Γορτυνία: Συναντώντας τους Ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα

Γορτυνία: Συναντώντας τους Ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα

Ιούλιος 21, 2021 - 20:43
0 σχόλια

Υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με Χορηγό Δράσης την εταιρεία «PHAEA RESORTS», ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ-HAPSc) και η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου "Στρ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές" διοργανώνουν στις 24 Ιουλίου 2021 επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Συναντώντας τους ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση ιστορικών προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και την ανάλυση βασικών ηγετικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία δύνανται να αποτελέσουν χρήσιμο οδηγό-σύμβουλο, προσαρμοζόμενα στις σύγχρονες εξελίξεις. Τα ιστορικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης που θα παρουσιαστούν είναι: ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Δημητράκης Πλαπούτας, ο Γρηγόριος ο 5ος, ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄ και η Μαντώ Μαυρογένους. Σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής, εκκλησιαστικής και ακαδημαϊκής ζωής έχουν αναλάβει την παρουσίαση των ως άνω προσωπικοτήτων – ηρώων της Επανάστασης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια στρογγυλή τράπεζα με σκοπό την ανάλυση όχι μόνο της προσφοράς των συγκεκριμένων ιστορικών προσωπικοτήτων στην επανάσταση, αλλά κυρίως την εστίαση σε βασικά ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία παραμένουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Η μεταφορά των πορτραίτων των εν λόγω ηγετικών προσωπικοτήτων στο σήμερα αποσκοπεί στην ανάδειξη εννοιών-αξιών που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης, την συνεισφορά τους στην παλιγγενεσία και τη σημασία τους για την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι – πύργο του ήρωα της Επανάστασης Δημητράκη Πλαπούτα στο Παλούμπα Γορτυνίας, στην Αρκαδία, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και της εταιρείας Safety Management.

ΠΑΛΟΥΜΠΑ- ΠΥΡΓΟΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑ 24-25/7/2021
ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21

Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου “Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές” και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
18:45 – 19:00 Προσέλευση Επισήμων
19:00 Έναρξη Εκδήλωσης
19:00 – 19:30 Χαιρετισμοί
Μητροπολίτης, Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Εκπρόσωπος Επιτροπής Ελλάδα 2021, Εκπρόσωποι Κομμάτων, Τοπικές Αρχές, Διοργανωτές.
19:30 – 20:45 1η Τράπεζα
“Αναλύοντας τα ηγετικά χαρακτηριστικά των Ηρώων του ’21”.
Συντονιστής: Ηλίας Μαμαλάκης
Ομιλητές: Α. Δράκου, Πρωτ/λος Ι. Κανάκης, Ε. Καραγιάννης, Μ. Λιακάκη, Ν. Σταματελόπουλος, Α. Χρήστου.
20:45 – 21:10 Διάλειμμα
21:10 – 22:40 2η Τράπεζα / Συζήτηση

“Ποια από τα ηγετικά χαρακτηριστικά των ηρώων θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα
μας σήμερα να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει;”. Συντονιστής: Ε. Καραγιάννης
Ομιλητές: Α. Δράκου, Πρωτ/λος Ι. Κανάκης, Ε. Καραγιάννης, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Λιακάκη, Η. Μαμαλάκης, Γ. Πραχαλιάς, Ν. Σταματελόπουλος, Π. Τατούλης, Α. Χρήστου.
22:40 Πέρας Εκδήλωσης

ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
06:55 Προσέλευση Επισήμων
07:00 Θεία Λειτουργία
10:00 δοξολογία
11:00 Πέρας εορτασμών
Ομιλία από την κυρία Ευθυμία Γκίνη-Κουτσοπούλου, Πρόεδρο της Αδελφότητας Παλουμπαίων.
 

Πρόσκληση Και Πρόγραμμα Εκδήλωσης by Arcadiaportal.gr on Scribd


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.