Η απάντηση Λαγού στον Σμυρνιώτη για το σύμφωνο Δήμου - Φιλοζωικού

Η απάντηση Λαγού στον Σμυρνιώτη για το σύμφωνο Δήμου - Φιλοζωικού

Μάρτιος 09, 2020 - 19:19
28 σχόλια

Σας προωθώ την απάντησή μου στις δημοσιεύσεις του Τέως Δημάρχου Τρίπολης, Κύριου Γιάννη Σμυρνιώτη (05/03/2020) στην προσωπική του ιστοσελίδα,

Σύμφωνα με το Άρθρο 9 - Νόμος 4039/2012 - Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος έχει την  αρμοδιότητα της μέριμνας για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία μπορεί να ασκείται και από από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο. Έγγραφη συμφωνία του Δήμου δεν νοείτε χωρίς απόφασης του αρμόδιου οργάνου που να εγκρίνει τους όρους και να εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να την υπογράψει,δηλαδή απαιτείται απόφαση ΔΣ για την ύπαρξη συμφωνίας.

Η συμφωνία αυτή, μνημόνιο συνεργασίας (Σύμφωνο Συνεργασίας), προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και είναι προαιρετική. Έχει σκοπό την υποστήριξη του δήμου στην άσκηση της αρμοδιότητας του και  η προβλεπόμενη σε αυτή συνεργασία διέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία κατά περίπτωση. Επομένως η ύπαρξη μιας τέτοια συμφωνίας δηλώνει την πρόθεση συνεργασίας των μερών και ρυθμίζει το ρόλο τους που είναι συμπληρωματικός στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και επομένως τακτοποιεί την συνεργασία και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρων. Οποιαδήποτε άλλη συνεργασία εκτός συμφώνου αφήνει ακάλυπτες τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αφού δεν προβλέπεται ο τρόπος δράσεις του σωματείου. Άρα το σύμφωνο έρχεται να βάλει σε πλαίσιο και σε ρυθμό μια συνεργασία που έτσι και αλλιώς γίνεται. Άρα η μη ύπαρξη συμφώνου εγείρει θέματα... ποιους εξυπηρετεί... η μη οριοθέτηση της υπάρχουσας συνεργασίας? ...ποιος έχει συμφέρον ? 

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Τρίπολης, 

Λαγός Γεώργιος

Ειδήσεις: 

28 Σχόλια

Δεν νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δυνατότητες για να διαχειριστεί τέτοια θέματα. Απορώ με τι σκεπτικό των ψήφισαν..............................

Κουρασες Λαγε. Μεχρι και το Σμυρνιωτη θα καταφερεις να μετατρεψεις σε συπαθη

Και ο ίδιος νόμος συνεχίζει ως εξής: "Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων." Κάνε συμφωνία, αλλά απόδειξε τι από όλα αυτά έχει ο Ζαφειράκης; Ούτε ΑΦΜ δεν έχουν!

Προφανώς εξυπηρετεί μικροκοματική σκοπιμότητα από την αντιπολίτευση. Να καλύψει τη δική της ανικανότητα των τελευταίων 10 ετών διαιωνίζοντας το πρόβλημα με τα εμπόδια που φέρνει. Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση με τα αδέσποτα. Κύριοι της αντιπολίτευσης σοβαρευτείτε κι αφήστε την παρούσα δημοτική αρχή να χειριστεί το πρόβλημα με τον τρόπο που θεωρεί σωστό. Τα δικά σας χάλια τα είδαμε.

Εσείς τα γράφετε, και ουδείς εφαρμόζει. https://www.arcadiaportal.gr/news/efarmogi-tis-keimenis-nomothesias-gia-ta-adespota-zoa-epistoli-ston-dimarho-tripolis Ο Ζαφειράκης και ο Λαγός είναι επικίνδυνοι όταν επιμένουν σε κάτι που δεν ευσταθεί.

Σοβαρά τώρα, ο άνθρωπος αυτός είναι αντιδήμαρχος; Κύριε Τζιούμη καλό είναι να τον απαλλάξετε από τα καθήκοντά του άμεσα. Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

προϋπόθεση για συνεργασία με φιλοζωικές εταιρείες ή σωματεία, είναι η αποδεδειγμένη εκ των προτέρων, ύπαρξη σοβαρής υποδομής. Μόνο τότε επιτρέπεται ο Δήμος να είναι συμβαλλόμενο μέρος. ΑΡΑ ΛΑΓΕ ΠΑΛΙ ΑΤΥΧΗΣΕΣ!!

ΑΠΛΑ ΣΩΤΗΡΗ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

ΡΕ ΛΑΓΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ???? πριν προχωρήσεις στα σύμφωνα συνεργασίας κ.λ.π. κ.λ.π., ρώτησες κάνα νομικό πήρες καμιά γνωμοδότηση??? Η ότι σου ήρθε έκανες???? λίγη σοβαροτητα!! δεν βλάπτει μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυτης έκθεσης!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΓΕ.ΠΕΣΜΕ ΜΑΣ ΠΟΙΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ

Αυτό το γραπτό κείμενο, με αυτά τα ελληνικά και αυτή την ορθογραφία, υπογράφεται από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας Τρίπολης και αντιπροσωπεύει τη νέα δημοτική αρχή. Και δόθηκε για δημοσίευση. Κύριε Τζιούμη, μόνο και μόνο γι΄ αυτό, πρέπει να αποπέμψετε τον κύριο Λαγό άμεσα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να δημοσιεύετε τέτοια αίσχη ως επίσημα κείμενα και δελτία τύπου. Σεβαστείτε επιτέλους τον δημαρχιακό θεσμό και μην εξευτελίζετε άλλο τον γραπτό δημόσιο λόγο της δημοτικής αρχής. Λίγη αιδώς και μια συγγνώμη δεν θα έβλαπτε.

