Το ενισχυμένο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ στην Αρκαδία αλλάζει τις ισορροπίες και στη ΝΔ

Το ενισχυμένο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ στην Αρκαδία αλλάζει τις ισορροπίες και στη ΝΔ

Ιανουάριος 10, 2023 - 21:00
18 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, που τοποθετούνται στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κόμματα σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς. Γεγονός είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει σε ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε νομό, ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους πολίτες ότι δεν θα γίνει το κόμμα του το δεκανίκι ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Αρκαδία ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει δηλώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Η υποψηφιότητά του είναι η μόνη... βέβαιη, να πούμε. Διάφορα σενάρια πάντως ακούγονται.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας φλερτάρει με την ιδέα. Στην περίπτωση που κατεβεί υποψήφιος βουλευτής με το ΠαΣοΚ, θεωρούμε ότι οι ισορροπίες θα αλλάξουν κατά πολύ στον νομό μας, ακόμα και για το κυβερνών κόμμα.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στις περιφερειακές εκλογές, κι είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς, συνεπώς είχε ως υποψήφιος στην Περιφέρεια, και θα έχει, αν είναι και πάλι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές, μια ευρεία στήριξη. 

Ακόμα, όντας επί εννέα χρόνια αντιπεριφερειάρχης, ήταν και είναι πολύ κοντά σε μια πλατιά μάζα ψηφοφόρων. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο κ. Γιαννακούρας είναι πιο κοντά στον «λαό», λόγω της θέσης του. Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον πρώην αντιπεριφερειάρχη δεν ψηφίζουν μόνο «πασόκοι», αλλά και νεοδημοκράτες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι αν κατεβεί ο κ. Γιαννακούρας, θα επαναφέρει κάτι από την «αίγλη» του παλιού ΠαΣοΚ, αλλά και ότι θα κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Εννιά χρόνια αντιπεριφερειάρχης, μην το ξεχνάμε...

Άλλη μία παράμετρος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αμέριστη στήριξη που θα έχει ο Βαγγέλης Γιαννακούρας από τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος αφενός περιμένει... πολύ κόσμο στη γωνία, αφετέρου θα «κάνει παιχνίδι» στην Περιφέρεια και με το ΠαΣοΚ. 

Αν όλα τα παραπάνω... βγουν, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σταθερός. Αλλά η Νέα Δημοκρατία τι πρέπει να κάνει; Το 2019 το κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει δεύτερη έδρα και ήταν πρώτο και με διαφορά. Τώρα, με τη φθορά που έχει υποστεί ύστερα από την κυβερνητική θητεία, δεν πρέπει να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια και ειδικά στην Αρκαδία; Θα μπορέσει ο Κώστας Βλάσης, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί, να σηκώσει όλο το βάρος της ΝΔ στην Αρκαδία;

Προς το παρόν όλα είναι σενάρια. Αλλά και όλα τα σενάρια, μια βάση την έχουν. Όπως αυτό που θέλει τον κ. Βλάση υποψήφιο περιφερειάρχη. 

Αλλά εκεί πια... γαία πυρί μιχθήτω...


18 Σχόλια

Θα γούσταρα άπειρα να δω Γιαννακούρα να κατεβαίνει για δήμαρχο Τρίπολης ως ανεξάρτητος βέβαια. Τζιουμης- Γιαννακουρας θα ήταν ωραία μάχη.

Καλα παιδιά... χαλαρώστε... με τις πλάτες του Πετραν βγήκε πρώτος σε σταυρούς... και πατώντας σε δυό-τρεις βάρκες (Πετραν/παλιό Πασοκ/και ολίγον από Σύριζα)!!!!! Αιντε γιατί νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο......

Ο Βαγγέλης δεν πήγαινε γυρεύοντας για τα κοκόρια αλλά όλοι εμείς τον καλούσαμε και μάλιστα τον πιέζαμε γιατί θεωρούσαμε ότι με αυτό τον τρόπο του ανταπωδίδαμε,και του αναγνωρίσαμε την προσπάθεια που είχε καταβάλλει για να μας βοηθήσει- εξυπηρετήσει Η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Πάντως και κοντά στο λαό ήταν και καλός άνθρωπος είναι όλα τα άλλα είναι αλλά κακίες.

Γιατί φοβάστε τόσο πολύ τον Γιαννακούρα. όπως είπε και ένας άλλος σχολιαστής γιατί δεν τον αφήνετε να κατέβει και θέλετε να τον βγάλετε από τη μέση με νύχια και δόντια. Ειδικά ο λεγόμενος πολυμήχανος κάνει μάχη μέσα στο κόμμα για να μην είναι υποψήφιος ο τέως Αντιπεριφερειάρχης. Ας αφήσει να δείξει η κάλπη το αποτέλεσμα

Το αστείο με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι προσπαθεί να κάνει κάτι στα δημοτικά δρώμενα, ενω δεν αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα πιάσει πάνω από το 8% πανελλαδικά. Ποιος θα κάτσει να συμπορευτεί με ένα κόμμα φάντασμα;

Το παλιόπαιδο εκ Γλανιτσιάς θα κάνει τα πάντα για να μην κατέβει ο Γιαννακούρας στις βουλευτικές

Αν ο Ανδρουλάκης ακούσει τον Γορτύνιο τότε δεν κάνει για αρχηγός. Ας κάτσει στην Ευρωβουλή να παίρνει τα φράγκα. Καταστρέφει το κόμμα. Θα το πάει στο 4%. Κρίμα που η αείμνηστη Γεννηματά έκανε τα πάντα για να το κρατήσει όρθιο. Ούτε τη μνήμη της δε σέβεται . Τέτοια κόμματα δεν αξίζουν

Τις ισορροπίες μπορεί να τις αλλάξει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί εκφράζει το νέο, είναι αυτοδημιούργητος, ζει και εργάζεται στην Τρίπολη.

2500 σταυρους το ανωτερο αν ειχε παρει τα παλια ενδοξα χρονια που κατεβαινε υποψηφιος να συμπληρωθει το ψηφοδελτιο σε ενα κομμα που ανθουσε. τι αλλαξε τωρα;

Το σίγουρο είναι ότι στην Αρκαδία η ν.δ. θα υποστεί μεγάλη πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές. Γι’ αυτό την βασική ευθύνη φέρει η περιφερειακή αρχή που ολόκληρη στρατιά της δουλεύει για έναν νομό σε βάρος όλων των άλλων και πολύ περισσότερο της Αρκαδίας. Ο πρωθυπουργός και ο βουλευτής τον επέβαλαν, αγωνίστηκαν πολύ για την εκλογή του και από εκεί και πέρα ένιψαν τας χείρας τους και του έδωσαν λευκή επιταγή για να κάνει ότι θέλει. Αυτό όμως θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα στην κάλπη.

ΠΑΣΟΚ....περσινά, ξινά σταφύλια. Όσο για τον Βαγγέλη, λαμπρός επιστήμων κατά κοινή ομολογία, εξαιρετικός άνθρωπος που λειτουργεί πέρα από κομματικές σφραγίδες. Το παράσιτο της Γορτυνίας όμως, του τον σκάβει τον λάκο. Η Ν.Δ. θα πρέπει να αναζητήσει τα χαμένα της στην Αρκαδία από τον βουλευτή της ο οποίος έκανε το παν για να βάλει στην καρέκλα τον νυν περιφερειάρχη ( ο Θεός να τον κάνει ) και από τον φίλο μου τον Χρήστο τον Λαμπρόπουλο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.