Η ώρα των δημάρχων: Ζητείται στέγη για 350.000 μετανάστες - Τι θα κάνει η Τρίπολη;

Η ώρα των δημάρχων: Ζητείται στέγη για 350.000 μετανάστες - Τι θα κάνει η Τρίπολη;

Φεβρουάριος 26, 2020 - 17:25
47 σχόλια

Ο βουλευτής Χίου και υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ζήτησε από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και από τους 332 δημάρχους της χώρας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους -με πρώτους τους 31 δημάρχους του προεδρείου της ΚΕΔΕ- και να προτείνουν κάθε ένας από αυτούς μια τοποθεσία στην περιοχή τους όπου να είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια δομή φιλοξενίας 1.000 ατόμων.

Ο κ. Μηταράκης ζήτησε τις προτάσεις των δημάρχων προκειμένου, όπως είπε, «να έχουμε 350.000 θέσεις και εμείς να επιλέξουμε τους 20.000 με βάση το πόσο άμεσα μπορούν να δημιουργηθούν οι δομές».

Την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις στα νησιά για τη βίαιη καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που διαφωνούν με τη κατασκευή νέων κλειστών κέντρων στον τόπο τους, ο κ. Μηταράκης περιμένει προτάσεις από τους δημάρχους της ηπειρωτικής χώρας ώστε να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Οπωσδήποτε, πάντως, η βίαιη καταστολή των αντιδράσεων δεν αποτελεί και το καταλληλότερο κίνητρο για να δεχθούν οι δήμαρχοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση... Όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίαση, «θα έπρεπε να γίνει περισσότερος διάλογος. Δεν μπορούμε να βλέπουμε κατοίκους απέναντι στα ΜΑΤ και τραυματισμούς αιρετών».

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει λογική κατανομής 1% σε κάθε περιφέρεια. «Αλλά να υπάρχει και αντίστοιχη ενδοπεριφερειακή κατανομή», πρόσθεσε.

Για μία ακόμα φορά, έκανε λόγο για θέσπιση ανταποδοτικών μέτρων για τους Δήμους που θα «βάλουν πλάτη» σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. «Όχι ως μια κίνηση φιλανθρωπίας, αλλά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη θαρραλέα στάση τους. Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πράξη όσα λέμε», είπε ο υπουργός. 

Όπως έχει αποφασιστεί σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, και όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, ο Δήμος Τρίπολης θα συμβάλλει στη στέγαση και άλλων μεταναστών και προσφύγων αν και εφόσον όλοι οι Δήμοι της χώρας πάρουν το 1% που τους αντιστοιχεί βάσει πληθυσμού στον τόπο τους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Τρίπολη είναι ένας από τους 12 Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες μέσω προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ η στέγαση 1.000 και πλέον ανθρώπων είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει με τη λογική του προγράμματος που ήδη εφαρμόζεται -έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση έχει κάνει λόγο για ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας σε τόπους που θα της υποδειχθούν από τις δημοτικές αρχές.

Τα ερωτήματα, εύλογα και πολλά. Η αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου είναι το ζητούμενο. Ωστόσο, ακόμα και αν προωθηθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα, ακόμα και αν δημιουργηθούν οι κλειστές δομές στα νησιά, με την έλευση εκατοντάδων νέων μεταναστών καθημερινά από την άνοιξη ως το φθινόπωρο οι δομές και πάλι θα γεμίσουν.

Το να πειστεί, πάντως, η ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα για εκείνους που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, είναι πλέον αδύνατον -αν και δεν πιστεύουμε ότι ήταν κάποτε εφικτό.

Αναμένουμε τις εξελίξεις οι οποίες, όπως φαίνεται, θα δρομολογηθούν άμεσα.

Γαλανιάδη Εύα


47 Σχόλια

Η Τρίπολη καθώς και η Αρκαδία είναι πολύ πίσω σε ανάπτυξη σε σχέση με τους άλλους νομούς. Εάν μας φέρους και πρόσφυγες μας αποτελείωσαν.

Η μόνη λύση είναι να κλείσουν τα σύνορα. όμως εκεί δεν παίζουν φράγκα. Η χώρα καταστρέφεται - πρωτοφανή πράγματα σε μία χ'ωρα που αφού πρώτα την χρεοκόπησαν , ελέω προδοτών πολιτικών, την εποικίζουν με όλη την Ασία, για να έχει η Γερμανία φθηνό εργατικό δυναμικό (όποτε και όσους θέλει) , και να μην φεύγει στην Ασία η βιομηχανία της.

