Η δουλειά, η δουλεία και το δούλεμα

Η δουλειά, η δουλεία και το δούλεμα

Ιούνιος 09, 2021 - 21:30
99 σχόλια

«Πόσο φιλεργατικό είναι να στερούμε τη δυνατότητα από τις μητέρες που το θέλουν, να δουλεύουν λίγο παραπάνω Δευτέρα-Πέμπτη και να κάθονται την Παρασκευή και να πληρώνονται, για να βλέπουν τα παιδιά τους; Να τον χαίρονται τον φιλεργατισμό τους στον #ΣΥΡΙΖΑ! #Βουλή.»

Παρότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει εργαστεί ούτε μία μέρα στη ζωή του σαν κανονικός άνθρωπος, όπως διαπιστώσαμε χθες διαβάζοντας τα τιτιβίσματά του στο Twitter δεν κάνει καν τη μοναδική δουλειά που έχει να κάνει, δηλαδή να διαβάζει, έστω, και να ελέγχει αυτά που του γράφουν να πει ή να τιτιβίσει.

(Εκτός κι αν είναι όλα δικά του, οπότε πάσο.)

Πάντως, κατεβάζει άποψη για το τι θέλουν οι μητέρες που εργάζονται: Να δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα -λίγο παραπάνω, που είπε και ο υπουργός- Δευτέρα με Πέμπτη, ώστε να έχουν την Παρασκευή ελεύθερη να βλέπουν τα παιδιά τους.

Τώρα, τι θα τα κάνουν τα παιδιά τους Δευτέρα με Πέμπτη που θα δουλεύουν δύο και τρεις ώρες παραπάνω... Ή γιατί τα παιδιά να μην έχουν υποχρεώσεις, όπως σχολείο, την Παρασκευή...

Μπορούν να τα παίρνουν στη δουλειά να μαθαίνουν κι αυτά τι σημαίνει φιλεργατισμός κατά Χατζηδάκη («Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας/ κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό»). Έναν άνθρωπο που του τα έφερε έτσι η ζωή ώστε από τις αγκάλες του πατρός του να βρεθεί στις αγκάλες του κόμματος κι από εκεί στις αγκάλες της Βουλής και του υπουργείου, χωρίς να έχει περάσει μία μέρα με πραγματικό προϊστάμενο ή εργοδότη πάνω από το κεφάλι του.

Τον συγχαίρουμε για την τύχη του. Και για το γεγονός ότι είναι συνεπέστατος σε όλα όσα πρεσβεύει. Ήταν το 2019 όταν ο κ. Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος τότε, με καμάρι πόζαρε με σύζυγο και γιο Κυριακάτικα έξω από κατάστημα και έγραφε: «Εκμεταλλευόμενοι το νόμο που ψήφισε πριν μερικά χρόνια ο μπαμπάς πήγαμε για ψώνια Κυριακάτικα!  Στο μέλλον θα δούμε αν στο Γιάννη αρέσει αυτό το μέτρο.  #sunday #shopping #family».

(Εκμεταλλευόμενοι τον νόμο, ή τον μπαμπά και τη μαμά ενός άλλου παιδιού;.. Διότι ο Γιάννης σώζεται. Όπως ο υιός του Αντώνη του Σαμαρά, που κληρονομεί έδρα, ο οποίος έχει φοβερά πολιτικά προσόντα, σύμφωνα με μια εφημερίδα, διότι κέρδισε κάτι εκλογές στο ιδιωτικό κολλέγιο όπου φυτά, τρομάρα μας.)

Να είναι καλά ο υιός Χατζηδάκη, αλλά γιατί να μην του αρέσουν τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, μέτρο που ψήφισε ο μπαμπάς; Ε, και ο νόμος που έφερε τώρα ο μπαμπάς θα εξασφαλίσει στον Γιάννη και στον κάθε Γιάννη με μπαμπά και μπάρμπα στην Κορώνη εργαζομένους με τη σέσουλα, «πρόθυμους», θέλοντας και μη και για να μαζέψουν τις ελιές του εργοδότη ακόμα.

(Συνεπέστατος ο κ. Χατζηδάκης, όπως είπαμε. Κυριακές ανοιχτά το 2019 τα εμπορικά, «νόμο που ψήφισε ο μπαμπάς», κατάργηση Κυριακάτικων αδειών και με τον νόμο που έφτιαξε ο μπαμπάς για δεκάδες κλάδους το 2021.)

