Ερευνες διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου- Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ερευνες διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου- Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Οκτώβριος 10, 2021 - 15:55
1 σχόλια

Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ζητεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου) με σχετικό έγγραφό του, το οποίο κοινοποιεί επίσης και προς την ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “για τις δικές της άμεσες ενέργειες”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το υπουργείο εξηγεί στο εν λόγω έγγραφό του ότι προβαίνει στο πιο πάνω αίτημα προς την ΑΕΔΙΚ μετά από επιστολή πολίτη, στην οποία -όπως τονίζει- “αναφέρεται ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που συσχετίζουν τις πιθανές διαρροές των λυμματοδεξαμενών στον κοινό βιολογικό με την Κόρινθο, με τις καταπτώσεις πρανών στη Διώρυγα Κορίνθου» και ζητά τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής μόλυνσης και προστασία του μνημείου της διώρυγας Κορίνθου”.

Οπως γνωστοποιεί δε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ίδιο δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία και τη συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου, γι’ αυτό και ζητεί να προβούν στις σχετικές έρευνες η ΑΕΔΙΚ και η ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “λόγω αρμοδιότητας”.

Δελτίο Τύπου και φωτογραφία περιφέρειας

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες στην Κόρινθο, τώρα θα το ερευνήσουν. Ποιοί;;; Μα η ΔΕΥΑΚ που κατασκεύασε τον βιολογικό. Και θα αποφανθεί ότι το δικό της έργο γκρεμίζει τη διώρυγα. Πάτε καθόλου καλά ρεεεε;;;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.