Θα τους φάμε στην μάπα και θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Δυστυχώς την σκοτώνουν την Ελλάδα με όπλο τους την αδιαφορία μας.

@18:13 αργά το κατάλαβες. Όταν τα έλεγαν οι πατριώτες δεν τους ακούγατε. Τώρα καλά να πάθουμε αφού ψηφίζετε αυτούς που τους δέχονται στην χώρα και δεν τους απελαύνουν. Και τα σπίτια θα μας πάρουν με την άγρια φορολόγηση για να τους βάλουν να μείνουν δωρεάν.

Προ πάντων μην πανικοβάλλεστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

προ ώθηση στην χώρα τους & κλείσιμο των ΜΚΟ είναι η μόνη σωτηρία της χώρας μας......αν έχουν τα κότσια οι κυβερνώντες......

@19:12 ποια σύνορα να κλείσουν; Αφού έρχονται από την θάλασσα. Η θάλασσα δεν κλείνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει ότι όποιος μετακινείται από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, τότε δεν μπορεί να φύγει εκτός χώρας. Για αυτό και οι δομές στα νησιά δεν μπορούν να κλείσουν. Θα μειωθεί ο αριθμός και θα γίνουν κλειστές οι δομές αλλά να φύγουν τελείως δεν παίζει. Τα παράπονα στους Συριζαίους. Πέρα από αυτό πολλοί νησιώτες δεν βολεύονται με τις κλειστές δομές. Με τις ανοιχτές δομές κάποιοι ντόπιοι και όλες οι ΜΚΟ έβγαζαν πολύ χρήμα. Χαλάει τα συμφέροντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για αυτό οι αντιδράσεις.

Το ισραήλ έχει 50% θαλλάσια σύνορα και γύρω του μόνο μουσουλμανικές χώρες -περνάει κανείς? Ποιός σκέφτηκε αυτή την μπούρδα περί θαλασσίων συνόρων,. Η θάλασσα ως φυσικό εμποδιο θεωρείται απείρως ευκολότερα φυλασσόμενο σύνορο απτην στεριά. ή μήπως νομίζετε ότι τα χερσαία σύνορα έχουν κάποιου είδους συρματόπλεγμα ? Εκατοντάδες χιλιόμετρα έρημα και αφύλακτα ρουμάνια είναι...........

Στην περίπτωση της μεταναστευτικής κρίσης, ούτε το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο, ούτε το δίλημμα ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή από την μια, και τον ανθρωπισμό από την άλλη. Αυτά τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις, με τα πεπραγμένα τους, καθώς και οι νεοθωμανοί που πλειοδοτούν στην συνέχιση του χάους. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, και η ελληνική κοινωνία πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα της ώστε να εξαναγκάσει την πολιτική ηγεσία να κάνει αυτό που της χρωστάει…ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Οι πρόσφυγες ήταν και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Σ' ένα λογικό αριθμό, με κοινές πολιτιστικές αναφορές, κάλλιστα μπορούν να συνυπάρχουν μ' εμάς. Το ίδιο και οι νόμιμοι, υπό έλεγχο μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν όμως να μετακομίσουν στην Ελλάδα, ολόκληρο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μαζί. Η μάνα του Αντετοκούνμπο, ονόμασε τα παιδιά της Γιάννη και Θανάση, όχι Γιουσούφ και Μαχμούτ. Και τα μεγάλωσε με Το κοκοράκι κικιρικικι να σε ξυπνάει κάθε πρωΐ. Οι Έλληνες ομογενείς στην Αμερική, γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών με ενθουσιασμό και εγκάρδια αποδοχή.