Και ενώ η κυβέρνηση εξισώνει υπερωρίες με ρεπό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα με τα περί προνομίων ή διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους.

Και γιατί δεν εμβολιάζονται οι Έλληνες; Μα, επειδή είναι ανεύθυνοι, ή και γραφικοί, όπως λένε όλα τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στη λίστα Πέτσα. Ο Παπαδάκης το πρωί διάβαζε από τα ευτράπελα του ελληνικού ίντερνετς τις συμβουλές ενός γραφικού αντιεμβολιαστή, ο οποίος έλεγε «δεν πάμε με γυναίκες που έχουν εμβολιαστεί, κίνδυνος - θάνατος». Από την άλλη, κανένας δημοσιογράφος, μεγαλύτερος ή μικρότερος σε απήχηση, δεν θέτει, έστω, το εξής: Στ' αλήθεια με τρεις διαφημίσεις στην τηλεόραση και ένα μπάνερ στα sites πίστευαν στο υπουργείο και στην κυβέρνηση ότι οι πολίτες άνω των 60, οι οποίοι στην πλειονότητά τους διστάζουν να προσέλθουν για το εμβόλιο, θα πείθονταν;..

Μήπως τα εκατομμύρια πήγαν στον βρόντο; Ε, όχι και στον βρόντο... Χθες η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι το χρέος του κόμματος αυξήθηκε εξαιτίας τόκων. Και ουδείς ρώτησε το κόμμα «και γιατί χρωστάτε ακόμα;» ή έστω αν θα κάνουν τη ρύθμιση των 240 δόσεων...

Αν πάμε παραπέρα, δεν είναι πολιτική ατιμία αυτή την ώρα, που η κοινωνία παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια της, που έχουμε περίπου 13.000 νεκρούς στη χώρα, η κυβέρνηση να νομοθετεί για τα εργασιακά;

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Όσο για τις νύξεις του Πρωθυπουργού για διευκολύνσεις ή προνόμια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο για τους εμβολιασμένους, κι αυτό είναι ακόμα μία προσπάθεια διαχωρισμού της κοινωνίας. Εκείνοι που θα μπορούν να πάνε για ποτό, εκείνοι που δεν θα μπορούν να πάνε για ποτό.

(Ερώτηση: Θα συμβεί το ίδιο και με τα μέσα συγκοινωνίας; Εκεί το πάστωμα ακόμα και για μία ώρα όσο διαρκεί το δρομολόγιο Κάνιγγος - Κηφισιά στην καλύτερη, είναι εντάξει και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους;)

Ο Γεωργιάδης, στο ίδιο μήκος κύματος, είπε σήμερα ότι ο εργοδότης θα μπορεί να απολύσει εργαζόμενο που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Οποιοσδήποτε θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση, ή γίνεται αιτία να κλείσει, απολύεται. Η νομοθεσία μας το προβλέπει αυτό.

Προβλέπει και άλλα, βέβαια. Αλλά σήμερα, ακόμα και η αναιμική Επιθεώρηση Εργασίας καταργείται...

Και, πραγματικά, απέναντι σε όλες αυτές τις χαζομάρες που καταδέχεται να αναδείξει από το βήμα της Βουλής ολόκληρος Πρωθυπουργός για να πετάξει το μπαλάκι και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, για το πού θα πίνουμε το κρασάκι μας τον χειμώνα και με ποια σύνθεση, έχω να ρωτήσω τα εξής:

Η Πολιτεία έχει ή όχι την υποχρέωση να εξασφαλίζει, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους χρονίως πάσχοντες, σε όλους όσοι έχουν προγραμματισμένα χειρουργεία και στους καρκινοπαθείς;

Έχει. Το έπραξε;

Η Πολιτεία έχει ή όχι την υποχρέωση να εξασφαλίζει κλίνες για όλους τους πολίτες που πληρώνουν την ασφάλισή τους; Έχει ή όχι την υποχρέωση μαστογράφοι, τομογράφοι, αιμοδυναμικά εργαστήρια να λειτουργούν σε όλα τα νοσοκομεία όπου υπάρχουν τέτοια μηχανήματα ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος;

Έχει. Το έπραξε;

Η Πολιτεία έχει ή όχι την υποχρέωση όπου δεν υπάρχουν γιατροί να διορίζει;

Έχει. Το έπραξε;

Η Πολιτεία έχει ή όχι την υποχρέωση να διερευνήσει τους περίπου 100 θανάτους σε ΜΕΘ COVID σε δύο νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ και να μην κρύβεται πίσω από τη φράση του υφυπουργού Υγείας «να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος»; Με θνητότητα στο 100% σχεδόν, ο κόσμος σε Αγρίνιο και Πύργο πρέπει να νιώθει ασφαλής, έτσι;

Ο πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής με τα όσα έρχονται για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των νοσοκομείων, επειδή έχουμε να αγοράσουμε φρεγάτες και δεν κάνει να επενδύουμε στην Υγεία για να αγοράσουν οι ιδιώτες φθηνά, διότι πρέπει να επενδύσουμε στον «ιατρικό τουρισμό», μην ξεχνιόμαστε.

