«Το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές Αναβαλου στη Βόρεια Κυνουρία είναι η απάντησή μας σε όσους μας κατηγορούν» (vid)

«Το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές Αναβαλου στη Βόρεια Κυνουρία είναι η απάντησή μας σε όσους μας κατηγορούν» (vid)

Οκτώβριος 22, 2021 - 13:57
6 σχόλια

Απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΠεΣυ Πελοποννήσου Μανώλη Σκαντζό

Για τα θετικά αποτελέσματα που είχε η σύσκεψη εργασίας στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Μανώλης Σκαντζός, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για το έργο του Αναβάλου, μίλησε σε συνέντευξή του την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Να αναφέρουμε ότι αποφασίστηκε να ενταχθεί το έργο για την άρδευση των εκτάσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από τις πηγές του Αναβάλου, ύψους πάνω από  30 εκατ. ευρώ στην νέα Προκήρυξη του Προγράμματος Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ της Περιόδου 2020-2027.

Ο κ. Σκαντζός, αφού ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο σημείωσε ότι  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει ενδιαφερθεί για την Βόρεια Κυνουρία και έχει βοηθήσει με κάθε τρόπο την Αρκαδία και τη Βόρεια Κυνουρία, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον Βιολογικό.  

Επεσήμανε ότι μελέτη του έργου έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αμέσως μετά την παράδοσή της στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του από το ΥΠΑΑΤ, καθώς και ο διεθνής διαγωνισμός, για την ανάδειξη αναδόχου, με στχό να γίνει η ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο κ. Σκαντζός έκανε μια ιστορική αναδρομή για τα όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, στα οποία έχει και ο ίδιος συμμετοχή, αφού έχει διατελέσει και δήμαρχος στη  Βόρεια Κυνουρία,  όπου οι υδάτινοι πόροι έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρωτογενής τομέας που να παράγει πλούτο στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εντάσεις που υπάρχουν στο περιφερειακό συμβούλιο και σε όσα η αντιπολίτευση κατηγορεί την διοίκηση.

Αυτό έργο είναι η απάντηση σε όσους σήμερα κατηγορούν την περιφερειακή αρχή του Π. Νίκα και μιλούν για την Αρκαδία. Οφείλουν μία συγνώμη, αυτοί που μας είχαν πει να πάρουμε τα χέρια μας από την Αρκαδία

Ο πρόεδρος κάλεσε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να ρίξουν λίγο τους τόνους και να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της Αρκαδίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όσον αφορά την τελευταία συνεδρίαση και την ένταση η οποία σημειώθηκε με την αντιπολίτευση να εγκαλεί τον πρόεδρο για την τήρηση του κανονισμού, ο κ. Σκαντζός είπε ότι οι σύμβουλοι δεν τήρησαν την συμφωνία, η οποία είχε γίνει μέσω αλληλογραφίας  πριν από την συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την συζήτηση των 9 θεμάτων.

Εγώ διέκοψα την συνεδρίαση γιατί η συζήτηση για τα πυρόπληκτα ήταν χωρίς τέλος. Δεν τηρεί κανείς τον λόγο του.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Σκαντζός για έργο Ανάβαλου και εντάσεις στο ΠεΣυ


6 Σχόλια

ΣΚΑΝΤΖΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2011- 2014 . ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ . ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2014-2019 ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΝΤΑ . ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ . ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ .......ΩΣ ΤΙ ;;;; ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ , ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑ' Ι'ΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ;;;; ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ .

Φιλότιμο παιδί!! Δημοσιουπαλληλάκος ήταν μια ζωή. Τόσο έμαθε τόσο ξέρει, τόσο πράττει! Αλλά καμιά φορά η εγωπάθεια τιμωρείται.

Για να δούμε πότε θα παραδοθεί το έργο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης ιδικά τον Αύγουστο τα Σαββατοκύριακα , μιας και υποτίθεται ότι υπάρχει λίγο μεγαλύτερη προσέλευση αυτή την εποχή ! Λόγια πολλά , χορτάσαμε , έργα κύριοι , έργα !!!

Για να δούμε πότε θα παραδοθεί το έργο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης ιδικά τον Αύγουστο τα Σαββατοκύριακα , μιας και υποτίθεται ότι υπάρχει λίγο μεγαλύτερη προσέλευση αυτή την εποχή ! Λόγια πολλά , χορτάσαμε , έργα κύριοι , έργα !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.