Ο αγώνας των νησιωτών για τη MH δημιουργία τεράστιων ΜΟΝΙΜΩΝ εγκαταστάσεων για τους αδιευκρίνιστης προέλευσης και ιδιότητας λαθραίoυς εισβολείς στη χώρα μας, έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου, αφού πιστεύω ότι εκτός της διατάραξης της ομαλής καθημερινότητας των νησιών, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος Εθνικής Ασφάλειας. Ο αγώνας των νησιωτών έχει θορυβήσει ΟΛΟΝ τον πολιτικό κόσμο, που τώρα αρχίζει και αλλάζει ρητορική μπροστά στην αποφασιστικότητα των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας. Βέβαια, οι δεσμεύσεις τους στη γερμανική Ευρώπη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας

https://www.defence-point.gr/news/epikefalis-ton-toyrkon-stin-athina-gnostos-kai-mi-exaireteos-ypopterarchos Παύλο αυτόν να φέρεις για νέο πασά της Ντρομπολιτσάς. Δεν ντρεπόσαστε εκεί στου Μαξίμου να συνομιλείτε με τον οργανωτή των μισθοφόρων/τρομοκρατών του Ερντογάν στη Λιβύη και ταυτοχρόνως να εξανίστασθε για το Τουρκολιβυκό σύμφωνο για οριοθέτηση ΑΟΖ; Αντί να το διώξετε τον βάλατε και στην κεντρική θέση φωτογράφισης (του οικοδεσπότη) στο ΥΠΕΘΑ. Τόσο γιουσουφάκια είσαστε στην ΝΔούλα

Γιώργο , γ ιατί δεν γράφεις ποτέ σχόλιο με το ονοματεπώνυμο σου και κρύβεσαι άλλοτε πίσω από ευφάνταστα ψευδώνυμα κιάλλοτε πίσω από προβοκατορικες μπούρδες;.. Ντρέπεσαι ή φοβάσαι? Επισης σε έχω πολλάκις ρωτήσει, αλλά, ουδέποτε απάντησες, τι προτείνεις να ψηφίσουμε, αφού οι συριζονουδουδες είναι όπως λές προδότες αμερικανογερμανοτσολιάδες εθνομηδενιστές διεθνιστες?

Τι θα κανει η Τριπολη?Οτι κανει συνηθως,θα πινει καφε και θα χλευαζει αυτους που διαμαρτυρονται.Δεν ξερει να κανει και κατι αλλο δυστυχως,μια πολη βολεμενη τι αντιδραση να εχει?Και θελετε και να τιμησετε τα 200 χρονια της επαναστασης,η"να γιορτασετε τον πρωτο χρονο που ξαναριζωνουν οι Μουσουλμανοι στην Ελλαδα?Κριμα Θεοδωρε,κριμα Καραισκακη,Κριμα Ανδρουτσο,που αν ξερατε οτι στην επετειο των 200 χρονων σας θα την γιορταζε η Τριπολιτσα με μαυρους στην πλατεια θα επρεπε να εσφαζες πρωτα εμας,και μετα τους αλλους.

1-2 χρυσαυγίτες έχουν γεμίσει σχόλια το site και γράφουν τα ίδια και τα ίδια. Έφτασε κάποιος να συγκρίνει τα θαλάσσια σύνορα του ...Ισραήλ με αυτά της Ελλάδας. Το Ισραήλ έχει απέναντι την Κύπρο και εμείς την Τουρκία. Επιχειρήματα που ούτε παιδιά δημοτικού δεν θα έγραφαν.

Στα νησιά τώρα λειτουργούν ΑΝΟΙΧΤΕΣ δομές με τον διπλάσια αριθμό μεταναστών από αυτών των ΚΛΕΙΣΤΩΝ δομών που θα κατασκευαστούν. Απέναντι στις ΚΛΕΙΣΤΕΣ δομές αντιδρούν: 1. Τα συμφέροντα που χάνουν τα λεφτά από τους μετανάστες και τις ΜΚΟ. 2. Αριστεροί-διεθνιστές (ΣΥΡΙΖΟ-ΚΚΕ) 3. Χρυσαυγίτες και 4. Διάφοροι πολίτες που παρασύρονται μέσα στην απελπισία τους γιατί πράγματι έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ.

Καλά, δεν καταλαβαίνεις ότι είναι "άγονη αντίδραση" η δική σου Παύλο; Αν οι 40 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μοιράζονταν σε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν έμεναν στα νησιά, θα υπήρχε πρόβλημα; Αλλά, ξέρω, εγώ είμαι ΚΚΕ-συριζαίος, οι άλλοι είναι χρυσαυγίτες, δεν ξέρουμε την τύφλα μας και δεν δεχόμαστε τον Λόγο του Κυρίου σου. Αν όμως δεχόμασταν αυτά που λες, δεν θα μπορούσες να κάνεις προπαγάνδα.