Να νιώθει καλά με τα όσα έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση προς ψήφιση:

* Κατάργηση του οκταώρου και θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας με ατομική σύμβαση.

* Διακεκομμένο ωράριο για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

* Ο εργοδότης θα μπορεί να χορηγεί «αναγκαστική» άδεια στον εργαζόμενο.

* Απελευθέρωση ωραρίου, κατάργηση κυριακάτικης αργίας.

* Θεσπίζονται ανεξέλεγκτες απολύσεις.

* Ο εργοδότης απαλλάσσεται από μισθούς υπερημερίας και ο εργαζόμενος δεν επαναπροσλαμβάνεται.

* Διπλασιάζονται και καθίστανται «φθηνές οι υπερωρίες».

* Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ).

* Απαγόρευση απεργιών.

* Ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και επιβράβευση απεργοσπασίας.

* Αίρεται η προστασία μελών του Δ.Σ. των σωματείων από τις απολύσεις.

Αν θέλουν να ασχοληθούν στην κυβέρνηση με πραγματικά προβλήματα, και όχι με το ποιος θα μπορεί να πάει τον χειμώνα στο μπαρ, έχουμε στην Ελασσόνα σεισμόπληκτους οι οποίοι ζουν σε σκηνές, το καλοκαίρι περνά και ο χειμώνας θα καταφθάσει με το κράτος απροετοίμαστο, ως συνήθως (δείτε ΕΔΩ). Κι αυτό για αρχή.

Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να κάνει τη δουλειά δουλεία ούτε να δουλεύει τους πολίτες.

 

Γαλανιάδη Εύα


99 Σχόλια

Το σύστημα Αγια οικογένεια Μητσοτάκης, φρόντισε με τη Λίστα Πέτσα να λέει (και να το πιστεύουν!) ότι θέλει, φρόντισε να απαλλάξει από δίκες τους συμβούλους του για την πανδημία ... Εδώ θα μου πείτε, βγήκε πρωθυπουργός χωρίς να πάει σε debate, χωρίς να έχει απαντήσει αν έχει ή όχι ofshore...

Δεν το θεωρώ προσβλητικό και αφού πέρασαν ώρες και δεν το βλέπω το ξαναστέλνω ως φόρο τιμής αφού μπήκε πλέον η ημέρα της γενικής απεργίας. Φιλότιμη η απόπειρα να πλασαριστείτε ως λογογράφος. Δεν είναι ντροπή αλλά προσοδοφόρος και αξιοπρεπής δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι οι ζαίοι, ως ακροατήριο κουράζονται με τις πολυσύλλαβες λέξεις και τις μεγάλες προτάσεις. Ο παπατζής (πατέρας) που τους είχε εκπαιδεύσει χρισιμοποιούσε μόνο συνθήματα διότι ποτέ δεν υπερεκτίμησε τη νοημοσύνη τους.

Σύντροφε προβο.... στην ηλιθιότητά (σου) σηκώνω τα χέρια ψηλά, παραδίνομαι

Να που για άλλη μια φορά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο σε εργαζομένους και μικροαστούς. Υπάρχει κάποιος εργαζόμενος που πιστεύει πως με αυτόν τον νόμο θα βελτιωθούν τα οικονομικά του και η ζωή του; Υπάρχει χώρα που να ισχύει τέτοια αντεργατική νομοθεσία και οι Εργάτες αλλά και οι μικροαστοί να βγήκαν ωφελημένοι; Ζούμε για άλλη μια φορά φιλελε αθλιότητες. Ένα καταχρεωμένο κόμμα εκλέγετε από τον λαό για να εξυπηρετεί στην πραγματικότητα για δεκαετίες τα συμφέροντα των δανειστών του κόμματος.

