Γεύση Ελλάδος την Πέμπτη στα «Σπιτομαγειρέματα» με Κερκυραϊκό σοφρίτο

Γεύση Ελλάδος την Πέμπτη στα «Σπιτομαγειρέματα» με Κερκυραϊκό σοφρίτο

Νοέμβριος 17, 2020 - 11:02
1 σχόλια

Αυτή την Πέμπτη συνεχίζουμε το μαγειρικό μας ταξίδι στην Κέρκυρα! Θα φτιάξουμε ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΣΟΦΡΙΤΟ!(Μοσχάρι σε φέτες με βελούδινη λευκή σάλτσα)

Η Κέρκυρα ήταν, επί αιώνες, υπό την κατοχή των Βενετών. Είναι το ένα μέρος της Ελλάδας που δεν κατακτήθηκε ποτέ από τους Τούρκους και αυτό αντανακλάται σε πολλές πτυχές του πολιτισμού της, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού.Μπορεί να μην επηρεάστηκε από τους Τούρκους, αλλά επηρεάστηκε από τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς και αυτές, οι πολιτισμικές επιρροές, έχουν αφήσει το σημάδι τους στη μαγειρική εξέλιξη του νησιού. Πράγμα που σημαίνει ότι στην παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα θα βρείτε στοιχεία από πολλές διαφορετικές χώρες.

Το σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού, μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο. Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα ιταλικά Soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία. 

Αν θέλετε να γευθείτε τη μοναδική  νοστιμιά του, τηλεφωνείστε μας στο 2710 234169 & σας το φέρνουμε στην πόρτα σας 12:15 έως 16:00, ή το παραλαμβάνετε από το χώρο μας, Νικηταρά 19(πίσω από το Μαλλιαροπούλειο) 11: 30 έως 17:30. Επίσης μας βρίσκετε στο efood& στο Box.

Διεύθυνση: Νικηταρά 19, Τρίπολη 221 32

Τηλέφωνο: 271 023 4169

Facebook


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μμμ... φαίνεται υπέροχο..και νομίζω πως θα είναι, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα πιάτα σας! Θα πρότεινα στα ''Σπιτομαγειρέματα'' επειδή είμαστε στη Σαρακοστή, να τα κάνει δύο τα πιάτα με τις γεύσεις Ελλάδος κάθε πέμπτη με το ένα νηστίσιμο.... :)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.