H φωτογραφία στη μάχη κατά του κορωνοϊού

H φωτογραφία στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Απρίλιος 05, 2020 - 21:09
0 σχόλια

«Η ευτυχία, είναι συνήθως κάτι που θυμάσαι και δεν βιώνεις», υποστήριζε μετά παρρησίας κάποιος διανοούμενος.

Η παρούσα δυσμενή κατάσταση, που επήλθε σε όλα τα νοικοκυριά, συνεπεία της πανδημίας του κορονοϊού, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την ορθότητα της παραπάνω σοφής ρήσης.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας της παραπάνω ασθένειας, χάθηκαν ζωές και θα χαθούν ακόμα περισσότερες. Χάθηκαν περιουσίες, θέσεις εργασίας, ενώ αρκετές Χώρες όπως και πολλά νοικοκυριά και άνθρωποι, θα καταρρεύσουν οικονομικά και ανεπανόρθωτα.

Η παραπάνω ασθένεια, έθεσε σε όλους μας προβληματισμούς και διλήμματα και απέδειξε πόσο ευάλωτο είναι το ανθρώπινο είδος.

Ο φόβος για το αύριο και κυρίως για την προσβολή της ανθρώπινης ζωής, θα εξακολουθεί να υφίσταται πιο έντονος τώρα, ακόμα και μετά την παρέλευση της παραπάνω ιογενούς νόσου.

Ας έχει όμως ένα καλό.

Ας κατανοήσουμε όλοι μας, το πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν και δεν το γνωρίζαμε.

Και αφού το κατανοήσουμε, ας επενδύσουμε περισσότερο στα πνευματικά αγαθά και αξίες, στην ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων και ας γίνουμε περισσότερο άνθρωποι. Ας γίνουμε περισσότερο ολιγαρκείς και ταυτόχρονα περισσότερο ευτυχισμένοι. «Το σωστό, βρίσκεται περισσότερο μέσα στην έλλειψη, παρά στην υπερβολή», έλεγε ο Ισοκράτης.

Ας κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα των καθημερινών απλών αγαθών, αυτών που τόσο εύκολα όλοι μας εξασφαλίζαμε και τόσο καιρό αγνοούσαμε και παραβλέπαμε. «Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο. Ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της Θάλασσας. Τίποτα άλλο», έγραφε ο Ν. Καζαντζάκης .

Ας συντελέσει σε αυτό, όχι μόνο η έλευση του κορονοϊού, αλλά και το πιο κάτω φωτογραφικό άλμπουμ, αφού ερμηνεύσουμε  το κάθε του θέμα, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά.

Ένα άλμπουμ, με φωτογραφίες από κάθε γωνιά της πατρίδος μας, με θέμα τον καθημερινό βίο, του όμορφου  – και συνάμα δύσκολου – παρελθόντος  των πατεράδων μας. Οι περισσότερες φωτογραφίες, απεικονίζουν καταστάσεις και ανθρώπους, που παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και τις λοιπές καθημερινές αντιξοότητες, δείχνουν και είναι ευτυχισμένοι.

Aς αποτελέσει για όλους μας ένα ηθικό δίδαγμα, που θα συντελέσει στην επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

17

18

19

20

21

22

23

24

27

28

29

30

31

32

33

34

35

40

41

43

44

45

46

47

48

49

50

60

62

63

64

65

70

Δημοσιεύθηκε στο agiasofiablog.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.