Πρόοδος για τον Μητσοτάκη είναι να φέρει τις εργασιακές σχέσεις στην μορφή που είχαν στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα. Πρόοδος για τον Μητσοτάκη είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι να βουλγαροποιούνται. Πρόοδος για τον Μητσοτάκη είναι οι Εργαζόμενοι να ζουν την αγωνία της απόλυσης, της ανεργίας και της φτώχιας. Δεν μας έφτανε που η ΝΔ κυβέρνησε και χρεοκοπήσαμε, θέλαμε να την ξανακάνουμε κυβέρνηση να το εμπεδώσουμε ε; Αλήθεια σήμερα οι Νεοδημοκράτες συνδικαλιστές κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα ή τα πύρινα λόγια που εκφωνούν είναι για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους;

Μα ρε παιδιά αυτές τις εντολες πήρε όταν τον βγάλανε με 158 έδρες τον Μαύρο Ιούλη του 2019.Τώρα εκτελεί κατά γράμμα αυτά που του λένε οι ολιγάρχες

Ανατριχίλα έχει πιάσει όλους τους τεμπέληδες της χώρας. Προκειμένου να μην πειραχτεί το ξύσιμο τους, μας προτείνουν να διατηρηθούν νόμοι που δημιουργήθηκαν με δεδομένα που ίσχυαν 80 και 100 χρόνια πριν. Χαμπάρι ο Τρύφωνας...

@19:07 Η επιγραφή "Προσεχώς Βουλγάρες" αρχές του '90 αφορούσε προσωπικό καταρτισμένο στις σοσιαλιστικές πατρίδες που ερχόταν να μεταδαλαμπαδεύσει το μεγαλείο της εργατικής του υπεραξίας. Μην το ευτελίζετε με το "Προσεχώς Βούλγαροι"!

Τι νούμερο είναι αυτός ο Συντροπροβο πως λέγεται; Τι ξερόλας είναι αυτός, τι μίσος, τι ρατσισμός! Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Μήπως έτρωγες ξύλο μικρός;

@Stoixos - Αυτά που γράφεις περί "αγωνία της απόλυσης, της ανεργίας και της φτώχιας" είναι προφανώς στην φαντασία σου και μόνο. Από που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο; Από πουθενά σου απαντάω. Απλά σε οποιαδήποτε αλλαγή οι δυνάμεις της συντήρησης πάντα αντιδρούν. Οι ίδιες δυνάμεις συντήρησης που έχουν κρατήσει την χώρα καθηλωμένη δεκαετίες τώρα. Η αριστερίλα που διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα στην χώρα. Που έκλεισε δεκάδες εργοστάσια και που "ενέπνευσε" στους Έλληνες πολίτες, το "όνειρο" διορισμού στο δημόσιο των "κεκτημένων" και των μηδενικών υποχρεώσεων του υπάλληλου. Αρκετά.

Ο Παύλος που είναι κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων ( εχει φρίξει το πορταλ με τα αντεργατικά σχόλιά του) , ξεχνά όλα τα φέσια και τα θαλασσοδάνεια των βιομηχάνων, εργοστασιαρχών, μικροεπιχειρηματιών... Θυμάται μόνο τις αντιδράσεις των εργατών στις απολύσεις (δεδουλευμένα αποζημιώσεις που ορίζει η νομοθεσία) και ρίχνει τις ευθύνες των επιχειρηματιών στους εργαζόμενους! Θυμάστε αυτό που έλεγε (ο παύλος)για μικτές και καθαρές αποδοχές πριν 2-3 μήνες;

Αφού η "αριστερίλα" κατά τον Παύλο διέλυσε τη χώρα, τότε η Δεξιές διακυβερνήσεις (μισού και πλέον αιώνα) ήταν ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ και ΕΠΙΟΡΚΕΣ !!!! (Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι οι μειοψηφίες, νομοθετούν και τηρούν την εφαρμογή της νομοθεσίας;)

Όσα ψέματα και να γράψετε, εσείς οι 2-3 που εκπροσωπείτε την αριστερίλα στα σχόλια εδώ, το γεγονός δεν αλλάζει. Η βαθιά συντήρηση της αριστεράς τελειώνει. Φτάνει πια. Μπουχτίσαμε από εκβιασμούς εργατοπατέρων που κατέστρεψαν την οικονομία. Κανείς δεν ανέχεται πια ούτε κατέβασμα διακοπτών, ούτε ξυλοδαρμούς εργαζομένων επειδή ήθελαν να εργαστούν. Γράψτε ένα κατεβατό ψέματα. Καμία σημασία δεν έχει. Η πραγματικότητα της κοινωνίας σας έχει ξεπεράσει. Οι απόψεις σας εκφράζουν την πιο βαθιά συντήρηση που γνώρισε ο τόπος. Κάποτε πέρναγε η μπογιά σας. Όχι πια.

