Χρήστος Στάικος: Χρειάζεται ανάδειξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και ενίσχυση στους εργαζόμενούς τους

Χρήστος Στάικος: Χρειάζεται ανάδειξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και ενίσχυση στους εργαζόμενούς τους

Ιούλιος 06, 2020 - 20:32
1 σχόλια

Χρειάζεται ανάδειξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και ενίσχυση στους εργαζόμενούς του.

Το 2019 έγινε αναθεώρηση και διεύρυνση των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura και δρομολόγηση, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.
Στόχος η διασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της περιοδείας στην Αρκαδία του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και του πρώην υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, βρεθήκαμε στο Άστρος και στο Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα- Μουστού, Μαινάλου, Μονεμβασίας και συζητήσαμε με τους εργαζόμενους.
Στην κουβέντα επιβεβαιώσαμε το σημαντικό έργο που γίνεται στο Φορέα, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούνται από το νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κ. Χατζηδάκη, τόσο για την ίδια την υπόσταση των φορέων, που από 36 καταργούνται και συγχωνεύονται σε 24, ως Τμήματα ενός κεντρικού φορέα που θα βρίσκεται στην Αθήνα, χωρίς τοπική συμμετοχικότητα, όσο και για την συνέχιση της εργασιακής τους αβεβαιότητας.
Την ίδια στιγμή, έργα και μελέτες που είχαν ενταχθεί στον προγραμματισμό τους και είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, μένουν στον αέρα καθώς αλλάζουν οι περιοχές προστασίας των φορέων χωρίς να εξασφαλίζεται η συνέχιση σημαντικών ερευνών για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καμία επένδυση θα μας πεις; Ακόμα σε ψάχνει ο Κυρανάκης να μάθει έστω και μία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.