Προσωρινοί ένοικοι είστε στο Δημαρχείο κ. Λαγέ και κ. κ. του Τζιούμη 3 χρονάκια σας έμειναν (που ο τελευταίος χρόνος δεν μετράει) για ηρεμήστε λίγο.

Εσείς όλοι που μιλάτε για υποδομές, ξεχνάτε τις "υποδομές" στο Περθώρι που τις πλήρωνε ο Δήμος και τις έκλεισε η Κτηνιατρική.

07:07 Φαντάσου πόσο κομπλεξικός είσαι που αρχίζεις από τώρα να μετράς πόσα χρόνια έχει ακόμα στη δημαρχία ο Τζιούμης. Σας έχει πονέσει πολύ κάποιους του Γιάγκου και του Παυλή η μπανάνα των εκλογών και η χλαπάτσα που έφαγε η κολεγιά Γιάγκου-Παυλή-Τσιαμούλου

Με το μυαλό που κουβαλάτε μερικοί μερικοί εκεί στην παράταξη Τζιούμη στις επόμενες δημοτικές εκλογές αν λάβετε 10% θα ειναι έκπληξη. Μήπως φτάσετε το 6-7%.

"Το δημόσιο συμφέρων", ο "ο τρόπος δράσεις του σωματείου" Κ. Αντιδήμαρχε το συμφέρον με ΟΜΙΚΡΟΝ και η δράση της δράσης με ΗΤΤΑ, όχι με ΕΨΙΛΟΝ ΓΙΩΤΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σεβαστείτε λίγο την ελληνική γλώσσα

12:29 έλα ρε αγαπούλα, κι έλεγα πού είναι αυτό το παιδί, δεν θα φανεί να σχολιάσει τα ελληνικά του Λαγού;... Για πες μας λοιπόν αγαπούλα, εσύ που είσαι αυστηρός με όσους «γράφουν με τα πόδια» και «πονάνε τα ματάκια μας» όπως λες συνήθως, το κείμενο του Λαγού, που υπογράφεται με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου και όχι ως ιδιώτης, γιατί δεν το σχολιάζεις, εσύ που είσαι τόσο αμερόληπτος και αντικειμενικός σχολιαστής και δεν είσαι παπαγαλάκι του Τζιούμη... Για πες μας, σου άρεσε το κείμενο του Λαγού;

18:37 Θες λοιπόν να σου απαντήσω, επιφανή ξερόλα του πληκτρολογίου; Δεν θα πω όμως αυτά που πιθανόν περιμένεις, γιατί αν εκφραστώ έτσι όπως σκέφτομαι γι' αυτά που διάβασα στο κείμενο-απάντηση του Λαγού, σίγουρα θα με κόψει η διαχείριση. Πώς σου φαίνεται αυτή η απάντηση; Είναι αμερόληπτη και αντικειμενική; Δεν την περίμενες, ε, τρολάκι του κερατά; Άντε για ύπνο τώρα, γιατί αρκετά μας τα έχεις κάνει τούμπανα με τα παπαγαλάκια του Τζιούμη και τις αγαπούλες. Μόκο και στο κλουβί σου. Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο...αγαπούλα

Τα ίδια λέμε Λαγέ. Για την έγκριση της συμφωνίας, απαιτείται απόφαση του Δ.Σ., στην οποία όμως εισήγηση προς έγκριση θα πρέπει να υπάρχει η με τεκμηριωμένο τρόπο ύπαρξη σοβαρών δομών και υποδομών από το συνεργαζόμενο σωματείο. Οχι έτσι στη πλάκα!!!! Είχες στα χέρια σου Λαγέ, κάποια επίσημη γνωμοδότηση, ότι ο Φιλοζωϊκός πληροί τις υποδομές που απαιτεί ο νόμος?????

"ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ........" ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΨΗΝΕΙ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ!! Κείμενο που φέρει την υπογραφή του Αντιδημάρχου

21:.14 χαχαχαχα! έχεις πλάκα - άσε που δεν πείθεις κανέναν με τις βρισιές σου... α, και δεν απάντησες τελικά στην ερώτηση του αγαπούλα σου... τελικά ποια η γνώμη σου για το λαγό και το κείμενό του, θα μας πεις ρητά και καθαρά ή θα κρύβεσαι πίσω από τις βρισιές και τα μπινελίκια σου; άντε μπράβο, γατί ε΄χει δίκιο ο παραπάνω που σε κράζει

00:23 Βρε στόκε, όταν σου γράφω πως αν εκφραστώ όπως σκέφτομαι γι΄αυτά που γράφει ο Λαγός θα με κόψει η διαχείριση του σάιτ, τι ακριβώς καταλαβαίνεις; Ότι θα του δώσω συγχαρητήρια; Ντιπ για ντιπ κάρβουνο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.