Η περισυλλογή και η διαχείριση των αδέσποτων στο ΔΣ Τρίπολης

Η περισυλλογή και η διαχείριση των αδέσποτων στο ΔΣ Τρίπολης

Φεβρουάριος 16, 2021 - 20:45
7 σχόλια

Το θέμα των αδέσποτων έθεσε ο κ. Σμυρνιώτης Γιάννης στην συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σμυρνιώτης κατηγόρησε την νυν δημοτική αρχή για την διαχείριση που κάνει σημειώνοντας ότι γίνεται αλόγιστη δαπάνη.

«Τι γίνεται με την διαχείριση των αδέσποτων, βλέπουμε ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων. Ο κ. Λαγός στις αρχές Φεβρουαρίου αναφέρει ότι ζητεί από τους Φιλοζωικούς φροντίδα, αδέσποτων για ένα μήνα με ένα μεγάλο ποσό και πολλά χρηματικά εντάλματα για την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων.»

«Είδαμε κάποιες αντιπαραθέσεις του κ. Λαγού με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Θεωρώ ότι τα ποσά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς δίνουμε ποσά 15.000 ευρώ για φροντίδα κ.τλ», σημειώσε.

«Δεν μπορούμε να εκτινάσσουμε το κόστος χωρίς να υπάρχει ορατό αποτέλεσμα και από την άλλη να επικαλούμαστε ότι για κάποια διαφορά πάμε σε κτηνιάτρους εκτός των ορίων του δήμου. Τι γίνεται στη Νεστάνη και γιατί υπάρχουν τέτοιες δαπάνες;», ρώτησε.

Δεν τιμά κανέναν να λέμε ότι οι κυνηγοί αφήνουν τα σκυλιά δεξια και αριστερά. Δεν μπορούμε να αφήνουμε κατηγορίες, την στιγμή που εχουμε αποτύχει να επιλύσουμε το θέμα, υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος κ. Τζιούμης απάντησε αρχικά σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Σμυρνιώτης, σχετικά με το κόστος.: «Εμεις κάνουμε περισυλλογή με 60 ευρώ για ένα ζώο, υπάρχει μία μείωση 25% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Υπάρχει μία σύμβαση από πέρυσι η οποία ολοκληρώνεται είτε σε ένα χρόνο είτε όταν έχουν μαζευτεί τα 260 ζώα που αναφερόταν στην σύμβαση και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εκττίναξη του κόστους

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και όλα τα άλλα που γίνονται από τους κτηνιάτρους, οι τιμές που δίνουμε εμείς είναι πολύ μικρότερες από τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο δήμαρχος.

Η κυρία είναι στη ζώνη επανένταξης στην Νεστάνη και φροντίζει τα ζώα

Στη συνέχεια, ο κ. Λαγός έδωσε κάποια αριθμητικά στοιχεία,τονίζοντας ότι αυτή η διοίκηση, έχει επιλέξει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες σε πολύ χαμηλές τιμές.

«Εγώ είπα για λίγους κυνηγούς, δεν ανέφερα συλλόγους, θα υπάρξει έγγραφη δημόσια απάντησή μου, για το θέμα».

«Εγώ τα κάνω όλα νόμιμα, αν κάνω κάποιο λάθος, πρέπει να μου το πείτε. Στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων στην πόλη», ανέφερε σημειώνοντας ότι πράγματι υπάρχει μία κυρία στην Νεστάνη που καθαρίζει τα περιττώματα.

 

Αν νομίζετε ότι με αυτά θα θίξετε τον κ. Λαγό κάνετε λάθος, σας παρακαλώ βοηθήστε όλοι να δούμε τι θα κάνουμε.

Στη δευτερολογία του ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για τις συμβάσεις που ο ίδιος σαν δήμαρχος είχε υπογράψει, αλλά και για το άρθρο 9 νόμου που προβλέπει πού θα πάνε τα αδέσποτα.
«Εγώ θα φέρω τις επόμενες μέρες στο ΔΣ τους αριθμούς των αδέσποτων που μαζέψαμε και με πόσα ευρώ. Πόσα στηρώθηκαν πόσα τσιπάραμε κ.τλ.», είπε ο δήμαρχος κλείνοντας.

 


7 Σχόλια

Λαγέ;;; Είπες ότι οι κυνηγοί αφήνουν τα σκυλιά. Για να ξέρουμε τι λέμε. Αν και εγώ δεν έχω δει κυνηγόσκυλα στις πλατείες. Όχι ότι δεν υπάρχουν και κάτι καλόπαιδα που ΔΗΛΩΝΟΥΝ κυνηγοί, αλλά δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Όπως υπάρχουν και κάποιοι που δηλώνουν αντιδήμαρχοι και δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Γκέκε;;;

Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Κο Λαγό τα είπα πολύ καλά και διευκρινιστικά. Άκουσον άκουσον προηγούμενη δημοτική αρχή πλήρωνε 173 e για τα αδέσποτα και η δημοτική αρχή Τζιουμη 70e τι άλλο πρέπει να γίνει.

21.18 άρα παραδέχεσαι και εσύ ότι κάποια καλόπαιδα που δηλώνουν κυνηγοί αφήνουν τα σκυλία τους. Αυτό ακριβώς είπε κι ο Λαγός. Ευθύς η επομένως των κυνηγών είναι να απομονώσουν αυτά τα καλόπαιδα !

Κε Σμυρνιωτη δεν θελουν οι πολιτες τα ζωα στην πολι μας και μην επιμένετε .Αφήστε την Δημοτικη αρχη να κανει το εργοτης.

άθλημα το κυνήγι; αλήθεια τους κανόνες του "αθλήματος" τους γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι,δηλ κι τα θηράματα και συμφωνούν να 'αθληθούν";ρε τι ακούμε!!

είναι η μόνη δημοτική αρχή που κάνει έργο ,οπότε κ Σμυρνιώτη όσοι έκαναν ελάχιστα ή τίποτα δεν δικαιούνται να κρίνουν

Άντε και ο επόμενος κτηνίατρος να είναι απ' την Καρδίτσα και η ανάδοχος περισυλλογής φοιτήτρια στο ΜΙΤ!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.