Ευχές και αιχμές στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Ευχές και αιχμές στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Δεκέμβριος 30, 2020 - 20:18
1 σχόλια

Μεγάλα και σημαντικά έργα πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, για τελευταία φορά το 2020. Ήταν μια συνεδρίαση από την οποία δεν έλειπαν οι εντάσεις, αφού ήρθε λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων  είχαν να κάνουν με την «Μελέτη , χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου» την «Βελτίωση και αντικατάσταση τμήματος αγωγού εξωτερικού δικτυού ύδρευσης από Παράθυρο έως κεντρική δεξαμενή συστήματος Τροπαίων», επίσης την βελτίωση δρόμου από επαρχιακή οδό Τρίπολη – Αρτεμήσιο προς Μηλιά , καθώς και τη  συντήρηση και βελτίωση της επαρχ. οδού Τρίπολη - Βούρβουρα - Αγ.Πετρος και φυσικά την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» και συγκεκριμεννα την απόφασης επί αιτήματος ΙΦΣ για επικαιροποίηση Παρεπόμενων Εγγράφων (Σύμβαση Μελέτης-Κατασκευής, Σύμβαση Διαχείρισης) και συμβάσεων Χρηματοδότησης. Αντικατάσταση Αντικλήτου, Εκπροσώπου ΙΦΣ και αναπληρωτών αυτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της οικονομικής επιτροπής κ. Γιαννακούρας και κυρία Νικολάκου έκαναν δηλώσεις, δίνοντας τις ευχές τους για το νέο έτος και σχολιάζοντας και τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση.

Ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για την λύση και εκκαθάριση της «Πελοπόννησος Α.Ε» την οποία αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΠεΣυ, τονίζοντας ότι το έλλειμμα είναι πραγματικό και δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση της επιτροπής σχετικά με την ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, η οποία δίνει το πράσινο φως για την υπογραφή του έργου.

Στο ξεκίνημα του 2021 το έργο θα ξεκινήσει. Δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για τον σχεδιασμό και τις επιλογές που έχουν γίνει, όμως πρωτεύον είναι να λυθεί το πρόβλημα  των απορριμμάτων

Ο κ. Γιαννακούρας φανερά συγκινημένος , αφού βρέθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, όπου έγινε η συνεδρίαση,  όπου ως αντιπεριφερειάρχης είχε εργαστεί εκεί για αρκετά χρόνια μίλησε για τα έργα που υπογράφηκαν και αφορούσαν την Αρκαδία.

Πολλά σημαντικά έργα ξεκίνησαν επί δικής μας διοίκησης και σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκαν

Να αναφέρουμε ότι θα τρέξουν έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας και αποκατάσταση κελιών του κτηριακού συγκροτήματος της ιεράς μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ της Μούρας Παλαιοχωρίου Κυνουρίας.

«Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες  Αρκάδες και Πελοποννησίους , το 2021 να είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά, να μην θυμίζει το 2020 που ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για την ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο. Η ελπίδα έρχεται μέσα από την επιστήμη με το εμβόλιο το οποίο θα ήρθε για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Μην ακούτε τις Κασσάνδρες. Να κάνετε το εμβόλιο.»

Η κυρία Νικολάκου μίλησε ανοιχτά για τα όσα έγιναν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΠεΣυ, επισημαίνοντας ότι η παράταξή της αντέχει και στέκεται όρθια και αντέχει απέναντι στην πολιτική συνωμοσία.

Τέλος, η κυρία Νικολάκου άφησε αιχμές για την διοίκηση της περιφέρειας, τονίζοντας ότι γίνονται πολλά εν κρυπτώ και αυτά θα τα βγάλει στο φως.

Ήταν μια χρονιά δοκιμασίας, ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτή τη στιγμή λόγω κορωνοϊού γίνονται πολλά πάρτι. Είμαστε εδώ στην πρώτη γραμμή , να έχουμε την υγεία μας, να έχουμε ελπίδα.

Χρόνια πολλά καλή πρωτοχρονιά, είπε κλείνοντας.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Μεγάλα και σημαντικά έργα πέρασαν από την Οικ. Επιτροπή της περιφέρειας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ .ΛΙΓΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ......ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΔΙΤ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ , ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.