Το χάνουμε το Αιγαίο, πατριώτη;.. - Το «Turkaegean» αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το χάνουμε το Αιγαίο, πατριώτη;.. - Το «Turkaegean» αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ιούνιος 29, 2022 - 11:22
53 σχόλια

Η Τουρκία κατοχύρωσε το brand name «Τουρκο-Αιγαίο», «Turkaegean», στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που από ελληνικής τηλεοράσεως και από τους μεγαλοδημοσιογράφους ακούμε τα περί «εσωτερικής κατανάλωσης» για την ακραία επιθετική συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντι στη χώρα μας, η οποία εκφράζεται με διεκδικήσεις, με απαξιωτικές δηλώσεις απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό και με απειλές ακόμα και απέναντι στο ΝΑΤΟ («τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία», είπε χθες-προχθές ο Τούρκος πρόεδρος), η Τουρκία κερδίζει έδαφος, αργά αλλά σταθερά, και η χώρα μας... κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, με τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Δίκαιο θα την δικαιώσει.

Τα πράγματα, όμως, στη διπλωματία δεν είναι έτσι.

Στη διπλωματία όταν δημιουργηθούν τετελεσμένα, είναι πολύ αργά.

Η Τουρκία έχει σταθερή εξωτερική πολιτική εκατοντάδες χρόνια τώρα. Όσο κι αν μας φαίνονται -και είναι- γελοίοι οι ισχυρισμοί των Τούρκων, δυστυχώς πρέπει να βρισκόμαστε ως χώρα, με τους διπλωμάτες μας, ένα βήμα τουλάχιστον μπροστά τους. Κι εμείς βρισκόμαστε πίσω τους, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις.

Η διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας με τον τίτλο «Τουρκο-Αιγαίο» απασχόλησε στα σοβαρά τη χώρα μας μόνον όταν γνωστοποιήθηκε η καταχώριση του brand name στην ΕΕ. Πριν από αυτό, τα ρεπορτάζ κορόιδευαν και η ελληνική διπλωματία δεν είχε κουνηθεί από τη θέση της.

Και, μπορεί το αντίστοιχο αίτημα που έγινε στις ΗΠΑ από τουρκικής πλευράς να μην έγινε τελικά αποδεκτό, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και όχι λόγω της... δράσης του ελληνικού λόμπι..., η Τουρκία ωστόσο θα έχει και πάλι το δικαίωμα να προσπαθήσει να το κατοχυρώσει στις ΗΠΑ ως το τέλος του 2022.

Καλύτερα προετοιμασμένη...

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι αναγνωρίστηκε το «Τουρκο-Αιγαίο» όχι από την ΕΕ, αλλά από μια επιτροπή της με έδρα την Ισπανία, η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα».

Ένσταση, είπε ο κ. Οικονόμου, δεν μπορούσε να γίνει.

(Ο Ερντογάν ανάγκασε Φινλανδία και Σουηδία να υπογράψουν μαζί του συμφωνία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει ένσταση σε ένα γραφείο στην Ισπανία!)

Ο κ. Οικονόμου, κατ' αρχάς, δεν λέει όλη την αλήθεια. Η υπηρεσία που καταχώρισε το τουρκικό brand name είναι κανονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ έχει εκπρόσωπο. Δηλαδή, υπάρχει και Έλληνας εκπρόσωπος (δείτε ΕΔΩ).

Τι έκανε, λοιπόν, ο Έλληνας εκπρόσωπος;

Ό,τι έκανε και ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Τίποτα.

Και έτσι, ο όρος «Turkaegean» αποτελεί brand name της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η γειτονική χώρα μέσω μιας τουριστικής καμπάνιας καθιερώνει έναν όρο που περιέχει τις λέξεις «Τουρκία» και «Αιγαίο». Τι κι αν το Αιγαίο είναι ταυτισμένο με τον ελληνισμό, χιλιάδες χρόνια τώρα;  Οι Τούρκοι συνειδητά προσπαθούν να το συνδέσουν με τη χώρα τους και με τις διεκδικήσεις τους. Διότι, είπαμε. Έχουν σταθερή πολιτική, με σταθερές διεκδικήσεις.

