Εορτασμός της μνήμης του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Δημητσάνα

Εορτασμός της μνήμης του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Δημητσάνα

Ιούνιος 03, 2020 - 11:15
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη κατάνυξη την Κυριακή 31/05/2020 στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής στην Δημητσάνα, έγινε ο εορτασμός της μνήμης του εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανού με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία με την συμμετοχή των Ιερέων της Δημητσάνας και του πρωτοσύγκελου Π. Ιάκωβου, με απευθείας μετάδοση της λειτουργίας από την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Δημητσανιτών στο FB.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε την Αδελφότητα Δημητσανιτών για την διοργάνωση της εκδήλωσης της μνήμης στον Μητροπολίτη και αγωνιστή της ελευθερίας Π.Π. Γερμανό, όπως επίσης αναφέρθηκε και στην προσοχή που πρέπει να έχουμε για την προστασία μας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Αθαν. Μαγουλιανίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον συμπατριώτη εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανό και για τα πλούσια ηγετικά του χαρίσματα, όπου σε μια κρίσιμη στιγμή για το έθνος ένωσε τους Έλληνες και ευλόγησε τα όπλα των αγωνιστών για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ενημερώνοντας με διακήρυξη τα ευρωπαϊκά κράτη για το δίκαιο του αγώνα της πατρίδας μας. Επίσης αναφέρθηκε και για το μήνυμα του εορτασμού των 200 ετών, όπου θα πρέπει να αναδειχθούν οι αρετές των Ελλήνων, η ομοψυχία και όλα αυτά που μας ενώνουν στα δύσκολα, ενώ στα εύκολα δυστυχώς «σπέρνεται η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή» κατά τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Τα ιστορικά γεγονότα έχουν καταγραφεί και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται παρερμηνείες που αμαυρώνουν τους ήρωες του 1821, ενόψη του εορτασμού για την εθνική μας παλιγεννεσία.

Αιωνία του η μνήμη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.