Γωγώ Μουστόγιαννη: Η «κρυστάλλινη» φωνή που συγκίνησε την ομογένεια (pics,vid)

Γωγώ Μουστόγιαννη: Η «κρυστάλλινη» φωνή που συγκίνησε την ομογένεια (pics,vid)

Δεκέμβριος 02, 2022 - 22:17
0 σχόλια

Την Γωγώ Μουστόγιαννη την ξέρουμε μέσα από τα δημοτικά τραγούδια που ερμηνεύει. Ως ερμηνεύτρια, ξεχωρίζει για την καθαρή και κρυστάλλινη φωνή της και είναι απόλυτα ταυτισμένη με το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Η συνέντευξη αυτή που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί την άκρη του νήματος μιας ιστορίας που για να δημιουργηθεί χρειάστηκε μια αφορμή και μια αιτία. Αιτία σαφώς είναι το ταλέντο της, αφορμή όμως είναι κάποιοι στίχοι ενός δημοτικού τραγουδιού της ξενιτιάς σε έναν δρόμο του Λονδίνου, σε κάποιο προ ημερών ταξίδι της.

Η Γωγώ βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα με την παρέα της. Ωστόσο, μια προσωπική στιγμιαία έμπνευσή της κάνει αυτή την στιγμή τον γύρο των sites και των social media των απανταχού Ελλήνων του εξωτερικού, σπέρνοντας συναισθήματα συγκίνησης στους ομογενείς μας.

Η 27χρονη τραγουδίστρια δεν είναι απλώς μία φωνή μέσα στον κόσμο. Είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που κάνει το δικό της ξεχωριστό δρομολόγιο στον χώρο της δημοτικής και παραδοσιακής μουσικής, συνδυάζοντάς το στο παρελθόν και με τις σπουδές της, ούσα πια πτυχιούχος της Φιλοσοφικής.

Στο λίγο αλλά ουσιαστικό της γνωριμίας μας στο πλαίσιο της συνέντευξης, διέκρινα στοιχεία του εαυτού της που αντικατοπτρίζουν την αλήθεια (μιας και απεχθάνεται το ψέμα, όπως η ίδια ομολόγησε) και είναι το ήθος, η καλλιέργεια του χαρακτήρα, ο σεβασμός σε αυτό που κάνει, η ευγένεια, ακόμα - ακόμα και οι χαμηλοί της τόνοι ως προέκταση της μηδενικής ίσως έπαρσης πάνω της, καθώς είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη και προσηλωμένη στη μουσική της.

Για την Γωγώ Μουστόγιαννη το τραγούδι είναι πάθος, έχει όνειρα και φιλοδοξίες και θέτει στόχους για το «τώρα» και το «αύριο» με γνώμονα πάντα όλη αυτή τη δυναμική που κουβαλά μαζί της η ελληνική παραδοσιακή μουσική, που της δίνει συνεχώς κίνητρο για να γίνεται καλύτερη.

Από το Περδικονέρι της Γορτυνίας και τον μουσικό διαγωνισμό στα Λαγκάδια ως την δεκαετή πια καθιέρωσή της στο δημοτικό τραγούδι, η οικογενειακή σχέση με την αείμνηστη Φιλιώ Πυργάκη, η Φιλοσοφική, το όνειρο του δίσκου με παραδοσιακά τραγούδια και βέβαια το Λονδίνο, στίγμα κι αυτό στον χάρτη του μουσικού της ταξιδιού.

Αυτή είναι η Γωγώ Μουστόγιαννη και μας αποκαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό, που είναι ένα με τη μουσική, την παράδοση, τις αξίες και το δημοτικό τραγούδι.

* Να ευχαριστήσουμε το μαγαζί «Φωλιά του Κούκου» για την παραχώρηση του χώρου για την συνέντευξη.

 

Αντώνης Χρονάκης

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Γωγώ Μουστόγιαννη σε συνέντευξη της στο ArcadiaPortal.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.