Αν ήσουν στοιχειωδώς αξιοπρεπής προβο… δεν θα έκανες γάργαρα το γεγονός πως η εκπόρνευση των Εργαζομένων είναι διαχρονικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού σας. Όπως π.χ. μέσα στα πρώτα 2 χρόνια εισόδου των Ρώσων στον καπιταλισμό, καταγράφηκα 50 εκατομμύρια Πολίτες της χώρας να έζησαν σε απόλυτη φτώχια, εξαθλίωσή, ανεργία και εκπόρνευση. Φαινόμενο που επαναλαμβάνεται για δεκαετίες σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με 15% έως 20% ανεργία στην Ελλάδα Παύλο εσύ περιμένεις ο νόμος αυτός να θωρακίσει τους Εργαζομένους; Τα θέλετε & τα λέτε; Στη πραγματικότητα οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους. Εγώ ξέρω πως θα φέρει φτώχια & ανεργία. Εδώ είσαι & εδώ είμαι! Προσωπικά είμαι σίγουρος πως αν τελικά ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα εμφανιστούν κραυγαλέα παραδείγματα Εργοδοτικής αθλιότητας. Τότε να δω τι θα βρείτε να πείτε; Όπως δεν έχετε βρει μια έστω χώρα που να υπάρχει τέτοιος Εργασιακός νόμος & να βελτιώθηκε η εργασία & η ζωή των Εργαζομένων, η Οικονομία & η Κοινωνία. ΚΑΜΙΑ!

Για να συνοψίζουμε γιατί έχουμε και να ασχοληθούμε και με πιο σημαντικά θέματα . Το νομοσχέδιο λέει: 40ωρες την εβδομάδα ( 5μερες x 8ωρες) . Για πάνω από 40 ώρες εργασία θα αποτελεί υπερεργασία και θα την πληρώνεσαι ΥΠΕΡΩΡΙΑ. Επίσης, εάν ο εργαζόμενος ( μόνος του) θέλει να σπάσει τις 40ωρες τις εβδομάδας διαφορετικά , τώρα πια θα μπορεί. Δηλαδή, μπορεί κάποιος αφού το έχει συμφωνήσει με το ΑΦΕΝΤΙΚΟ , να δουλεύει (10 ώρες x 4μερες = 40ωρες ) . Δηλαδή θα μπορείς να δουλέψεις όπως Θες Εσυ αρκεί να είναι ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 40 ώρες . Ευέλικτο ωράριο είναι ,αλλά ότι και να γίνει στο τέλος μόνο 40ωρες .

Ρε ζαγαρι Παύλο εσυ τι δουλειά κανείς ;Τρολλακι ε τρολλακι της ΝΔ

Ρε Παύλο γραφικέ ξερόλα ,οι εργοδότες θα πληρώνουν τους έργαζομένους σωστά ;Η θα τους κυνηγάνε για τα δεδουλευμένα ;Θα αποζημιώνονται όσοι έχουν φάει ξύλο από τα αφεντικά τους ; Βλέπεις συμβαίνει και αυτό .Άντε τώρα ετοιμάσου να χειροκροτήσεις την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό του φιλελευθερισμού και νέους διορισμούς στο δημόσιο !

Δεν πρόκειται για "αντιπαράθεση ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά, αυτά τα πλασάρει ο Κούλης για να ντύσει με ιδεολογικό μανδύα πράξεις του οργανωμένου εγκλήματος, ο Παύλος είναι ένας από τους συμμορίτες του.

Γιουρούσι το λένε: 158 συμμορίτες με κουστούμι και γραβάτα στη Βουλή και εκατοντάδες τσιράκια τους αμολημένα στα social media με νεοφιλελεύθερη μεταμφίεση, αυτό ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια.

100 χρόνια δούλεμα από την "Αριστερά" και χαμπάρι δεν πήραν ακόμα οι ΔΥΣΤΟΙΧΟΙ. Ξυπνάτε ωρέ.

