«Γαλάζιος» εμφύλιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;..

«Γαλάζιος» εμφύλιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;..

Ιανουάριος 19, 2023 - 12:38
31 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση να κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τροφή για αυτά τα σενάρια δόθηκε κατ' αρχάς από μια ανάρτηση του ίδιου του Κώστα Βλάση, όταν είχε ανακοινώσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, στην οποία ανέφερε ότι με τον Πρωθυπουργό είχαν συζητήσει για ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά ακόμα περισσότερη... τροφή έδωσε και το δελτίο Τύπου του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του γραφείου του στην Αθήνα, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει λόγο στα πράγματα, ιδίως για τη Μεσσηνία, έναν δύσκολο και πολυπληθή νομό, που δύσκολα θα στηρίξει υποψήφιο άλλου νομού για τον περιφερειακό θώκο.

Από τη άλλη πλευρά, ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του. Από τη μια, είχε δηλώσει παλαιότερα, στις αψιμαχίες του με την κυρία Ντίνα Νικολάκου κατά τις συνεδριάσεις, ότι το κόμμα θα αποφασίσει γαι το αν θα θέσει υποψηφιότητα, από την άλλη πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι δεν είναι μόνο το κόμμα που καθορίζει την υποψηφιότητα.

Από μια τρίτη, επίσης, άποψη, τα πράγματα... καθορίζονται και από τους περιφερειακούς συμβούλους που βρίσκονται στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο κ. Νίκας να πει ξεκάθαρα τι θα κάνει και να ενημερώσει και τους περιφερειακούς του συμβούλους. Διότι, η κόντρα Νίκα - Βλάση «τους καίει». Τι θα κάνουν αν κατεβεί ο κ. Νίκας ως ανεξάρτητος;

Θα αποστατήσουν;

Υπάρχει πιθανότητα να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος ο Παναγιώτης Νίκας χωρίς τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, και απέναντι στον Κώστα Βλάση, αν ο τελευταίος είναι ο εκλεκτός του κόμματος;

Στην τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρκαδία όλα τα κλιμάκια που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό εκθείασαν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πάντως, ένα «βέλος» πολύ σημαντικό στη «φαρέτρα» του κ. Νίκα στοχεύει πλέον στον δημαρχιακό θώκο του Άργους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο και μόνο γι' αυτό ο νυν περιφερειάρχης δεν θα διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται σε «πιέσεις» τις οποίες δέχεται ο κ. Νίκας για να μην κατέλθει στις εκλογές. Επίσης, σε άλλα δημοσιεύματα, διαβάζουμε ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά.

Εντάξει, αυτό δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, ό,τι και να λένε οι «στενοί συνεργάτες»...

Πάντως, η κοπή πίτας την επόμενη εβδομάδα θα δείξει πολλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα δώσουν το «παρών» και περιφερειακοί σύμβουλοι...


31 Σχόλια

XAXA O NIKΑΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΣΗΣ ΘΑ ΛΗΞΕΙ!!!! ΒΡΕ ΤΟ ΒΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!!! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ?¨

Θα σας πω εγώ τι θα γίνει στο τέλος. Ο Νίκας θα κάνει προεκλογικό αγώνα για να βγει περιφερειάρχης ο Βλάσης. Πιο κατάντημα, πεθαίνεις. Μόνο ΝΔ ρε μούτρα. Και τα μυαλά στα κάγκελα

έρχεται Πείνα για τις γαλάζιες ακρίδες και κάποιοι το έχουν καταλάβει

Ο Βλάσης δε θα περάσει ούτε την πόρτα της Περιφέρειας. Τον έχει τελειώσει ήδη ο Νίκας.

πρώτα πρέπει να εκλεγεί βουλευτής. και αν η νδ με στόχο την αυτοδυναμία κατεβάσει δυνατά ονόματα σίγουρα δεν είναι πρώτος αλλά δεύτερος ή τρίτος. αν τώρα η νδ δε πάρει αυτοδυναμία σιγά μην κατεβάσει το βλάση στη περιφέρεια αφού ο τατούλης θα στηριχθεί απο το πασοκ που θα ναι στη συγκυβέρνηση. αλλά καλά κανει και παίζει αυτο το χαρτί ο βλάσης. έργο δεν εχει να δείξει οπότε ας κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι και όπου το πει. ετούτη τη φορά ζορίζουνε τα γάλατα για πολλούς.......

