Επιμελητήριο Αρκαδίας: Δωρεάν ενημερωτική e-ημερίδα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ»

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Δωρεάν ενημερωτική e-ημερίδα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ»

Σεπτέμβριος 11, 2020 - 17:00
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου , στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των μελών τους, διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:00-16:00, δωρεάν ενημερωτική e-ημερίδα,  με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών;». Κεντρικός ομιλητής ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών.

Κύριο θέμα της συζήτησης είναι η ρύθμιση και επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον Κορονοϊό.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά νέα, σημαντική ανακοίνωση).

 

ΑΑΔΕ: ΕΩΣ ΚΑΙ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Από τις 4 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου μπορεί να πραγματοποιηθεί η υποβολή των δηλώσεων μεταβολής μισθώματος (Δηλώσεις Covid) σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, είναι δυνατή η υποβολή αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Η παραπάνω προθεσμία ισχύει και για την τυχόν υποβολή των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν πριν την υποβολή των Δηλώσεων Covid. Η αποδοχή από τους μισθωτές των αρχικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020, καθώς και των τροποποιητικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020, μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και την 1η Οκτωβρίου 2020.
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ξεκίνησαν να γίνονται δεκτές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του υπουργείου, αναφέρονται τα εξής στοιχεία για την προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»: Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι: α. για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 ευρώ και β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ.
 
ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια να δηλώσουν τις απώλειές τους. ώστε να καλυφθούν για το 30% της ζημίας που έχουν υποστεί. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, (όσοι δεν έχουν κάνει καθόλου δηλώσεις) και τροποποιητικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα Taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Μισθωτήρια ακινήτων/ΑΑΔΕ.
 
ΑΑΔΕ: ΑΝΑΣΑ 1,8 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μειωμένος κατά 56,7% είναι ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις (κύριος φόρος και προκαταβολή φόρου) για τα κέρδη του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, οι 188.651 επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα κέρδη του 2019 θα πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο συνολικά το ποσό των 2,39 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι κατέβαλαν φόρους ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει έκπτωση στην προκαταβολή φόρου από 30% έως και 100% ανάλογα με την πτώση του τζίρου που είχε κάθε εταιρεία, καθώς και στη μείωση του συντελεστή φορολόγηση των κερδών από το 28% στο 24%.
  
ΥΠ. ΟΙΚ.: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ
Σε επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις, των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας, μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών και μισθώσεων ναυτικών σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, κατά 40% για τον Σεπτέμβριο προχωρά με νομοθετική πρωτοβουλία το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υποστηριχτούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ανήκουν συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών και της εστίασης και εξακολουθούν να πλήττονται σημαντικά από την πανδημία. Παράλληλα, διαμορφώνεται πλαίσιο προαιρετικής μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων κ.λπ. κατά τουλάχιστον 30%, με την προϋπόθεση συμφωνίας μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή, για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται -όπως θα καθοριστούν άμεσα με σχετική υπουργική απόφαση- και δεν έχουν ενταχθεί στο υποχρεωτικό καθεστώς μείωσης ενοικίου.
 

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.