Όλα αυτά διασφαλίζονται ότι θα λειτουργούν ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ από την ψηφιακή κάρτα . Απλά πράγματα είναι . Ρωτήστε και κανέναν Πορτογάλο να σας πει

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο με τις αλλαγές στην εργασία που θα φέρει ο νέος αντεργατικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας & του Μητσοτάκη. https://video.omniatv.com/videos/watch/39d2c679-009a-4e38-9027-6d8bec3ed8aa?start=37s

Ανώνυμε των 16:00, Καλύτερα ασχολήσου με τα άλλα θέματά σου γιατί δεν έχεις δουλέψει ποτέ, από ότι φαίνεται. Λες για 40ωρο αλλά δεν ξέρεις τι σημαίνει. Λέει πουθενά ο νόμος ότι όταν δουλέψεις 40 ώρες κάθεσαι τις επόμενες 3 ημέρες; ΟΧΙ. Γιατί; Διότι είναι φτιαγμένος, όχι για τους εργαζόμενους, αλλά για τους εργοδότες. Αυτό είναι το μεγάλο ψέμα του Κούλη! Θα δουλεύουμε συνεχόμενα ένα μήνα, και αν ποτέ θελήσει το «αφεντικό» θα μας δώσει κανένα ρεπό… Χωρίς αυτό το νόμο, θα παίρναμε τουλάχιστον τις υπερωρίες σε (ψίχουλα) χρήμα. Τώρα τρίβουν τα χέρια τους τα «αφεντικά». Αν το καταλάβεις σχολιασε.

Εσύ ανώνυμε στις 16:00, πες μας που είναι το μαγαζί που δουλεύεις και μπορείς εσύ να κανονίσεις το 40ωρο όπως λες. Εγώ ξέρω μόνο τι ώρα πάω για δουλειά, όχι πότε θα σχολάσω ούτε πότε θα πάρω τα ρεπό μου, γιατί;

Για να δούμε με παραδείγματα ποιες αλλαγές θα επιφέρει στην εργασία ο νέος νόμος του Μητσοτάκη. Π.χ. στα ξενοδοχεία της Αρκαδίας οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 10 ή 12 ώρες τα σαββατοκύριακα και τις επιπλέων ώρες αντί να τις πληρώνονται όπως θεωρητικά γινόταν μέχρι τώρα, με τον νέο νόμο θα τις παίρνουν σε ρέπο μεσοβδόμαδα ναι ή όχι;

00:34, 00:46, και Στοίχε , διαβάστε το νομοσχέδιο μια φορά και μετά ελάτε να το ξανασυζητήσουμε . Αρχικά , μην σας πιάνει ο πόνος τόσο πολύ, γιατί θα πιστέψετε πως είστε αδικημένοι κιόλας. ΠΡΕΠΕΙ να γίνουμε ανταγωνιστικοί με τους έξω.... γκεγκε;; Αλλιώς δεν μπορείς να προσελκύσεις εργοστάσια. Όλα αυτά που φοβάστε μην γίνουν ( έτσι και αλλιώς παρανομίες γίνονταν και γίνονται ακόμα και με το υπάρχουν νόμο) , έρχεται η Ηλεκτρονική κάρτα ( πρόταση της ΓΣΕΕ) και σου διασφαλίζει ότι ούτε ΕΣΥ,ούτε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ δεν μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει . 40 ώρες την εβδομάδα κλειδωμένο. Λέω κάτι παράλογο;

Συνεχίζετε και ασχολείστε με το σχολιαστή με το ψευδώνυμο "σύντροφος προβοκάτορας"; Αυτός θέλει 10 σαν κι εσάς. Έχει ήδη αποφανθεί ότι ο Αϊνστάιν παραλληρούσε, σε εσάς θα κωλώσει;

12:33-Μπορείτε σας παρακαλώ να μας γράψετε ποιοι είναι οι έξω, με τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να γίνουμε "ανταγωνιστικοί"; Να δούμε τι μας περιμένει, από οφέλη πάντα, όταν αποκτήσουμε ΚΑΙ την "ανοσία της ανταγωνιστικότητας";

12:33 @ Πολύ εύκολα τρως το σανό (βλέπεις το τυρί και όχι τη φάκα). Δεν έχεις δουλέψει από ότι φαίνεται. Ποιός εργαζόμενος έχει πάρει το ρεπό του όποτε ήθελε; ΠΟΤΕ! Το νομοσχέδιο, που λες ότι διάβασες, λέει πότε παίρνεις το ρεπό, ρητά; ΟΧΙ. Γιατί , διότι είναι κατ΄εντολή του ΣΕΒ. Θα δουλεύει ο εργαζόμενος ατελείωτα, χωρίς να παίρνει τουλάχιστον τις υπερωρίες.

