Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη – Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα και πως θα γίνουν οι συνδέσεις των καταναλωτών

Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη – Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα και πως θα γίνουν οι συνδέσεις των καταναλωτών

Ιούνιος 15, 2021 - 11:20
0 σχόλια

Ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Τα 2 σημαντικότερα ερωτήματα που τίθονται , είναι για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και πως θα γίνουν οι συνδέσεις.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων ας προσπαθήσουμε να δούμε το χρονοδιάγραμμα του έργου και πως προβλέπεται να γίνουν οι διαδικασίες για την σύνδεση των πολιτών.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας (άρθρο 5) και όσα έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022. Δηλαδή μέχρι τότε να έχουν γίνει όλα τα δίκτυα στην πόλη και να είναι διαθέσιμα για σύνδεση όλων των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την άδεια που έχει λάβει η εταιρία από την ΡΑΕ στα επόμενα 5 χρόνια η πρόβλεψη αναφέρει ότι θα έχουν γίνει οι εξής συνδέσεις:

τον 1ο χρόνο (2021) – 1245 Οικιακές G4, 62 Οικιακές G6, 97 Γραφεία/Καταστήματα G4, 17 Γραφεία/Καταστήματα G6

τον 2ο χρόνο (2022) – 831 Οικιακές G4, 45 Οικιακές G6, 74 Γραφεία/Καταστήματα G4, 14 Γραφεία/Καταστήματα G6

τον 3ο χρόνο (2023) – 152 Οικιακές G4, 7 Οικιακές G6, 25 Γραφεία/Καταστήματα G4, 7 Γραφεία/Καταστήματα G6

τον 4ο χρόνο (2024) – 106 Οικιακές G4, 5 Οικιακές G6, 17 Γραφεία/Καταστήματα G4, 12 Γραφεία/Καταστήματα G6

τον 5ο χρόνο (2025) – 76 Οικιακές G4, 3 Οικιακές G6, 12 Γραφεία/Καταστήματα G4, 12 Γραφεία/Καταστήματα G6

Όπως βλέπουμε και στο σχετικό πίνακα στα πρώτα 2 χρόνια θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις των υφιστάμενων καταναλωτών και στα επόμενα 3 χρόνια προβλέπονται και άλλες.

Σύνδεση καταναλωτών

Κάθε καταναλωτής για να συνδεθεί με το δίκτυο θα πρέπει να κάνει την σχετική αίτηση στην εταιρία HENGAS. Όπως όλοι γνωρίζουμε ειδικά για την πόλη της Μεγαλόπολης δεν θα υπάρχουν τέλη σύνδεσης των καταναλωτών με το δίκτυο.

Κάθε καταναλωτής θα πρέπει να βρει και να ζητήσει οικονομική προσφορά για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης και των συσκευών από εγκαταστάτη της επιλογής του. Ο μηχανικός του εγκαταστάτη που θα επιλεγεί, πρέπει να εξετάσει την κατάσταση και τις ιδιομορφίες της υφιστάμενης εγκατάστασης και του ακινήτου. Κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετική , όπως διαφορετικό θα είναι και το κόστος.

Για την κατασκευή της εσωτερικής σας εγκατάστασης μπορείτε να απευθυνθείτε σε εταιρείες ή ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά του φυσικού αερίου.

Κάθε σπίτι , γραφείο η μαγαζί που θέλει να συνδεθεί , πρέπει λοιπόν να έχει μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης η οποία συντάσσεται από διπλωματούχο μηχανόλογο μηχανικό. Ο εγκαταστάτης που θα φτιάξει τα εσωτερικά δίκτυα, βγάζει αυτή την μελέτη και πριν τις εργασίες εγκατάστασης των δικτύων. Η μελέτη αυτή πρέπει να δοθεί στην εταιρία που θα παρέχει το φυσικό αέριο. Μηχανικοί της εταιρίας θα προβούν σε αυτοψία και θα ελέγξουν την μελέτη και τις εγκαταστάσεις αν πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων , ειδικά για την Μεγαλόπολη , το κόστος των εσωτερικών εγκαταστάσεων και το κόστος προμήθειας νέου λέβητα θα είναι επίσης δωρεάν. Δεν γνωρίζουμε αν συμπεριλαμβάνει και την μελέτη. Όταν θα εγκριθεί και ανακοινωθεί επίσημα η χρηματοδότηση αυτή, θα μάθουμε και τις λεπτομέρειες.

Άρα η διαδικασία δεν θα έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για άλλες περιοχές. Θα πρέπει να αναμένουμε το αμέσως προσεχές διάστημα τις σχετικές ανακοινώσεις – οδηγίες, για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες της Μεγαλόπολης θα μπορέσουν να προβούν στην κατάθεση των αιτήσεων, πως θα γίνει η διαδικασία κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων αφού κανένα σπίτι στην Μεγαλόπολη δεν έχει, πως θα γίνει η χρηματοδότηση όλων αυτών των εργασιών και η αγορά νέου λέβητα.

Η σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου θα είναι διαθέσιμη στην πόλη της Μεγαλόπολης, στους οικισμούς ΜΟΜΑ, Μαραθούσας , Εργατικές Κατοικίες και Κάτω Μακρύσι.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.