον Πύργο. Η διαδρομή γνωστή… και το Επιτάλιο, ο οδηγός μπήκε για να αφήσει κάποιους από τους επιβάτες. 

Εκεί τον ίδιο και τους υπόλοιπους του επιβατικού κοινού τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. ένας 30χρονος ΡΟΜΑ με πλούσιο παρελθόν και γνωστός των αστυνομικών αρχών - μια διαταραγμένη προσωπικότητα - μπήκε στο λεωφορείο τράβηξε μαχαίρι και ζήτησε από τον οδηγό να τον πάει στην Καλαμάτα.

Νωρίτερα ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής λεκτικού επεισοδίου στο χωριό και ίσως ως απόρροια αυτού, προέκυψε και η ομηρία.

Μόλις οι επιβάτες είδαν τι συμβαίνει τραβήχτηκαν πίσω σε απόσταση από το δράστη. Ανάμεσά τους ήταν και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που προσπάθησε - σύμφωνα με πληροφορίες να ηρεμίσει το δράστη και να βάλει τέλος στην περιπέτεια… Μάταια όμως γιατί φτάνοντας το λεωφορείο στο Αγρίδι πάντα μέσω της Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας, ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει και να κατεβάσει όλους τους επιβάτες. Εκεί ο αστυνομικός έκανε ακόμα μια προσπάθεια να μεταπείσει τον 30χρονο δράστη, όμως εκείνος έγινε πιο επιθετικός…

Το δρομολόγιο του τρόμου βρισκόταν πλέον σε πλήρη εξέλιξη, με το δράστη να έχει βάλει το μαχαίρι στο σβέρκο του οδηγού, που συνέχισε να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία.

Ο αστυνομικός και οι επιβάτες στο μεταξύ, ενημέρωσαν τις αρχές. Αστυνομικοί από την Κρέστενα, τη Ζαχάρω, την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια Πύργου, γρήγορα βρέθηκαν να καταδιώκουν το λεωφορείο. 

Ο οδηγός γρήγορα κατάλαβε πως η Αστυνομία ήταν κοντά του. Με σινιάλα και κόρνες χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο δράστης, οδηγός και αστυνομικοί συνεννοήθηκαν πως έπρεπε να υπάρξει μια ευκαιρία να δοθεί τέλος στην ομηρία με την επέμβαση των αρχών. 

Πάντα ψύχραιμα ο οδηγός, είπε στον 30χρονο πως για να φτάσουν στην Καλαμάτα θα έπρεπε να ανεφοδιαστούν με καύσιμα, κάτι που έπεισε το δράστη. 

Έτσι σταμάτησαν στο πρατήριο της BP στην είσοδο της πόλης της Ζαχάρως. Εκεί σύμφωνα με τις περιγραφές ο δράστης ζήτησε από τον οδηγό να πει στον πρατηριούχο να τους ανεφοδιάσει με καύσιμα και να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο. 

Οι αστυνομικοί με παρατεταμένα τα όπλα τους, βρισκόταν ήδη στην πίσω πλευρά του λεωφορείου και περίμεναν να δράσουν. Ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες για να μιλήσει στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου και ο δράστης τις έκλεισε ξανά, όμως και πάλι αυτός ήταν που τις άνοιξε για να βγει έξω από το όχημα. Εκεί είχαν τελειώσει όλα, καθώς οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. 

Να σημειώσουμε πως ελάχιστοι στη Ζαχάρω, τη στιγμή εκείνη κατάλαβαν τι είχε συμβεί….

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων Νίκος Καπλάνης, λίγη ώρα μετά το τέλος της ομηρίας, μίλησε για τα όσα ο ίδιος αντίκρισε στην επιχείρησή του.

“Αυτό που ζήσαμε σήμερα εδώ δεν το έχουμε ξαναδεί. Είδαμε έναν άνθρωπο να απειλεί τον οδηγό με μαχαίρι. Η Αστυνομία έκανε την δουλειά της άψογα, χωρίς το παραμικρό. Τα όσα είδαμε μας αγχώνουν γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας βρει κάθε μέρα” σχολίασε.

 
ΠΗΓΗ: ilialive.gr
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.