Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα: Συγκέντρωση στο Καστρί

Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα: Συγκέντρωση στο Καστρί

Αύγουστος 07, 2021 - 12:15
0 σχόλια

Δευτέρα 9 Αυγούστου 8:00μμ.

Συγκέντρωση στο Καστρί.

Η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών του Βόρειου Πάρνωνα, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια, που θα καταστρέψουν τα όμορφα βουνά μας.

Τα εκατομμύρια m3 εκσκαφών και εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες m3 σίδηρο και μπετόν και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στον τόπο μας, αν δεν σταματήσουμε το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Εμείς οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Πάρνωνα, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό θα πληγούμε ιδιαίτερα από αυτήν την εγκατάσταση των τεράστιων αιολικών βιομηχανικών συγκροτημάτων.

Η εναντίωση των προέδρων της Μεσοράχης, της Νέας Χώρας, της Περδικόβρυσης, της Ωριάς, του Καράτουλα, του Έλατου και του Στόλου συνέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τη Τρίτη 27-7-2021 να πει όχι στην εγκατάσταση 6 νέων Ανεμογεννητριών στη θέση Ταρνάρα που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Βέρβενα – Κούτρουφα – Βούρβουρα και Πηγαδάκια, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας κατά πλειοψηφία είχε πει ναι.    

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτώντας ρεύμα φθηνό για τον λαό.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι.

Συγκεντρώνουμε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές στο κείμενο που είναι στη πίσω σελίδα, σαν μέσο πίεσης στους υπεύθυνους για το τι θέλει ο λαός.

 

Όλοι και όλες στο Καστρί.

Θα μιλήσουν:

 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Αριστείδης Μπρουμάς

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

 

Γιώργος Πουλοκέφαλος

Νίκος Γόντικας.

 

Η Επιτροπή Αγώνα

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.