Αυτά που γράφετε είναι όλα παραμύθια. Ο Βλάσης θα συνεχίσει να είναι βουλευτής. Ο Νίκας θα αποσυρθεί γιατί δεν τον θέλουν ούτε οι δικοί του. Εκτός του Μαντά δεν ενδιαφέρεται κανένας για Περιφερειάρχης. Οπότε καταλαβαίνετε ποιός θα είναι Περιφερειάρχης.

Οκ

Παντως καλό για το Βλάση θα ειναι η καβάτζα της περιφερειας γιατί δεν τον βλέπω και καλά στα βουλευτιλίκια

Ο Νικας είναι έμπειρος στην Αυτοδιοίκηση. Ο Βλάσης την έχει δει με τα κυαλια. Τι συγκρίνουμε τώρα

Α ρε Βλάση δεν χωνεύουν το έργο που κάνεις για την Αρκαδία και προσπαθούν να σε αποκαθηλώσουν αλλά δεν θα τους βγει...

Ο Νίκας εννοείται ότι αν δεν έχει την στήριξη του κόμματος δεν μπορεί να κατέβει όχι σαν περιφερειάρχης, αλλά ούτε καν στην Μεσσηνία!

Νομίζω ότι ο Βλάσης το έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Μόνο η βουλευτική έδρα τον ενδιαφέρει.

Ο Κώστας έχει βοηθήσει τόσο κόσμο στην Αρκαδία και τον χρειάζονται στον τόπο του. Δεν πρόκειται να πάει για την Περιφέρεια.

Ρε παιδιά δύο είναι η μεγαλύτερη κολοτουμπες της Αρκαδίας!!!! ο Ρατατούης στη Τρίπολη κ Δημήτρης κτσιδιαρης στο Άστρος...πως και δεν έχουν αυτό προταθεί....τόσα κόμματα και τόσες παρατάξεις έχουν αλλάξει σε μια ακόμα θα κολλήσουνε.....

Είπαμε: Βλάσσης για περιφέρεια και Λαμπροπούλος για βουλευτής. Όλα από εμένα πρέπει να τα μαθαίνετε.; Έτσι θα πάνε . Αυτά ξέρω μέχρι στιγμής.

Προτείνω τον Παύλο για περιφέρειαρχη .Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη .

Έχετε ακούσει πουθενά τον Βλάση να μιλάει για Περιφέρεια; Παντού στην Αρκαδία αναφέρεται!!!

Αρχικά δεν υπήρξε ποτέ Βλάσσης ως υπουργός . Ήταν κάτι ανάμεσα σε γραμματέας υπουργού και βουλευτής με ονομαστικό ταμπελάκι. Δεύτερον , ίσως αλλάξουν θέσεις με τον Λαμπροπουλο. Πάντως για τον λαμπροπουλο σχεδόν το έχουν σίγουρο ότι θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές.

Ακόμα κι αν ήθελε ο Βλάσης να ασχοληθεί με την περιφέρεια, που δεν θέλει, θα ήταν ευκολάκι για εκείνον.

Ο Κώστας μόνος του παίζει μπάλα και σε Αρκαδία και σε Περιφέρεια. Παντού μπροστά σας θα τον βλέπετε!

Κύριε Βλάση όπου κι αν πάτε θα είμαστε δίπλα σας, αλλά ο κόσμος της Αρκαδίας σας θέλει βουλευτή, να μάχεστε σε πρώτη γραμμή για τα συμφέροντά του.

Μόνο η Αρκαδία είναι στα πλάνα του Βλάση. Όλα τα άλλα είναι φήμες που βολεύουν ή ξεβολεύουν άλλους.

Κωστακη κατέβα για βουλευτής σε άλλο νομο γιατί στην Αρκαδία η ΝΔ δεν θα πάρει έδρα και θα το δεις !

Σε αυτή τη φωτογραφία, που είναι αμέσως μετά την εκλογή του Νίκα, αν παρατηρήσει κανείς είναι εμφανής μια παγωμάρα στην έκφραση του Βλάσση και μια ικανοποίηση του στυλ «κατάφερα αυτό που ήθελα, δεν σε χρειάζομαι άλλο, θα πορευτώ όπως θέλω εγώ…..» του Νίκα. Σε όποιο μετερίζι και αν βρεθεί ο Βλάσσης να ξέρει ότι οι Αρκάδες θα είναι δίπλα του να τον στηρίξουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.