@09:30 - Μάθε ότι όποιος μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα, δεν μπορεί να προωθηθεί πάλι στην πατρίδα του. Αυτό είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν μοιραστούν 40-50-60.000 εκτός νησιών τότε αυτοί μένουν αναγκαστικά Ελλάδα. Μην παρασύρεστε από την προπαγάνδα της χρυσής αυγής και τις μπούρδες που λέει. Το πιο εύκολο για την κυβέρνηση, κάθε κυβέρνηση, θα ήταν να βρει 5-6 απομακρυσμένα σημεία στην ηπειρωτική Ελλάδα και να χτίσει αντίστοιχες δομές. Δεν γίνεται όμως. Χρειάζεται να μείνουν στα νησιά αυτοί που είναι υπό εξέταση + αυτοί που είναι να προωθηθούν πίσω και όσοι παίρνουν άσυλο στην ηπειρωτική χώρα.

Υπερωρίες Παύλο, θα πάθεις υπερκόπωση. Λοιπόν, το έχεις ξαναπεί και το έχω εμπεδώσει. Ακριβώς γι' αυτό όμως, καταδικάζετε τους νησιώτες να μείνουν με τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στον τόπο τους, γιατί η εξέταση των αιτήσεων δεν γίνεται, όλους θέλετε να τους στείλετε πίσω και γι' αυτό τους μαντρώνετε στους πρόχειρους καταυλισμούς. Η χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα είναι ανιαρό ανέκδοτο.

@12:20 - Όσες υπερωρίες κάνεις εσύ, κάνω και εγώ. Την συμφωνία για το μεταναστευτικό την έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα παράπονα στον Αλέκση. Η χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ έχεις δίκιο ήταν ανέκδοτο. Αυτό είναι το ζητούμενο να αλλάξει και έχουν υποσχεθεί ότι θα το αλλάξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να το αλλάξει, μια χαρά ήταν ευχαριστημένος με το φαγοπότι των ΜΚΟ και των διάφορων κονδυλίων για τους μετανάστες.

Παύλο για αυτό ψηφήσαμε ΝΔ για να δώσει λύσεις ,δεν είναι απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό και εκείνο ,για αυτό βγάλαμε αυτούς τώρα για να κάνουν !

Ειδαμε και τα χερσαία σύνορα μας στον Έβρο πως φυλάσσονται ,που μπαίνουν μπουλούκια κατά χιλιάδες !Η χώρα που έχουν μπει οι Περισσότεροι προσφυγες της Συριας είναι ο Λιβανος ,παρόλο όμως που έχει χερσαία σύνορα με το Ισραήλ , στο Ισραήλ δεν έχει μπει κανένας !Να είστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι των νησιών αν πήγαιναν στις παραλίες και κυνηγούσαν τους διακινητές δεν θα έφταναν στα νησιά ούτε οι μισοί .Ας το κάνουν τώρα ,

Ναι ρε μεγάλε "πατριώτη" έχει δικιο ο 1.25 Αντί να γυρνας εδώ και κει στο arkadia-portal και να μας λές "καλά να πάθουμε με αυτούς που ψηφίζουμε" για πες μας εσύ τι να ψηφίσουμε, και τι προτείνεις

Ούτε για αστείο.Δεν σας ψηφίσαμε για να μας καταστρέψετε αλλά για να βρείτε λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.Ούτε να το σκεφτείτε.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.Και έχει δίκιο ο ¨Παύλος", αν έρθουν στην ενδοχώρα μονιμοποιήθηκαν.Να βρεθεί λύση για τους τραγικούς νησιώτες αλλά δεν πρέπει να έρθουν στην ηπειρωτική χώρα.Θα γλυκαθούν και οι υπόλοιποι στη συνέχεια. Ας δείξει και η Ελλάδα επιτέλους αυστηρό πρόσωπο, μας έχουν τσαλαπατήσει.

Η ΝΔ κατασκευάζει ΚΛΕΙΣΤΕΣ δομές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε και δεν θα έκανε ΠΟΤΕ!!! Η ΝΔ βάζει μπρος τις υπηρεσίες ασύλου να βγάζουν σε πολύ μικρούς χρόνους απόφαση. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ένοιαζε αυτό ΠΟΤΕ και έβγαιναν οι αποφάσεις μετά από ...ΧΡΟΝΙΑ!!! Για αυτό ψήφισε Νέα Δημοκρατία όποιος την ψήφισε. Για να κάνει κάτι και να μην είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει να πνίγει το λιμενικό παιδάκια, γυναίκες και άντρες και να τους πυροβολούν, τότε να ψηφίσει χρυσαυγίτες ή όποιον άλλο μπανταβό εθνικιστή έχει εμφανιστεί.