Υπάρχει, πάντως, χρόνος να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης.

Συνοψίζοντας: Δυστυχώς, με τους γείτονες που έχουμε, πρέπει να επισημαίνουμε τα αυτονόητα. Εκτός αν δεν μας νοιάζει που προσπαθεί η Τουρκία να υποβαθμίσει τη σχέση του Αιγαίου με τον ελληνισμό, και που προσπαθεί να αποσυνδέσει το Αιγαίο από αυτόν.

Παταγώδης η αποτυχία της ελληνικής διπλωματίας που, τόσα χρόνια αντιμετωπίζει τους «απέναντι» σαν παλαβούς που διεκδικούν τα πάντα και δεν βλέπει ότι πρέπει να απαντά σε όλα, με σοβαρότητα.

Απαιτείται ανασυγκρότηση και δουλειά. Διότι οι Τούρκοι συνειδητά προσπαθούν να καθιερώσουν ως διακριτό τίτλο το «Τουρκο-Αιγαίο».

Γιαβάς γιαβάς, λυπάμαι που το λέω, αλλά η τουρκική διπλωματία κερδίζει.

Δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά που θα κάνουν τον γείτονα να καθήσει στα αβγά του.

Πιο σημαντικό είναι να κινούμαστε διπλωματικά ακόμα και για αυτά που θεωρούνται αυτονόητα, όταν αυτά τα αυτονόητα αμφισβητούνται.

 

Γαλανιάδη Εύα


53 Σχόλια

Κυρία Εύα μου, θα σας μαλώσω. "Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε"; Τάδε έφη Αλέκσης Τσίπρας. Μην μου πείτε τώρα ότι αμφισβητείτε τον Αλέκση. Αποκλείεται.

Οι Τούρκοι μας έχουν πάρει χαμπάρι και βλέπουν ότι τα Ελληνόπουλα δεν έχουν διάθεση, ούτε να πολεμήσουν, αλλά και απαξιούν τις λέξεις Έθνος, Πατρίδα, Ιστορία και τους αγώνες του Ελληνικού Εθνους. Εν αντιθέση με αυτούς, που έχουν μεγαλύτερη πολεμική εμπειρία (Συρία, Κούρδοι, Λιβύη κ.α.). Και αυτό το βλέπουν, γιατί τα κανάλια μας εκπέμπουν και μέσα στην Τουρκία. Γι΄ αυτό θα πληρώσουμε το τίμημα. Αυτό είναι σίγουρο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ακριβό. Κι όσο για τις φοβέρες μας. Άλλα πιστεύουν οι Στρατιωτικοί, αλλά άλλα οι Πολιτικοί. Παράδειγμα τα Ιμια. Δεν αρκεί αυτό; Τι καλύτερο παράδειγμα.

Εδώ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως Β.Μακεδονία . Το Αιγαίο που στο κάτω κάτω είναι θάλασσα στην οποία έχει ακτές η Τουρκία, δεν θα αναγνωρίσει; Αφού έκανε την αρχή ο Τσίπρας τώρα όλα είναι λογικό να ακολουθήσουν . Αύριο μπορεί και κάποια άλλη χώρα να πει το Ιόνιο μας ή το το κρητικό πέλαγος … οι εξυπνάδες πληρώνονται ( εντωμεταξύ κανένας ξένος δεν την λέει β. Μακεδονία , το «β» θα χαθεί αν δεν έχει ήδη χαθεί)

το νέο Μακεδονικό; Θα πρέπει και εμείς να καταχωρύσουμε αντιστοιχο ελληνικό brand-name για το αιγαίο ΥΓ: Τυπικά οι Τούρκοι βλέπουν και αυτοί Αιγαίο και έχουν παράλια εκεί.

Ας αλλάξουν νοοτροπία και οι αξιωματικοί μας ,ακόμα έχουν μείνει στο 5 Φ που είσαι αγυαλιστος και 3 Κ που είσαι αγυαλιστος ,πρεπει να ξεκινήσουν να κάνουν σωστή εκπαίδευση.

