Γέννημα θρέμμα ψαράς ο κ. Νίκος από τη Σαμπατική, ανοίγεται στα πελάγη για το μεροκάματο (pics,vid)

Γέννημα θρέμμα ψαράς ο κ. Νίκος από τη Σαμπατική, ανοίγεται στα πελάγη για το μεροκάματο (pics,vid)

Ιούνιος 12, 2021 - 12:00
0 σχόλια

Τα παράλια της Νότιας Κυνουρίας φημίζονται για τις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά τους, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από χιλιάδες λουόμενους.

Λίγο προτού φτάσουμε στο Λεωνίδιο βρίσκεται η Σαμπατική ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, ένας μικρός «παράδεισος» για να απολαύσεις τη θάλασσα με απόλυτη ηρεμία.

Στο λιμάνι του χωριού ο κ. Νίκος γυρίζοντας από την Ύδρα, όπου είχε πάει για να ψαρέψει, μας μίλησε για την ζωή ενός ψαρά, για τα δύσκολα τα εύκολα και τις χαρές τις έντονες στιγμές που έχει βιώσει από τα έξι του χρόνια μέσα σε μια βάρκα.

Συνήθως οι ψαράδες της περιοχής φεύγουν για δύο και παραπάνω μέρες για να ψαρέψουν στο Ιόνιο Πέλαγος και τη Ζάκυνθο, στη Μήλο και το Αιγαίο Πέλαγος στα ανοιχτά της Ύδρας και όχι μόνο.

Επιστρέφοντας από μια καλή ψαριά, ο κ. Νίκος έχοντας γεμίσει τα αμπάρια του με 200 κιλά ψάρια, όπως μελανούρια, μπακαλιάρους, μπαρμπούνια, που είναι της εποχής, καθάριζε τα δίχτυα του και ετοίμασε τα δολώματά του για το αυριανό ταξίδι.

Τα ψάρια του τα διαθέτει στις λαϊκές αγορές της Αρκαδίας, και στα ταβερνάκια της περιοχής, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι.

Συναγρίδες, αστακούς, σφυρίδες, γαρίδες, μπαρμπούνια και από όλα τα ψάρια πιάνονται στα δίχτυα του κ. Νίκου, για να βγαίνει το μεροκάματο.

Video: 

ΑrcadiaPortala.gr Ένας ψαράς από τη Σαμπατική ανοίγεται στις ελληνικές θάλασσες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.