Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για το σφράγισμα του ενδιαιτήματος αδέσποτων στην Νεστάνη

Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για το σφράγισμα του ενδιαιτήματος αδέσποτων στην Νεστάνη

Αύγουστος 05, 2021 - 11:02
0 σχόλια

Την σφράγιση του χώρου συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων  συντροφιάς στην Νεστάνη επειδή στερούνταν άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υπέγραψε στις 22 Ιουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε την απομάκρυνση των ζώων εντός 6 μηνών, έχοντας υπόψη του, τις κείμενες διατάξεις, την έκθεση υπαλλήλων της υπηρεσίας που συντάχθηκε μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν την 2-7-2021 στο χώρο συγκέντρωσης/ενδιαίτημα/  νκαταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) του Δήμου Τρίπολης στην περιοχή  Νεστάνης και το γεγονός ότι ο χώρος λειτουργεί χωρίς να διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Η απόφαση μεταξύ άλλων ανέφερε

 1. Το κλείσιμο του χώρου συγκέντρωσης/ενδιαίτηματος/ καταφυγίου αδέσποτων ζώων  συντροφιάς (σκύλων) του Δήμου Τρίπολης που βρίσκεται στην περιοχή Νεστάνης  επειδή στερείται των σχετικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το άρθρο 12,  παρ. 5 του Ν. 604/77 (Α ́163) και με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών.

2. Την κατάρτιση καταλόγου των φιλοξενούμενων ζώων συντροφιάς.

3. Την απαγόρευση εισόδου στο χώρο ζώων συντροφιάς.

 4. Την απομάκρυνση όλων των ζώων συντροφιάς που διαμένουν στο χώρο εντός  χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν.  4039/2012, (ΦΕΚ 15 Α’/2012) «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς  και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με  κερδοσκοπικό σκοπό», όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, με τήρηση αρχείων  προορισμού ανά ζώο και την ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Πελοποννήσου μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου.

 5. Τη σφράγιση του χώρου, μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου, με τη  συνδρομή του Α.Τ. Τρίπολης, σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ.5 του Ν.604/1977(ΦΕΚ

Το θέμα έθεσε στο ΔΣ Τρίπολης ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης (δείτε ΕΔΩ) με την δημοτική αρχή να αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθυστέρηση ανανέωσης της άδειας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος εντός 6 μηνών όπου είναι η προθεσμία, ο χώρος θα μπορεί νόμιμα να λειτουργεί, αφού θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.