Παρακαλείτε το portal να μην δημοσιεύει σχόλια !Δεν μπορούμε άλλο να πονάνε τα μάτια μας με τα σχόλια 2-3 πανηλιθιων με κεφαλή τον Παύλο .

Για πες μου λοιπόν Παυλάκη, πόσες αποφάσεις έβγαλε αυτούς τους μήνες η υπηρεσία ασύλου; Και πόσους "βρωμιάρηδες αγαρηνούς λαθρομετανάστες" επαναπροώθησε;

Κλείσιμο ΜΚΟ, φράκτη στον Έβρο, κόψιμο επιδομάτων, επαναπροώθηση όλων παλιών και νέων λαθρομεταναστών με αβύθιστες βάρκες και πλοία (όπως κάνει η Αυστραλία) προς την Τουρκία. Ή θα τα βυθίσει ή θα τα σταματήσει ή θα τα δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση θα τα δεχτεί. Για τις 2 πρώτες περιπτώσεις οι κάμερες των δημοσιογράφων θα παρακολουθούν από πλοίο τύπου. Απώθηση βαρκών και σε περίπτωση αυτόβουλης βυθίσεως βάρκας ισόβια φυλάκιση ή εκτέλεση (ότι θέλετε εσείς οι ψυχούλες) του υπευθύνου/δουλεμπόρου που έθεσε σε κίνδυνο εκ προμελέτης τους άλλους και επιστροφή των άλλων στην Τουρκία.

Ρε τενεκεδομυαλε Παύλο ,η Βουλγαρία που τους έκλεισε τα Σύνορα έχει εθνικιστή πρωθυπουργό ,τα σκοπιά που τους έκλεισαν τα σύνορα έχουν εθνικιστή ,η Αυστρία; η Νορβηγία που μολις είδε τα χάλια στην Σουηδία τους έκοψε τον βήχα και τον δρόμο έχει εθνικιστή πρωθυπουργό ;Τουλάχιστον οι ας φυλάγανε σωστά τα χερσαία μας σύνορα στον Έβρο δυναμώνοντας τον φράκτη !Σταματα επιτέλους παρακαλώ το portal θερμά να σταματήσει για κάποιες ημέρες την δημοσίευση σχολίων,θερμή παράκληση

Παύλο μην παραμυθιάζεις τον κόσμο γιατί ο υπουργός παραδέχθηκε ότι αναζητούνται αυτοί που ήδη κρίθηκαν ότι πρέπει να επαπροωθηθούν. Νομίζεις ότι οικοιοθελώς θα παρουσιαστούν; Οι αποφάσεις επαναπροωθήσεων ή δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται με το σταγονόμετρο. Αυτό δεν είναι λύση. Μόνο με μαζικές επαναπροωθήσεις ακτοπλοικώς σε Τουρκία, Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη θα γίνει κάτι. Αν ο Χάφταρ θέλει βοήθεια ας δεχτεί εκεί βορειοαφρικανούς λαθρομετανάστες και μην ανησυχείς θα τους προωθήσει αυτός. Το λιμενικό έγραψα παραπάνω τι θα κάνει χωρίς να πνίγει παιδάκια.

Όταν τους είπαν ότι πρέπει να γίνεται τεστ DNA στα παιδιά και σε αυτούς που τα συνοδεύουν για να δουν αν όντως είναι οικογένεια δεν έπραξαν τίποτα απολύτως ,όταν τους είπαν να έχουν διερμηνείς από όλες τις χώρες και να ερωτούν τους λαθρο από που ακριβώς είναι γνωρίζοντας την προφορά τους και γεωγραφικές ερωτήσεις και να μαθαίνουν ακριβώς από που είναι και να μην βαζουν μαζί Αφγανούς με Κούρδους και πακιστανους γιατι σκοτώνονται μεταξύ τους ούτε πάλι έπραξαν τίποτα από αυτό οι Αρχές .Οταν τους πρότειναν να χρησιμοποιήσουν τους λίγους χριστιανούς της Συριας για να αναγνωρίσουν

