Η ανάπτυξη συστημάτων εικονικής πραγματικότητας Αρχαίας Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση του Λιγνιτόσημου (pics,vid)

Η ανάπτυξη συστημάτων εικονικής πραγματικότητας Αρχαίας Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση του Λιγνιτόσημου (pics,vid)

Οκτώβριος 30, 2020 - 11:13
0 σχόλια

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του 5ου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη.

Τα έργα που εισηγήθηκαν στην όγδοη συνεδρίαση είχαν να κάνουν με τον «Φωτισμό δρόμων στο χωριό Ελληνικό», με την «μελέτη κατασκευής –αποκατάστασης γέφυρας Θωκνίας», την «Γεωτεχνική και στατική μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης της γέφυρας Κόκκορη, στον Λούσιο», και την «Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης της γέφυρας Κόκκορη».

Επίσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε στην ημερήσια διάταξη η «Μελέτη κατασκευής του Βορειανατολικού Τμήματος της Περιμετρικής οδού του Ε.Ρ.Σ Μεγαλόπολης από το Ο.Τ 307 Έως ΤΟ Ο.Τ 232».

Για ακόμα μία φορά συζητήθηκε το έργο «Αντικατάστασης στέγης και διαμόρφωσης χώρου εντός του Κλειστού Δημοτικού Σταδίου Μεγαλόπολης», καθώς και το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Κοινότητας Λεονταρίου».

Ο κ. Γιαννακούρας μέλος της επιτροπής επεσήμανε ότι η Αρχαία Γόρτυνα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά  είναι εγκαταλειμμένη προτείνοντας να μπουν ενημερωτικές πινακίδες που να δείχνουν π.χ το «Ασκληπιείο».

Η εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στο μνημείο του ΙΝ Αγίας Θεοδώρας Βάστα Μεγαλόπολης, αλλά και η ανακατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού γυμναστηρίου Γυμνασίου - Λυκείου Μεγαλόπολης συζητήθηκαν ως έργα προς ένταξη στο ΕΑΠ, καθώς επίσης και η κατασκευή παιδικών χαρών σε κοινότητας της Μεγαλόπολης, και οι παρεμβάσεις στα πρώην δημοτικά σχολεία των Χιράδων και Χρανών».

Τα έργα δεν είναι αναπτυξιακά και μπορούν να μπουν σε άλλες χρηματοδοτήσεις, ανέφερε ο Κ. Βασίλης Κουρουνιώτης  καταψηφίζοντας το έργο στους Χράνους, στους Χιράδες όπως επίσης και την κατασκευή πεζοδρομίων, τονίζοντας ότι τα παραπάνω έργα δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Τέλος, ένα από τα σημαντικότερα έργα προϋπολογισμού 300.000 ευρώ αυτό της «Παραγωγής εικονικής πραγματικότητας για την Αρχαία Μεγαλόπολη και κατασκευή τρισδιάστατης προβολής εικονικού κινηματογράφου» απασχόλησε το σώμα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στην εισήγησή του πρόκειται για έργα με αναπτυξιακό, αλλά τόνισε ότι μόνο 6 από τα έργα θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση, καθώς τα υπόλοιπα δεν είχαν έστω μία πρόχειρη εκτίμηση κόστους.

 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr 8η Συνεδρίαση ΕΑΠ Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.