Γυρίσματα για το Ντοκιμαντέρ του Μανουσάκη στη Δημητσάνα

Γυρίσματα για το Ντοκιμαντέρ του Μανουσάκη στη Δημητσάνα

Απρίλιος 26, 2021 - 14:02
0 σχόλια

Συνάντηση Δημάρχου με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη στο δημαρχιακό γραφείο στη Δημητσάνα. Ο τελευταίος, βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Δήμου στα πλαίσια της νέας ταινίας που ετοιμάζει την οποία και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Αποστολόπουλος.  

Τον περασμένο Οκτώβριο, η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε κάνει δεκτή την πρόταση του γνωστού σκηνοθέτη για την χρηματοδότηση θεματικής ταινίας η οποία θα αφορά στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821. Ο κ. Μανουσάκης εν μέσω γυρισμάτων για την εν λόγω ταινία βρέθηκε στη Δημητσάνα όπου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κατά την αποχώρηση του σκηνοθέτη, ο κ. Κούλης, του προσέφερε μια έκδοση για την Γορτυνία ως αναμνηστικό της συνάντησής τους.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε τα εξής: «Είχα την χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον καταξιωμένο σκηνοθέτη κ. Μανούσο Μανουσάκη ο οποίος το προσεχές διάστημα θα κάνει γυρίσματα στη Δημητσάνα. Το θέμα της ταινίας του σχετίζεται με την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία που γυρίζεται στη Δημητσάνα αυτή την εποχή μαζί με το ντοκιμαντέρ της κ. Κλεώνης Φλέσσα για τον Παπαφλέσσα. Αποτελεί σημαντικό γεγονός ότι δημιουργούνται ταινίες γι’ αυτή την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας με την φρέσκια ματιά του σήμερα. Επικροτούμε την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα πολιτισμού και καλωσορίζουμε τους καλλιτέχνες και τα συνεργεία που βρίσκονται στη Δημητσάνα.»       

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.