Το παιχνίδι είναι στη-μέ-νοοοοο, κι από πριν ξε-που-λη-μέ-νοοοοο, κι εσύ πνίγεται σε δίχρωμα κασκόλ.......Βασίλη, ζούμε, για να σ' ακούμε.

@21:55 - Πρώην Έλληνας πρωθυπουργός είπε "έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;". Αλέκση τον λένε. Άλλος πρώην κυβερνητικός είπε ότι θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους. Άλλος είπε ότι να χάσουμε και 1-2 νησιά δεν έγινε τίποτα. Εσύ να γράφεις ότι είναι λαϊκισμός αυτά. Εγώ θα τα θυμίζω για να μην ξεχνάμε ποιοι έχουν το θράσος να ζητούν πάλι την ψήφο μας. Ποιοι βγάζουν σπυριά που προστατεύουμε τα σύνορά μας και ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις για να μην έχει το θράσος κανένας "μογγόλος" να κουνηθεί.

Αλήθεια, εάν δεν υπήρχε η ΕλληνοΤουρκικη ένταση, τότε ποιος θα αγόραζε F-16 ή θα παράγγελνε F-35. Είδατε λοιπόν ποιος είναι πίσω από όλα αυτά; Η πουτ@@@ Χώρα, που έχει αιματοκυλησει τον κόσμο.

@00:20-Η απομόνωση μιας έκφρασης μέσα σε μια ροή λόγου είναι ωραίο "κόλπο" αλλά δεν πιάνει σε όλους. Σε όσους έπιασε, έπιασε. Μην απαντάς στα σχόλιά μου χρησιμοποιώντας τέτοια "κόλπα", δεν είμαι για τα κυβικά σου...

Οταν θυμιζεις Παυλακο (της Μεσαιας ταξης!) αυτα, να τα θυμασαι όλα! ΝΑ θυμασαι λοιπον τον Σταματη (καραμανλικος...) που ελεγε οτι πιστευει τα λεγομενα του Ερντογαν και οχι του Ελληνα Πρωθυπουργου. Επισης για πες μας υπαρχουν ταξεις στν κοινωνια; Για προσδιορισέ τες.

@07:40 - Το κόλπο με τους Κύπριους πάντως μια χαρά έπιασε. Με τα μυαλά τα δικά σου χάσαμε την μισή Κύπρο. Επειδή έχει γεμίσει η χώρα ανιστόρητους, κάτσε και διάβασε πόσες φορές έχουμε πολεμήσει με τους Τούρκους τα τελευταία 200 χρόνια. "Ένταση" έχουμε με τους Τούρκους; Με "ένταση" πήραν την Κύπρο; Με "ένταση" ανέβηκαν κομάντος στα Ίμια; Πάτε καλά; Οι απέναντι δεν είναι δυτικό κράτος. Είναι ουγκανοί. Τον πόλεμο τον έχουν για τίποτα. Έχουμε την ατυχία να τους έχουμε γείτονες, άρα εξοπλιζόμαστε. Αν είχαμε γείτονες τους Ελβετούς ας φύλαγε τα σύνορα ο Βαρουφάκης. Δεν τους έχουμε όμως. Σοβαρευτείτε.

@10:34 - Η αριστερά διαχρονικά λέει μπαρούφες και στην εξωτερική πολιτική. Οι δηλώσεις που παρέθεσα είναι πραγματικές και απεικονίζουν ξεκάθαρα τον αφελή έως βλακώδη τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο η αριστερά. Απέναντι έχεις Τούρκο-ουγκανό και η αριστερά λέει να μην έχουμε σύνορα, όλοι μαζί είμαστε και τέτοιες μαλ@κίες/φαντασιώσεις. Πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πόλεμος πιο πάνω στην Ουκρανία, διεκδικήσεις από τους Τούρκους ακόμα και Λέσβου, Ρόδου και εσύ μου λες για λαϊκισμό επειδή θυμίζω τις ανοησίες του Τσίπρα για τα σύνορα. Ούτε για παπάκι δεν είναι τα κυβικά σου. 50άρι.

