Φωτιά στη Γορτυνία: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση - Καίγονται μεγάλες εκτάσεις

Φωτιά στη Γορτυνία: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση - Καίγονται μεγάλες εκτάσεις

Αύγουστος 08, 2021 - 09:07
0 σχόλια

Το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει για μια ακόμα μέρα να καίει ανεξέλεγκτα στη Γορτυνία. Η φωτιά, που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι, προερχόμενη από την Νεμούτα της Ηλείας, , πέρασε μέσα από τα χωριά Ελαία, Νεοχώρι και Χώρα. Δυστυχώς κάηκαν αρκετά σπίτια στη Χώρα, ενώ στα υπόλοιπα καταγράφηκαν μικρότερες ζημιές. Αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και σε Ράχες, Τουμπίτσι και Δωδεκάμετρο και στη συνέχεια στα χωριά Καστράκι και Φαναράκι.

H νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. Το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς παρέμενε μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Ευτυχώς οι άνεμοι ευνόησαν και η φωτιά δεν ανέβηκε προς Σταυρί – Ζάβετη – Βούτση.

Σήμερα το πρωί 08.08  το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς παραμένει σε αχανή έκταση μεταξύ Χώρας και Ραχών. Εκεί καίει μεγάλες πευκόφυτες εκτάσεις.

Σε πρωινή μας επικοινωνία με το Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη μας επισήμανε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Από το πρωί επικοινωνεί με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των ενεργειών. Σε εξέλιξη είναι η βοήθεια των εναέριων μέσων, που ήδη ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε επικίνδυνα σημεία, καθώς η συμβολή τους για την κατάσβεση είναι καθοριστική.

Ευτυχώς από πλευράς ανέμων η κατάσταση είναι ήπια και αυτό είναι θετικό. Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι μην περάσει την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς τα χωριά Φαναράκι, Καστράκι και Καλλιάνι και εκείθεν προς Ηραία.

@ Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.