Η Τρίπολη… πρώτη στις υψηλές τιμές των ακινήτων

Η Τρίπολη… πρώτη στις υψηλές τιμές των ακινήτων

Ιανουάριος 30, 2023 - 22:33
19 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal

Με την καινούργια χρονιά να κουβαλάει τα βαρίδια της προηγούμενης, όπως πληθωρισμό και ακρίβεια, οι τιμές ενοικίων και ακινήτων είναι σαφές ότι έχουν επηρεαστεί.

Σε μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό των αυξήσεων βρίσκεται γύρω στο 9% και στο 8,5% αντίστοιχα.

Η Τρίπολη είναι  μια από τις πόλεις που ανέκαθεν παρουσίαζε υψηλές τιμές στα ακίνητά της.

Μιλώντας με μεσίτες της πόλης μας, μας πληροφόρησαν ότι η αύξηση των τιμών των ακινήτων τοποθετείται γύρω στο 5 με 10%.

«Γενικά ήμασταν ψηλά», όπως παρατήρησε επαγγελματίας του χώρου.

Παράλληλα, η ζήτηση είναι μικρή καθώς τα νεαρά ζευγάρια που κάνουν μια νέα αρχή στην πόλη μας είναι ελάχιστα. Η αγορά εργασίας είναι πολύ μικρή, ενώ οι μεσίτες ευελπιστούν ότι με το άνοιγμα των δυο νέων φαρμακοβιομηχανιών στην Βιομηχανική Περιοχή θα σημειωθεί μια σημαντική αλλαγή.

Ζήτηση για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα υπάρχει κυρίως από φοιτητές και γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους στην περιοχή. Όμως, οι τιμές είναι υπερβολικές για τα βαλάντιά τους, και μάλιστα για σπίτια δεκαετίας του ‘70 και που δεν είναι ιδιαίτερα προσεγμένα.

«Για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσουν από τον ίδιο τον φοιτητή να το βάψει» προσθέτει μεσίτης.

Τα «καλά» σπίτια σπανίζουν, ενώ λογικές τιμές δεν υπάρχουν στον χάρτη μας...

Όσον αφορά τα καταστήματα που παρατηρούμε να κλείνουν το ένα μετά το άλλο στην πόλη μας, οι μεσίτες παρατηρούν ότι οι τιμές των ενοικίων είναι εξωφρενικές, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

«Κατάστημα που παλιά ζητούσε 2.500 με 3.000 ευρώ τώρα ζητάει 7.000 ευρώ ενοίκιο», όπως μας είπε μεσίτης.

Στο κέντρο οι τιμές των ενοικίων επίσης αγγίζουν τα 700 ευρώ.

Από ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι της Τρίπολης δεν λέει να «ρίξουν» τις τιμές παρά το γεγονός ότι τα σπίτια που είναι διαθέσιμα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.


19 Σχόλια

Ακριβά μισθώματα σημαίνει κλειστά μαγαζιά και κενά σπίτια. Τα τρώει ο ΕΝΦΙΑ και η ακριβή συντήρηση τους όλες τις καλύβες των Καραγκιόζηδων.

Αλλημια Αρνητικη Πρωτια που μας ροποθετει με πινεζα στον χαρτη για να μην ευδοκιμει το εμποριο και η διαμονη φοιτητων στην τριπολη.Εχεις ενα μαγαζι και ζητανε ενοικιο ισο με 10 μισθους πληρους απασχολησης,για να ταιζουν τους κανακαρηδες τούς......

Αλλημια Αρνητικη Πρωτια που μας ροποθετει με πινεζα στον χαρτη για να μην ευδοκιμει το εμποριο και η διαμονη φοιτητων στην τριπολη.Εχεις ενα μαγαζι και ζητανε ενοικιο ισο με 10 μισθους πληρους απασχολησης,για να ταιζουν τους κανακαρηδες τούς......