"με τα μυαλά τα δικά σου", "οι απέναντι είναι ουγκανοί", "σοβαρευτείτε", "ούτε για παπάκι δεν είναι τα κυβικά σου". Ρε γελοίε θα σ' έλεγα καραγκιόζη αλλά ο Καραγκιόζης δε μου φταίει σε τίποτα να τον συγκρίνω μαζί σου.

Η προδοσία του Αιγαίου άρχισε. Έτσι κάπως ξεκίνησε και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με την αποδοχή του ΠΓΔΜ και το κατάπτυστο ''σε 10 χρόνια θα το έχετε ξεχάσει'' του πατέρα Μητσοτάκη. Ήλθε τέλος η προδοτική αριστερά να ολοκληρώσει την προδοσία με την συμφωνία των Πρεσπών. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...

@Sniper, τι, δεν τα είπε αυτά το αλέκσι? Eγώ θυμάμαι κι άλλα που έχει πει. Θυμάμαι και μερικά πετυχήμενα που είπε εδώ στην Τρίπολη... Τότε ρε συ που είδε η πόλη για πρώτη φορά ματ και κλούβες και μας απαγόρευαν οι μπάτσοι να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας στην Καλαβρύτων και στο Πνευματικό, γιατί θα μίλαγε το αλέκσι στο λαό. Τα σύνορα της χώρας, χερσαία και θαλάσσια, δεν τα φύλαξε ποτέ. Τα σύνορα του κ@λου του τον ένοιαζαν μόνο τον χέστ@, και κουβάλαγε τα ματ παντού, ο αγωνιστής! Και για πες, εσύ για ποια κυβικά είσαι;

Διόρθωση: Η προδοσία του Αιγαίου με υπογραφές ξεκίνησε από τον Καραμανλή στην Βέρνη το 1976 και την σκυτάλη πήρε ο Σημίτης στην Μανδρίτη το 1997.

Ο Κούλης δεν έχει μαζί του ΜΑΤ πηγαίνει και ποδηλατάδα εν μέσω καραντίνας! Αερομεταφέρεται παντού τι τα θέλει τα ΜΑΤ. Τις αστακομακαρονάδες τις δικαιούται με το νόμο, λόγω οικογενειοκρατίας, αν φάει άλλος δίνει εξηγήσεις στο μονοθεματικό δελτίο του ΣΚΑΙ! Αν πλησιάσει πολίτης τον Κούλη, που δεν έχει ΜΑΤ, τον παίρνουν σηκωτό οι πολυάριθμοι φουσκωτοί (μαυροπουκαμισάδες Κρητικοί συνοδοί), του παιρνουν το κινητό τρώει τις ψιλές του αλλά ΜΑΤ πουθενα!

18:10 Δεν γίνεται αυτό που λες, γιατί τότε θα είσαστε δύο οι καραγκιόζηδες

Τί είναι ο πατριδοκάπηλος? Αυτός που όταν είναι στην αντιπολίτευση, πρωτοστατεί στα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας και όταν καταφέρει να γίνει κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν βλέπει, δεν ακούει τίποτα για το TurkAegean. Αλλά για όλα φταίει η "προδοτική αριστερά".

@18:10 - Εσύ γράφεις για "π@@@τάνα χώρα" και σε ενόχλησαν αυτά που σου απάντησα; Μάθε ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη και είμαστε ελεύθεροι να την εκφράζουμε. Τα φασιστικά σου αλλού. Το ξαναγράφω. Πολεμάμε με τους Τούρκους αιώνες πίσω μέχρι και πρόσφατα. Ποτάμια τα αίματα. Δεν είναι φαντασίωση ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ των δύο χωρών και θα υπάρχει γιατί έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα. Αυτοί που νομίζουν ότι είναι παιχνίδι για να αγοράζουμε όπλα τους θυμίζω μόνο την απώλεια της μισής Κύπρου και την απόβαση Τούρκων κομάντος σε Ελληνική βραχονησίδα.