12:33 @ Πολύ εύκολα τρως το σανό (βλέπεις το τυρί και όχι τη φάκα). Δεν έχεις δουλέψει από ότι φαίνεται. Ποιός εργαζόμενος έχει πάρει το ρεπό του όποτε ήθελε; ΠΟΤΕ! Το νομοσχέδιο, που λες ότι διάβασες, λέει πότε παίρνεις το ρεπό, ρητά; ΟΧΙ. Γιατί , διότι είναι κατ΄εντολή του ΣΕΒ. Θα δουλεύει ο εργαζόμενος ατελείωτα, χωρίς να παίρνει τουλάχιστον τις υπερωρίες.

Παράδειγμα στην επχική εστίαση (τουριστικά μέρη) . Τώρα δούλευε ο εργάτης 15 -20 ώρες και είχε συμφωνήσει να τα πληρωθεί υπερωρίες. Με το καινούργιο νόμο θα δουλεύει τις ίδιες ώρες αλλά θα παίρνει ρεπό! Πότε θα παίρνει τα ρεπό; Στο τέλος της σεζόν. Είναι φτηνότερα για το αφεντικό ή όχι; Χάνει ο εργάτης ή κερδίζει;

Μα με βάση αυτά που διάβασα στον νόμο έφερα το παράδειγμα των ξενοδοχείων 12:33! Απάντησε τώρα στο παράδειγμα που έφερα ή αν δεν μπορείς εναλλακτικά απάντησε στη ανάλυση του βίντεο που ανάρτησα. Παίδες καρφώνεστε! Καρφώνεστε πως μόνο τα non paper που σας μοίρασαν στη ΝΔ έχετε διαβάσει. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου η καραμέλα ήταν να γίνουμε ανταγωνιστικοί (μια αφηρημένη έννοια το πως ακριβώς μεταφράζεται στην πραγματικότητα με τη μορφή & τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας), αλλά οι ξένοι & ντόπιοι επενδυτές έφευγαν για τις τριτοκοσμικές οικονομίες......

Εσύ τώρα θέλεις να μας πεις πως θα πρέπει να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας ή Τουρκίας για να γίνουμε ανταγωνιστικοί; Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο καλύτερα αυτό που έγραφες ή έχεις & σε αυτό αδυναμία; Να στο θέσω διαφορετικά. Υπάρχει οικονομολόγος που να έχει γράψει για την ανάγκη να βουλγαροποιηθούν οι Εργάτες στην Χώρα μας για να γίνουμε έτσι δήθεν ανταγωνιστικοί & δεν τον πήραν με τις λεμονόκουπες; Βρες μας ΕΝΑΝ! Τέτοια πρότασή για βουλγαροποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα, υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να θα τη έχουν κάνει μόνο “δημοσιογράφοι” για “Πούλιτσερ”…. τύπου Πρωτοσάλτε,....

…Μπογδάνου ή Πρετεντέρη που όπως όλοι μας διαπιστώσαμε με πολύ οδυνηρό τρόπο δεν έχουν ιδέα από οικονομικά. Bρες μας επίσης μια χώρα με τέτοιο Εργασιακό νόμο που να ωφελήθηκαν Εργαζόμενοι, Οικονομία & Kοινωνία. Γιατί δεν έχετε βρει μέχρι τώρα; Για να μαθαίνετε & κάτι εδώ μέσα, όταν πιάσεις δουλειά στην πραγματική Ελλάδα θα μάθεις πως ο επόπτης εργασίας είναι ένα πικρό ανέκδοτο στη χώρα. Αλήθεια ο νόμος-έκτρωμα θα εφαρμοστεί πριν τοποθετηθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας ή αυτό θα επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων; Τι λέει ο νόμος;

Άιντε.... και άλλο ένα τραγουδάκι γράφτηκε για σας άβουλοι μικροαστοί. https://youtu.be/8mbhvrY4sis

Παύλε (επιχειρηματία της πλάκας), πες μας για τα μικτά και τα καθαρά του εργάτη , έχεις καιρό να το αναλύσεις! Τα παπαγαλάκια της ΝΔ εδώ μέσα πάθανε αφωνία. Με ρεπό αντί μετρητών, θα ξοφλάς τα δεδουλευμένα Παύλο, άρα δικαιολογήσαι να πανηγυρίζεις για τον Κούλη σου.

13:13 Δημήτρη, ο "συντρο προβο" έχει δηλώσει, Φιλογλυξμπουργκικός είναι ρατσιστής και έχει υφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά παραμένει μ...!