Να αναγνωρίσουν τους Τζιχαντιστες επειδή η Χριστιανοί κατασφάχτηκαν πρώτοι πρώτοι μαζί με τους Αλεβίτες από όλες τις τζιχαντιστικες οργανώσεις συμμορίες ούτε πάλι έπραξαν κάτι οι αρχές !Και ποσα τελως πάντων παιδακια και γυναίκες μπαίνουν στην χώρα κάθε ημέρα ;Εδώ λέμε ότι το 98% είναι εργένηδες και από παρά πολλοί από χώρες της βόρειας Αφρικής

Να μην μιλάω για να περνάει η προπαγάνδα σας χρυσαυγιτάκια, αυτό θα θέλατε. Αυτά που γράφετε είναι τεράστιες μπαρούφες αλλά κάποιοι μπορεί και να τις πιστέψουν. Σας ενοχλεί που γράφω για την πραγματικότητα και σας χαλάω το εθνικιστικό παραμύθι. Στα σύνορα του Έβρου δεν περνάνε χιλιάδες, θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος το γράφει αυτό. Push back στην θάλασσα απαγορεύεται από όλες τις διεθνείς συνθήκες που επικαλούμαστε για να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας έναντι των Τουρκικών απαιτήσεων. Όλα αυτά τα βλακώδη που προτείνετε οδηγούν σε εδαφική συρρίκνωση, αλλά τόσο καταλαβαίνετε.

Βουλγαρία, Αυστρία, Νορβηγία, Σουηδία ΔΕΝ είναι χώρες ΕΙΣΟΔΟΥ. Η Ελλάδα είναι. Μόνο η Ελλάδα συνορεύει με θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία που είναι συσσωρευμένοι εκατομμύρια μετανάστες. Άρα η σύγκριση με άλλες χώρες είναι άστοχη και βλακώδης για όποιον επιμένει. Η ΝΔ φτιάχνει κλειστές δομές. Άλλαξε το νόμο και την διαδικασία για το άσυλο. Ήδη τρέχουν πολύ πιο γρήγορα οι αποφάσεις. Ήδη κατασκευάζονται οι δομές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έκανε τίποτα από αυτά και οι χρυσαυγίτες είναι στόκοι που δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε περίπτερο. Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι αποφάσεις για το άσυλο το ίδιο.

Οι κλειστές δομές θα γίνουν όπως έγινε και το ΧΥΤΑ στην Κερατεα !Αν γίνει κάποια δομή θα γίνει μόνο μια στην Τρίπολη επειδή όλοι εδώ είναι κότες λυρατες και αντιεπαναστατες σαν εσένα Παύλο !!

Η πόρτα ανοίγει και πάλι το Πάσχα του 2018 Είναι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν στα δημοσιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης “σκάει” η είδηση ότι στην πόλη καταφθάνουν 106 πρόσφυγες από τον Έβρο, δίχως η μετακίνησή τους να είναι οργανωμένη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τις αρχές Απριλίου, δεν μπορεί όμως να εκτιμηθεί αν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο ή για την επαναφορά ενός γνωστού για τα κυκλώματα διακινητών δρόμου εισόδου στη χώρα. Τις επόμενες ημέρες είναι

Τις επόμενες ημέρες είναι σαφές πλέον ότι καθημερινά τον Έβρο περνούν δεκάδες μετανάστες, ενώ τα κέντρα πρώτης υποδοχής και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής έχουν εξαντλήσει τη δυνατότητα “φιλοξενίας” ανθρώπων. Δύο εβδομάδες αργότερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχεται μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι “στον Έβρο ανησυχεί η κατάσταση, […] καθώς μόνο το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου 2.100 άνθρωποι έχουν περάσει στα νησιά και 2.600 στον Έβρο αριθμοί που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2017”.

