Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία

Μάιος 04, 2021 - 09:07
3 σχόλια

Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένωνΕμείς καθόμασταν τα βράδια 
Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου
 ‘Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας 
(Τ. Λειβαδίτης, Σημαίες)

Σήμερα η ευτυχία είναι ζητούμενο και οι σημαίες γίνονται και πάλι λάβαρα!

Σήμερα, 
• 135 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγου του 1886, 
• 128 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1893, 
• 85 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Θεσσαλονίκης του 1936 
• 77 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Καισαριανής του 1944, 

τίποτα δε θεωρείται δεδομένο και η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς, όχι όμως ως φάρσα…

Σήμερα η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, με το επερχόμενο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά γίνεται ο δούρειος ίππος του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, επιχειρώντας να αποσαρθρώσει τις εργασιακές σχέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, λεηλατώντας ό,τι έχει κερδηθεί με αίμα και αγώνες στο άνυσμα του χρόνου.

Επιβάλλεται η 10ωρη εργασία, όταν η Ισπανία και οι σκανδιναβικές χώρες προωθούν την τετραήμερη εργασία. Επιχειρείται η απορρύθμιση της αγοράς με την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη σύνδεση του μισθού με την «αποδοτικότητα», την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία. 

Ξανά λοιπόν απ’ την αρχή να στρατευτούμε στον αγώνα που δικαιώνει τη ζωή, γιατί «όταν το άδικο γίνεται νόμος τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον». 

Καλούς και νικηφόρους αγώνες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Φανταστείτε και να μην είχαν κυβερνήσει, τι θα λέγανε! Θα άρχιζαν αμέσως την επανάσταση. (για την Ευρώπη των λαών και τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη). Και ο καπιταλισμός, καπιταλισμός!

Δεν μας λέτε ρε καλόπαιδα και οι δύο τι είστε εσείς που χλεβαζετε; Είστε εργάτες απλήρωτοι , επιχειρηματίες φοροκλέφτες τι ειστε που σας χαλάει η διαμαρτυρία στο νομοσχέδιο του ΣΕΒ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.