Κοίτα να δεις που ένας Υπουργός Εργασίας, που δεν έχει ούτε ένα ένσημο εργασίας, θα μας σώσει από την αριστερή συντήρηση και την μη-ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, για την οποία ευθύνονται οι "τεμπέληδες" εργαζόμενοι και ένα πρωθυπουργός, που το σόι του βολέψει στο δημόσιο ακόμα και τις "γκόμενες" με τα εξώγαμα, θα μας σώσει από το δυσκοίλιο και αντιπαραγωγικό δημόσιο, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα...Και μετά σου λένε ότι τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες...

Τα θρεφτάρια του δημοσίου (όλα ελιναι πληρωμένα κι ο μπαμπάς έχει για μένσ) πονάνε και σχολιάζουν τη νομοθεσία για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα! STOΙXηθείτε ξωπίσω τους!!!

Στηλιτεύετε την κακοήθεια του προβοκάτορα και ξεχνάτε τον "α ρε τρόικα πόσο άργησες", στο βάθος σας περιμένει ο αποτρόπαιος και από πάνω διευθύνει ο ψυχωτικός του πληκτρολογίου. Η "αυλή των θαυμάτων", άλλως συμμορία των πέντε που είναι περισσότεροι και λυμαίνονται το arcadia portal.

Πάμε πάλι , γιατί βαριέστε μου φαίνεται να κάτσετε να δώσετε την πρέπουσα σημασία . ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !! Δεν θα μπορείς να κάνεις μαγκιές εκεί . Όλα θα καταγράφονται . Τώρα επειδή μάλλον δουλεύετε σε μεσαιωνικές επιχειρήσεις , για Κοιταχτε στα σουπερμάρκετ , σε εταιρίες και γενικά σε αλυσίδες καταστημάτων να δείτε πως λειτουργεί το όλο σύστημα 10ετιες τώρα! Ναι στην Ελλάδα ! Ανταγωνιστές όπως Πορτογαλία , Γαλλία , Ιταλία . Εκτός και αν θέλετε να το γυρίσουμε σε μισθούς Βαλκανίων και Τουρκίας... έλεος ρε πονεμένοι! Αφού δεν ξέρετε πως θα λειτουργήσει , το βγάλατε αμέσως προβληματικό

@18:27 εχουμε έναν δήμαρχο που δίνει φυλαχτά σε λυκειάρχη να τα μοιράσει και δεν βγήκε κάποιος απο την κομμουνισμένη πλευρά να τον κράξει. Οι φιλελεύθεροι τα χώνουν και στον σκοταδισμό του παπαδαριού. Για κοίτα τα σχόλια για την μετάλλαξη των ...Βαρσών!

Μην κρίνεις, εξ ιδίων άβουλε τροικανέ. Όπως βλέπουμε η δεκαετής κατεδάφιση στην υγειά δεν σας έγινε μάθημα την εποχή του covid, χειροκροτητές της φιελελε πανούκλας. Και όπως είπε ο Ζαραλίκος πριν μήνες: Μητσοτάκη από τους καλλιτέχνες θα το βρεις. Ο Μιθριδάτης είναι μια πρόγευση του τι έρχεται. Κατάλαβες τώρα γιατί Stoixos; Στο θέμα μας τώρα. Εκτιμώ πως πάνω από τους μισούς πελάτες μου θα πληγούν από το Μητσοτακικό έκτρωμα. Άρα θα πρέπει εκ νέου να χαμηλώσω τις τιμές των προϊόντων μου & να ρίξω την ποιότητα τους αν θέλω να κρατήσω την πελατεία μου. Άρα πάμε για δεύτερη δεκαετία φιλελε κατήφορο.

Το ξέρω πως θα σε σοκάρω 19:18 αλλά πρέπει να σου αποκαλύψω πως η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν και αγωνίστηκαν επιτυχώς για να πέσουν οι μισθούς στη χώρα στα επίπεδα Βουλγαρίας & Τουρκίας. Δεν το ήξερες ε; Ξέρεις γιατί; Γιατί τα καταχρεωμένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να ξεστομίσουν τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας μιας & κόμματα-ΜΜΕ είναι χρεωμένα μέχρι τον λαιμό στις χρεοκοπούμενες Τράπεζες. Το παράδειγμα που έγραψα για τα ξενοδοχεία, τη ερώτηση για τις κάρτες & το βίντεο με την ανάλυση του νόμου, τις έκανες & εσύ γαργάρα;

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.