Μας λένε στα μούτρα οι Τούρκοι ότι θέλουν το μισό Αιγαίο και ότι τους ανήκουν ακόμα και κατοικημένα νησιά και υπάρχουν Έλληνες που πετάνε αετό και τους φταίνε και ΠΑΛΙ οι ΗΠΑ, ότι δήθεν είναι για τα εξοπλιστικά. Θα είναι από εκείνα τα αστροπελέκια που έκανε εισβολή η Ρωσία στην Ουκρανία και αυτοί έκαναν πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Παυλάκη βγάλε τις παρωπίδες θα σκοντάψεις στην επόμενη στροφή. Διαστρεβλώνεις τα πράγματα (από έλειψη αντίληψης; ) για να ενισχύσεις τη αγάπη σου για τον Κούλη, που σου ξαναθυμίζω τον στηρίζεις, επειδή ανέχεται τη φοροκλοπή των τύπων σαν εσένα!

Δείτε το αλλιώς: για τους Τούρκους αποτελούμε ένα (ιστορικό) διάλειμμα δύο αιώνων. Τι πέντε χρόνια (διακυβέρνηση Σύριζα), τι διακόσια (ελληνικό κράτος).

@18:56-Θες να μας θυμίσεις για ποιο λόγο, που και με ποια αφορμή είπε τη φράση (γιατί την είπε) " έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε" ή φοβάσαι μην εκτεθείς; Επίσης, θες να μας πεις ποια είναι η σχέση μιας φράσης, έστω και εάν είναι "άποψη", (που δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα, τόσα και τόσα λέει ο Ερντογάν, δεν είδα να τρέχει κάτι, οι δικοί σου λένε άστον να λέει.....) με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος "TURKAEGEAN", το οποίο είναι σαφές ότι παράγει έννομα αποτελέσματα προς όφελος της Τουρκίας;

Έχετε πολλή πλάκα. Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μίλησε για "κυβικά" και αρχίσατε κι εσείς να χρησιμοποιείτε τη λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια, μόνο αυτό ξέρετε.

30/06/2022 - 16:54 Η αριστερά διαχρονικά λέει μπαρούφες και στην εξωτερική πολιτική. Οι δηλώσεις που παρέθεσα είναι πραγματικές και απεικονίζουν ξεκάθαρα τον αφελή εώς βλακώδη τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο η αριστερά. 01/07/2022 - Εσύ γράφεις για π@@@τάνα χώρα και σε ενόχλησαν αυτά που σου απάντησα; ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ. Τα εξηγώ ωραία;

Ο σανός λέγεται "ενημέρωση", τα F-16 που πήρε ο Ερντογάν "απομόνωση", η συμφωνία του με τους Σκανδιναβούς "αναδίπλωση" και ο τουρίστας πρωθυπουργός μας στη Μαδρίτη "θρίαμβος". Δερμεντζόγλου. Εκεί καταντήσαμε, οι γελοιογράφοι αποτυπώνουν την κατάσταση της χώρας.

Καταθέτουν οι Τούρκοι αίτημα για να αναγνωριστεί το εμπορικό σήμα Turkaegean...Το παίρνουν χαμπάρι οι δικοί μας και το σταματάνε. Βγαίνουν μετά οι "συν αυτοίς" και επαίρονται ότι "να, εμείς δεν είμαστε σαν τον Αλ6, που έλεγε που είναι τα σύνορα"... Το καταλαβαίνω, μας δείχνουν τη "διαφορά". Καταθέτουν οι Τούρκοι αίτημα για το Turkaegean, δεν το παίρνουν χαμπάρι οι δικοί μας...Με ποια λογική βγαίνουν οι "συν αυτοίς" και χρησιμοποιούν την ίδια δικαιολογία; Αυτό είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, τον παραθέτω κιόλας εάν έχετε αμφιβολία...

Sniper το "κοινό" του Παύλου είναι άτομα χαμηλής μόρφωσης, αν τους βάλεις δύσκολα κινδυνεύουν να κάψουν φλάντζα. Ο Παύλος είναι φιλόζωος, εσύ;

Να μας εξηγήσει το "παπάκι" (90cc) Sniper ποια είναι τα έννομα αποτελέσματα που παράγονται από την κατοχύρωση του εμπορικού ονόματος "Turkaegean". Αναμένω με έκδηλη αγωνία.