15/12/2019 09:28 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις αρχές του έτους ως τα μέσα του Ιουλίου 5.896 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Εβρο. Ωστόσο εκτιμάται πως έως το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός αυτός θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 10.000. προορισμό την Αθήνα. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει δρομολογήσει ενέργειες για το «σφράγισμα» του Εβρου, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει κάθε πρωί ο Σταθμός Λαρίσης, όταν φτάνει το τρένο από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη, μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες επιλέγουν τα χερσαία σύνορα στον Εβρο προκείμενου να μην εγκλωβιστούν στα νησιά του Αιγαίου, αφού στόχος τους είναι να φτάσουν στην Αθήνα αναζητώντας τρόπους στη συνέχεια να φύγουν προς την Ευρώπη. Οι ομάδες παράτυπων μεταναστών μόλις εισέρχονται στη χώρα περιμένουν αστυνομικούς να τους συλλάβουν προκειμένου να καταγραφούν και στη συνέχεια να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν με τρένο ή λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στα χωριά Νέα Βύσσα, Πραγγί και Πύθιο τέτοιου είδους εικόνες είναι καθημερινές, σύμφωνα με καταγγελίες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Αύγουστο εισήλθαν από τον Εβρο 1.124 αλλοδαποί, τον Σεπτέμβριο 1.146, ενώ τον Οκτώβριο ο αριθμός αυξήθηκε στους 1.525. Αντίστοιχα το συγκεκριμένο τρίμηνο συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές 164 διακινητές, αποδεικνύοντας πόσο προσοδοφόρα είναι η παράνομη διακίνηση. Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν μεταφορείς -ανάμεσά τους και 17χρονους- όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από γειτονικές χώρες. Οι παράνομες ροές καταφτάνουν στη δυτική όχθη του Εβρου από διάφορα σημεία, ανάμεσα στο Διδυμότειχο, στις Φέρες, στο Σουφλί ως και το Δέλτα του ποταμού(αφιερωμένο στον παυ

@Ιωσήφ - Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει με την συμφωνία που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ε.Ε. Οι κλειστές δομές στα νησιά θα γίνουν. Αυτοί που υποκινούν τις αντιδράσεις είναι εκείνοι που βάζουν χιλιάδες ευρώ στην τσέπη κάθε μήνα εκμεταλλευόμενοι τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες. Χωρίς κλειστές δομές θα καταρρεύσουν τα πάντα στο μεταναστευτικό. Τα ίδια έλεγαν κάποιοι και για το τσιγάρο, ότι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα και απαγορεύτηκε παντού και δεν άνοιξε μύτη. Οι κλειστές δομές θα χτιστούν γιατί είναι προς το συμφέρων όλων. Την Κερατέα να την ξεχάσεις. Αυτά ήταν last year.

@Ιωσήφ - Φυσικά και δεν είμαι ρέμπελος-κοπρίτης "επαναστάτης" αναρχο-άπλυτος. Στην Τρίπολη θα έρθουν όσοι μετανάστες προβλέπονται από την ποσόστωση που έχει ορίσει η κυβέρνηση, αν δεν κάνω λάθος είναι 1% ανά περιφέρεια και νομό. Αν δεν το τηρήσουν αυτό θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους.

8.56.Μιλαμε για την Τριπολη αδελφε που κοιμαται και δεν συμμετεχει σε ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο σε διοργανωσεις με δωρεαν Γουρνοπουλες.Οτιδηποτε αλλο αφορα τον τοπο η κοινωνια ειναι παντελως αδιαφορη και κοιταει μεσα απο τις τζαμαριες του καφε.Θυμισου με τα μνημονια με τις μειωσεις των μισθων ολος ο κοσμος στο ποδι εμεις εδω 10-20 γραφικοι στην πλατεια,και 100αδες να κοιτουν μεσα απο τις καφετεριες,οποτε φιλε μην περιμενεις εξεργεσεις και κυνηγητο με ΜΑΤ στην πολη μας.Ας τους καλοδεχτουμε οπως τους προηγουμενους και θα σχολιαζουμε απο τα καφε μας,για το που φτασαμε.

Επαναστάτες δεν είναι οι αναρχοαπλυτοι και λοιποί ρεμπελοι ,το αντίθετο μάλιστα απόλυτα καθοδηγούμενα και χειραγωγημένα ανθρωπάκια ,επανάστασες ήταν απλοί πολίτες που έκαναν αντίσταση στην χούντα χωρίς να είναι αριστεροί ,επαναστάτες είναι κάποιοι βουλευτές που παραιτήθηκαν αφού πρώτα είπαν ΟΧΙ σε όλα ,επαναστάτες είναι κάποιοι βουλευτές που παραιτήθηκαν για σοβαρά θέματα και όχι αυτοί που απειλούν με παραίτηση για τον ΠΑΟΚ ,καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ για μια κοινωνία επαναστατική η αντιεπαναστατικη αλλά πάλι γραφεις τα δικά σου .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.