Γορτυνία: Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Παπαγεωργίου της SANYO

Γορτυνία: Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Παπαγεωργίου της SANYO

Δεκέμβριος 19, 2021 - 10:34
1 σχόλια

Απεβίωσε εχτές σε ηλικία 90 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας Σταύρος Παπαγεωργίου, μεγάλος ευεργέτης της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου.

Γεννήθηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας, με καταγωγή από Περδικονέρι. Έφυγε από μικρός από το χωριό και αρχικά ξεκίνησε την εμπορική του δραστηριότητα στην Τρίπολη και μετά στην Αθήνα.

Μαζί με τον αδελφό του Αλέκο Παπαγεωργίου ξεκινώντας από την Sanyo Hellas με πληθώρα καταστημάτων σε όλη τη χώρα, κατάφεραν να φτιάξουν μια μικρή αυτοκρατορία, που δραστηριοποιούταν σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της αγοράς. Από τις ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι τις υπηρεσίες τεχνολογίας, αλλά και το real estate. Ακόμα είχαν δραστηριοποιηθεί και στον τουριστικό κλάδο, έχοντας μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο ARCADIA στην Κομοτηνή, παραπλεύρως του Πανεπιστημίου.

Το όνομα του αγαπημένου τους χωριού όμως έδωσαν και στην εταιρεία συμμετοχών, που  αρχικά είχε ονομαστεί Sanyo Hellas και το 2013 μετονομάστηκε σε ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ. Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στην εταιρεία, καθώς δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της εποχής. Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που βγήκε σε πλειστηριασμό ήταν το εμπορικό κέντρο AVENUE στο Μαρούσι, που διέθετε πολλά καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης.

Ο Σταύρος Παπαγεωργίου ήταν επίσης από τους συνιδρυτές της Τράπεζας Πειραιώς την δεκαετία του ’90. Παράλληλα, είχε τον τίτλο του Επιτίμου Πρόξενου της Ουκρανίας στην Ελλάδα από την πρώτη κυβέρνηση του νέου ανεξάρτητου κράτους το ’92.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλη του την πορεία ήταν μεγάλη η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του, τα Τρόπαια Γορτυνίας. Μάλιστα υπήρξε Μεγάλος Ευεργέτης της Παγγορτυνιακής Ένωσης, καθώς είχε διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση της Γορτυνιακής στέγης στην οδό Πειραιώς. Στα 20 χρόνια από την ίδρυση της Παγγορτυνιακής είχε τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Ο τότε Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Κώστας Καλύβας, του απέδωσε το μετάλλιο της Ένωσης (φωτό Βασ. Κουτρουμάνου).

Ο Σταύρος Παπαγεωργίου υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που διακρινόταν για το ήθος, την εργατικότητά του αλλά και το ανήσυχο πνεύμα του. Είχε καταφέρει να αποκτήσει μια πολύ σεβαστή θέση στον εμπορικό κόσμο, χωρίς ποτέ ο ίδιος να είναι λάτρης της προβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στα Τρόπαια.

Η εφημερίδα μας συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e.gortynia.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αιωνία του η μνήμη. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.