Να μας ενημερώσει επίσης και ο χρήστης που γράφει ότι η Τουρκία πήρε F16, πότε ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο και πότε θα τα παραλάβει. Μέχρι να το ανακαλύψει, να τον ενημερώσω εγώ ότι η Ελλάδα έχει παραλάβει ΗΔΗ αεροσκάφη επόμενης γενιάς Rafale, έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει αναβαθμισμένα F16 (που δεν έχει η Τουρκία), έχει παραγγείλει σύγχρονες φρεγάτες κτλ. κτλ. Οι Τούρκοι προς το παρόν είναι στην ικεσία μήπως πάρουν κάποτε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις F16, που εμείς έχουμε ξεκινήσει ΗΔΗ να παραλαμβάνουμε. Πείτε κάτι για το ρεύμα, αφήστε την εξωτερική πολιτική, δεν σας παίρνει.

@23:29-Εσυ,"μέγας" επιχειρηματίας, δεν γνωρίζεις τι έννομα αποτελέσματα παράγει ένα εμπορικό σήμα; Συγγνώμη αλλά, δωρεάν μαθήματα marketing δεν κάνω.

Ουδεμία απάντηση στο σχόλιό μου των 10:10. Τουλάχιστο το παπάκι αναβαθμήστικε από 50cc σε 90cc. Η κότα παραμένει απλή κότα...

Παυλάκο, μόνο που τις φρεγάτες και τα ραφαλ δεν τα ζήτησαν οι επιτελείς του Στρατού αλλά τα "πρότειναν" οι απέξω (παρακράτος; Συμβουλάτορες; ) με το αζημίωτο... Τα ΜΜΕ ταϊσμένα, καμία κριτική, για το θέμα και οι μίζες, στις ofshore ! Όχι σαν τον Ακη που πήγε φυλακή. Η Οικογενειοκρατία έχει βαθιές ρίζες.

@10:35-Για να μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για "κυβικά", πρέπει τουλάχιστο να τα διαθέτει. Ας το αποδείξει με την παραίτηση του για τις δηλώσεις που έκανε για τις "διώξεις" για την εξέλιξη της "σκευωρίας" Novartis. Κάτι σχολίασες για επικοινωνιακά παιχνίδια, ε; Πραγματικά αγαπητέ, λυπάμαι που σε εκθέτουν οι εξελίξεις...

@23:29 - Τα έννομα αποτελέσματα είναι marketing; Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Πέταξες μια μπούρδα, που δεν μπορείς να υποστηρίξεις και τώρα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το δέχομαι ως παραδοχή μπούρδας.

@01:27 - Μάλιστα. Θέλεις να πεις ότι δεν ήθελαν τα Rafale στην αεροπορία; Για ποιον λόγο; Ποια ήταν καλύτερη επιλογή την δεδομένη στιγμή; Δεν ήθελαν και τις φρεγάτες; Γιατί, υπήρχε καλύτερη πρόταση; Όχι φυσικά. Την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν οι καλύτερες επιλογές. Χαλάμε όμως το παραμυθάκι και το σανό που ταϊζει ο Κασιδιάρης τους χρυσαυγίτες ότι οι Έλληνες πολιτικοί και ειδικά οι δεξιοί είναι προδότες, μήπως και μαζέψει καμία ψήφο. Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ΝΔ, ισχυροποίησε την άμυνα της χώρας. Χωνέψτε το. Σήκωσε φράχτη στον Έβρο. Άλλαξε την τακτική της χώρας στο Αιγαίο.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους και να τους νικήσουμε σε περίπτωση πολέμου. Οπότε μην πατάμε την μπανανοφλουδα του Ερντογάν...

Παυλο πάντα ρέταρες. Τώρα θα το κόψεις; Τώρα που σας πήρε η κάτω βόλτα; Πες ότι θέλεις να ξεθυμάνεις. Ντομάτες όμως υπάρχουν. Και παρά την ακρίβεια, χαλάλι σου.

@09:32-Δεξου το όπως θες. Εδώ που τα λέμε, καλύτερα να το δεχτείς έτσι. Δεν είσαι για παραπάνω.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.