Γιατί κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο κέντρο του Παραλίου Άστρους

Γιατί κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο κέντρο του Παραλίου Άστρους

Αύγουστος 08, 2022 - 21:00
14 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το Παράλιο Άστρος είναι ένας ιδανικός προορισμός, που μεγάλος αριθμός ατόμων προτιμούν να επισκέπτονται το καλοκαίρι. Η θάλασσα, τα όμορφα μαγαζιά και τα γραφικά σοκάκια του συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό τοπίο.

Αναγνώστης μας που παραθερίζει στην περιοχή πολλά χρόνια παραπονέθηκε για την κοπή δέντρων, συγκεκριμένα ευκαλύπτων, κατά μήκος του δρόμου  που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του Παραλίου Άστρους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κλεώπα Αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Βόρειας Κυνουρίας μας ενημέρωσε ότι το κόψιμο των δέντρων κρίθηκε αναγκαίο, γιατί κινδύνευαν να πέσουν πάνω στους πολίτες ενώ ακουμπούσαν και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Ο Δήμος προχώρησε λοιπόν σε αυτή την ενέργεια, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών του.

 

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Όλα καλά ευχαριστούμε πολύ τον δήμο που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών.Θα παρακαλέσω θερμά να επιβλέψει να κοπούνερικα σωληνάκια που μόλις εξέχουν από το πεζόδρομο κοντά στο περίπτερο στην στροφή για το ξενοδοχείο ευχαριστώ πολύ

Συγνώμη αλλά ο δήμος τι κάνει 3 χρόνια τώρα που η θάλασσα έχει φάει όλη την παραλία στην πλευρά της Γλυφάδας και τα πεύκα τα έχει ρίξει ? Η θάλασσα έχει φθάσει στον δρόμο, πλέον δεν μπορείς να κολυμπήσεις σε αυτή την πλευρά. Πατάς στα ρηχά και έχεις την αίσθηση ότι είσαι σε βούρκο....Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία .

Θα μπορουσαν να τα κλαδεψουν ετσι ωστε να μην ειναι τοσο επικινδυνα η να ειχαν προβλεψει απο το χειμωνα και οχι μεσα στο καλοκαιρι. Πολυ ασχημη εικονα δυστυχως.

Πολύ καλά έκανε ο δήμος και έκοψε τα δέντρα. Τι θα γίνει όμως με την εικόνα ; θα μείνει έτσι η περιοχή η υπάρχει κάποιο σχεδιο;

Κ Κλεωπα πόσο φτηνές δικαιολογίες κρίμα για εσάς και για εμάς που σας εμπιστευτηκαμε . Υπάρχει και το κλάδεμα αν το ξεχάσατε. Πράσινη εποχη και πράσινη ενέργεια σας λέει κάτι;;Θα κάνω παράπονα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι ευκάλυπτοι κόπηκαν με αυτόν τον τρόπο για να πάρει πολλά κυβικά ξύλα ο εργολάβος. Όλα τα άλλα είναι φθηνες δικαιολογίες της κακιάς ώρας.

Τώρα που κόψατε, και καλά κάνατε σε λάθος εποχή όμως, τους ευκάλυπτους καλό θα είναι να φτιάξετε και το πεζοδρόμιο στον ίδιο δρόμο που οδηγεί στην πλατεία γιατί όχι είναι μόνο 50 πόντους αλλά έχει και τις κολώνες φωτισμού πάνω του, με αποτέλεσμα πεζοί και αυτοκίνητα να κινούμαστε πάνω στην άσφαλτο. Απαράδεκτο! θα γίνει ατύχημα!

Μπράβο που δεν σας απασχολεί ότι κόπηκαν τόσοι πνεύμονες οξυγόνου και ασχοληστε με την εικόνα. Για να μην έχετε απορία γιατί το έχουμε ξαναζήσει το έργο θα βάλουν τσιμέντο παντού.

Η βλακεία δεν έχει μέτρο τελικά... Τι να πει κανείς για τα φτωχά μυαλά που κουβαλάνε. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να πάσχουν από κάποιο σύνδρομο... Εκτονώνονται να κόβουν... Μαζοχισμός απέναντι σε αυτά τα αθώα πλάσματα τα οποία είναι τα μόνα που δεν μπορούν να αντιδράσουν στην ασχήμια του ανθρώπου. Η βάναυση αυτή πράξη του δήμου θα έπρεπε να εντάσσεται στις εγκληματικές ενέργειες. Δεν γνωρίζουν όμως ότι υπάρχει και η ειμαρμένη από την οποία δεν γλυτώνουν. Δεν γνωρίζουν ότι μαζί με τα δέντρα που δολοφόνησαν, σκότωσαν και τα προστατευτικά τους πνεύματα. Ντρέπεται και η ντροπή.

Γιατι δε βαζετε και μια φωτογραφια απο τα κομμενα δεντρα μαζι με το αρθρο.. Ολα καλως καμωμενα? Τα δεντρα θα μπορουσαν να εχουν κλαδευτει και να μην ειναι επικινδυνα. Και να σωθουν και καμπωσες φωλιες. Η εικονα ειναι αθλια. Επισης, καμια ευαισθησια σε φυση, ζωα κλπ.. Και οχι μονο για το συγκεκριμενο δημο.. Συντομα ξενοδοχεια και εξορυξεις μεσα σε natura αν βλεπει κανεις τι προκειται να ψηφιστει

Κυρία μου, έχετε δίκιο... Εγώ πήρα πολλά τηλέφωνα... Έγινε καρατομηση και όχι κλάδεμα.. Με τα καλώδια της ΔΕΗ δεν είχαν σχέση οι περίπου 40 ακρωτηριασμενοι ευκάλυπτοι, αρκούσε η κοπή κλαδιών και όχι κορμών. Έγινε το μέρος Κρανίου Τόπος.. Αν σας ήξερα, θα σας εξηγούσα από κοντά και άλλα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.