Το φυσικό αέριο σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός

Το φυσικό αέριο σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός

Ιούλιος 13, 2020 - 11:13
1 σχόλια

Κατασκευή του Δικτύου Διανομής στο Δήμο Τρίπολης

Σε χέρια ιδιώτη περνά το φυσικό αέριο αφού σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε ΦΕΚ, στις 9 Ιουλίου χορηγήθηκε η άδεια διανομής Φυσικού Αερίου στην εταιρεία με την επωνυμία «EDIL ΤΕΧΝΙ-ΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «HELLAS EDIL S.A.» για τον Δήμο Τρίπολης και το δήμο Κορίνθου της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δείτε ΕΔΩ προηγούμενη δημοσίευση του Arcadiaportal.gr )

Με την κυβέρνηση να κάνει πράξη την υπόσχεση της για διείσδυση του φυσικού αερίου σε λιγνιτικές και μη περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται τα επόμενα δυο χρόνια να αλλάξει ριζικά ο χάρτης της ενέργειας στην χώρα.

Εντός δυο ετών προβλέπεται πως θα συνδεθούν στα νέα δίκτυα καταναλωτές αντίστοιχοι του 50% των καταναλωτών φυσικού αερίου της Αττικής, αριθμός για τον οποίον χρειάστηκαν 20 χρόνια ώστε να επιτευχθεί.

 Η ραγδαία αυτή ανάπτυξη θα είναι αποτέλεσμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ – υποδομών η οποία χάρη στα νέα κεφάλαια ιδιωτικών επενδύσεων θα μπορέσει να υλοποιήσει άμεσα την ανάπτυξη δικτύων σε όλη τη χώρα, γεγονός που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον τελικό καταναλωτή.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα προκύψουν από την διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να δώσουν πνοή στην εταιρεία και να διασφαλίσουν την ταχεία υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των δικτύων στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Επιπλέον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών ο χώρος της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου ενισχύεται δυναμικά από μια νέα, καινοτόμα εταιρεία με μεγάλη όμως εμπειρία.

Πρόκειται για την εταιρεία Hengas η οποία έχει ήδη αποκτήσει τις άδειες της ΡΑΕ για την ανάπτυξη και διαχείριση δικτύων σε έξι πόλεις της Ελλάδας σε κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Αντικείμενο της Άδειας

Ο κάτοχος της Άδειας αποκτά δικαίωμα κατασκευής του Δικτύου Διανομής στο Δήμο Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το υποβληθέν Αρχικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη και η διάρκεια ισχύος της Άδειας χορηγείται για περίοδο πέντε (25) ετών και με λήξη την 03/06/2045.

Η διάρκεια ισχύος της Άδειας δύναται να παραταθεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Κανονισμού Αδειών.

Οι άδειες αυτές αποκτήθηκαν σε πρώτο χρόνο από την τεχνική εταιρεία leader του κλάδου φυσικού αερίου & ενέργειας, εδώ και δεκαετίες, Edil Hellas.

Η Edil Hellas έχει εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος συνδέσεων φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές και προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που ξεκινάει από τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την συντήρηση του εξοπλισμού και την εκτέλεση μεγάλων έργων στο χώρο της ενέργειας.

Απόλυτα προσηλωμένη στο έργο και τους στόχους της, με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμιστικό πλαίσιο και τις ειδικές απαιτήσεις στις οποίες υπόκεινται οι εταιρείες διανομής η Edil Hellas προχώρησε σε απόσχιση κλάδου και στην δημιουργία της νέας εταιρείας με την ονομασία Hengas.

Το έμπειρο προσωπικό του τμήματος φυσικού αερίου της Εdil Hellas καθώς και στελέχη της αγοράς με πολυετή εμπειρία στελεχώνουν πλέον την Hengas με στόχο την άρτια επίτευξη του δυναμικού πλάνου που διαμορφώνει η εταιρεία για τα επόμενα χρόνια. Ήδη στο πλάνο της εταιρείας είναι η σύνδεση τριών πόλεων με φυσικό αέριο εντός του 2020 και άλλων τριών εντός του 2021

Η ουσία είναι ότι πλέον το φυσικό αέριο είναι γεγονός, ότι όποιος και να είναι αυτός που κατασκευάζει την υποδομή σίγουρα είναι πλέον ιδιώτης, τις άδειες της χορηγεί αυστηρά η ΡΑΕ (Ανεξάρτητη Αρχή) με αυστηρές διαδικασίες και τέλος ότι Κόρινθος & Τρίπολη είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα έχουν αέριο, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου.

 

ΦΕΚ Φυσικού Αερίου για δήμο Τρίπολης by Arcadiaportal.gr on Scribd

ΦΕΚ Φυσικό Αέριο Κόρινθος by Arcadiaportal.gr on Scribd


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.