«Χαμένη στη μετάφραση» η άδεια της δομής της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα

«Χαμένη στη μετάφραση» η άδεια της δομής της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα

Νοέμβριος 28, 2022 - 16:40
2 σχόλια

Η ερώτηση της Κωνσταντίνας Νικολάκου και η απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη

Eurokinissi

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» Κωνσταντίνα Νικολάκου έκανε ερώτηση για το θέμα που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία, όπως είπε, δηλαδή τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου και συγκεκριμένα της δομής στην Καλαμάτα.

Η κυρία Νικολάκου επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει έλεγχος ποτέ στη δομή, από το 2020 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Καλαμάτα, και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η δομή αυτή δεν έχει λάβει αδειοδότηση, παρά το γεγονός ότι έλαβε επιχορηγήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κυρία Νικολάκου είπε:

«Όταν αποκαλύψαμε ότι δεν είχε άδεια η δομή, παρ' ότι λειτουργούσε από το 2020, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που ακούσαμε, ότι αυτή η δομή για την Περιφέρεια ήταν δομή - ''φάντασμα'', αφού δεν είχε συμπεριληφθεί στην απόφαση του περιφερειάρχη για τον έλεγχο των δομών».

Την ώρα που δίναμε 70.000 ευρώ, 10.000 ευρώ για τον κόβιντ και άλλα 10.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο, δεν είχαμε ασχοληθεί να δούμε αν έχει ή δεν έχει άδεια.

«Οι αρμοδιότητες περιγράφονται σαφώς από τον Νόμο και πρέπει να τα διαβάσετε, για να δείτε ποιος έχει την ευθύνη και ότι προβλέπονται ποινές. Ο νόμος για τον έλεγχο των δομών, υπήρχε ανέκαθεν.»

«Θα αποκαλύψω έγγραφο του υπουργείου Εργασίας που υπογράφει ο ΓΓ Γ. Σταμάτης, που με την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος πήγε στην περιφέρεια και ζητούσε έλεγχο σε μονάδα και δύο σελίδες ερωτήματα επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Τι ακολούθησε; Όταν πήγε η περιφέρεια, τι είδε; Το δεύτερο έγγραφο, της υπεύθυνης διευθύντριας της Μεσσηνίας, το στέλνει για δεύτερη φορά και λέει ''να πάτε εκ νέου στη δομή, γιατί δεν έχουμε απαντήσει στο υπουργείο''».

«Φυσικά συμφωνούμε να δώσουμε χρήματα στις δομές. Εκεί που διαφωνούμε, είναι επειδή όταν ρωτούσαμε τι γίνονται αυτά τα χρήματα, δεν παίρναμε καμία απολύτως απάντηση, Δεν έχουμε πρόθεση αντιπολίτευσης. Θέλουμε να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας του κράτους, της ανικανότητας θα έλεγα, να διαχειριστεί το κράτος τόσο μεγάλα ζητήματα. Είδα με κάμερες και φωτογραφίες να πηγαίνει στη δομή εκ των υστέρων ο υπεύθυνος. Ποιος έδωσε την εντολή να πάει εκ των υστέρων; Υπάρχει πόρισμα; Η απόφαση του περιφερειάρχη για έλεγχο αφορά σε 120 δομές». 

Είναι δυνατόν να ελεγχθούν 120 δομές από οκτώ υπαλλήλους; 

«Με ποιον τρόπο σκέφτεστε τώρα για τις υπόλοιπες δομές να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα και το προσωπικό που απαιτείται; Γιατί όταν προσλαμβάνατε υπαλλήλους κόβιντ πήρατε μηχανικούς και δεν πήρατε για τις δομές; Ρωτήσατε τους δήμους μήπως μπορούν να σας δώσουν υπαλλήλους, κοινωνικούς λειτουργούς, όπως κάναμε εμείς το 2015 και το 2016;».

Όλοι θα έχουμε παραπλανηθεί, αν βγουν αληθινά αυτά που καταγγέλλονται. Ο περιφερειάρχης προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στον Δήμο Καλαμάτας.

Ο κ. Καπέλιος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, απάντησε: «Αρμόδιοι για την άδεια είναι οι Δήμοι, έγινε μια αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Κιβωτού, δεν ευοδώθηκε η άδεια. Προχωρήσαμε σε τρεις τακτικούς ελέγχους, εκ των οποίων ο ένας συμμετείχε και ο σύμβουλος από την Περιφέρεια, και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα. Η δομή δεν έχει άδεια».

Επομένως, κάπου «χαμένη στη μετάφραση» είναι η άδεια την οποία δεν έλαβε ποτέ η δομή της Κιβωτού του Κόσμου, παρά το γεγονός ότι έπαιρνε επιδοτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό το κουβάρι δεν ξετυλίγεται εύκολα. Όταν περιπλέκονται οι αρμοδιότητες, εξάλλου, άκρη δεν βγαίνει...

 

Γαλανιάδη Εύα


2 Σχόλια

ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.