Η ζήτηση είναι μικρή, η αγορά εργασίας είναι μικρή, αλλά οι τιμές των ακινήτων στο Θεό.Πως ερμηνεύεται αυτό;

Να τα βάλουν όλοι μην σου πω που!μαγαζια στο κέντρο της Τρίπολης 3,4,5.000 λες και είναι στο κολωνακι.ερείπια σπίτια επειδή είναι στο κέντρο 400 ευρώ καινούργιες γκαρσονιέρες 350 επειδή είναι καινούργιες ότι είσαι 35 τμ δε λέει κάτι Ε;να σας μείνουν και να τα φάτε όλα σε συντήρηση και Ενφια

Διώχνετε κόσμο ρε από την πόλη με αυτά που κάνετε!ποιος θα μείνει ακόμα και ντόπιος όταν γυρίζει στην επαρχία για καλύτερες και οικονομικότερες συνθήκες;με 400 ευρώ παλιό σπίτι θα βρει και στην Αθήνα.κοιταζε αγγελίες προχθές σπίτι με τζάκι ναι μεν ωραίο αλλά όχι κάτι πανάκριβο μέσα 700 ευρώ ενοίκιο!!!!!700 σε διαμέρισμα στην Τρίπολη!

Και που να ανοιξει η Demo και ερθουν υπαλληλοι απο αλλες πολεις να εγκασταθουν εδω,θα τους βγαλουν τα νυχια και τα δοντια οι τριπολιτσιωτες για ενα ενοικιο .Οι φοιτητες ουτε οι μισοι εγγεγραμμένοι δεν διαμενουν στην τριπολη λακισανε μαγαζια εμποριο διαλυθηκανε,νοικιαζεις μαγαζι και βαζεις συνέταιρο τον ιδιοκτητη.Το καλυτερο μαγαζι χρωσταει 5 ενοικια αλλα εκει αυτοι να μην κατεβασουμε τιμη, και ο ενας πνιγεται και ο αλλος πληρωνει εφορια και ας μην εχει εισπραξει ενοικια μηνων. Η Πετρινου έγινε Κολωνάκι χαχαχαχαχαχ και Αρεως Συνταγμα

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Ξεφτίλα... Αυτό δείχνει πολλά για το ποιόν κάποιων εδώ στην Τρίπολη και δυστυχώς δεν είναι μονάχα μια μειοψηφία που έχει άχρηστη νοοτροπία κακού κουτοπόνηρου χωριάτη.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι η Τρίπολη είναι το Μονακό της Ελλάδας. Μην κοιτάτε που δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο σαν πόλη και οι κάτοικοι ζέχνουν μιζέρια. Εάν πείναγα θα είχαν και χαμηλά ενοίκια. 2η στην Ελλάδα ως προς τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες

Γνωστοί χαραμοφάηδες κληρονόμοι, κυρατσες της πλακάς, και βλάχο μάγκες που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους να δουν πως βγαίνουν τα χρήματα, παρά μόνο σε κάνα δημόσιο. Αυτή είναι η φάρα τους. Αυτοί που διαμαρτύρονται ξέρουν πως βγαίνουν τα χρήματα γιατί εργάζονται. Άκου λέει 3,4,5 χιλιάδες στο χωριό ενοικιο. Όχι συνέταιρος, μεγαλομέτοχος χωρίς ευθύνες της επιχείρησης είναι ο ιδιοκτήτης έτσι

Αφου ο ΕΝΦΙΑ είναι οριζόντιος δεν ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες να μεινουν ανοικιαστα εως ότου πετυχουν την τιμή που θέλουν. Αν ήτα κλιμακωτός ο ΕΝΦΙΑ πχ 1 σπιτι 100 €, 2 σπιτια 120 €, 3 σπιτια 140 € κοκ , τότε δεν θα σκέπτονταν να μεινει ανοικιαστο το σπιτι ούε μια μέρα και έτσι θα είχαμε μειωση των τιμών. Οι κυβερνήσεις όμως, προστατεύουν τους "εισοδηματίες" και όχι το ΛΑΟ!

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι να κουράσουν, θα συγκυβερνήσουν! το έργο έχει ξαναπαιχτεί! μέχρι τις εκλογές θα κάνουν μεγάλες βρωμιές!

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι να κουράσουν, θα συγκυβερνήσουν! το έργο έχει ξαναπαιχτεί! μέχρι τις εκλογές θα κάνουν μεγάλες βρωμιές!

Απαράδεκτη κατάσταση. Πολλοί νομίζουν ότι το μηνιαίο εισόδημα στην Τρίπολη των 600€ ξαφνικά μεταμορφώνεται σε εισόδημα των 1500€. Το πιο καταπληκτικό είναι ότι θεωρούν ότι ανοίξουν οι φαρμακοβιομηχανιες θα δίνουν 2χιλιαρικα μισθό. Όλο αυτό έχει καταλήξει ο κόσμος να φεύγει από την Τρίπολη και καλά κάνει και ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων να είναι τα 50 χρόνια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.