Γιορτή Τσίπουρου στο Λεβίδι (pics,vid)

Γιορτή Τσίπουρου στο Λεβίδι (pics,vid)

Δεκέμβριος 08, 2019 - 21:07
0 σχόλια

Με μεγάλη συμμετοχή, με αστείρευτο κέφι, άφθονα αγαθά και φυσικά με το καλύτερο τσίπουρο, πραγματοποιήθηκε η  «Γιορτή Τσίπουρου» την  Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τον «Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου» την «Νεολαίου Λεβιδίου» από τον «Ορχομενό Λεβιδίου» και τον Χορευτικό Όμιλο Λεβιδίου "Η Αρκαδιανή" στο Λεβίδι.

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης, και φυσικά να δοκιμάσουν το μυρωδάτο, ποιοτικό, τσίπουρο.

Οι  διοργανωτές υποδέχθηκαν στο χωριό τους επισκέπτες, καθώς η προσέλευση ήταν αμείωτη από τις 12.00 το πρωί μέχρι να δύσει ο ήλιος…

Από την γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει και το βραστό κέρας με τον τραχανά, αλλά και τα γλυκά που οι γυναίκες του χωριού είχαν ετοιμάσει με μεράκι.

Μεταξύ άλλων στόχος ήταν να αναδειχτεί η ιδιαίτερη,  παραδοσιακή διαδικασία που ανάγεται στα αρχαία χρόνια, αυτής της απόσταξης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr 2η Γιορτή Τσίπουρου στο Λεβίδι


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.