Έκπτωση 50% στους καλοπληρωτές τελών κοινοχρήστων χώρων στο δήμο Τρίπολης (vid)

Έκπτωση 50% στους καλοπληρωτές τελών κοινοχρήστων χώρων στο δήμο Τρίπολης (vid)

Φεβρουάριος 05, 2020 - 12:39
6 σχόλια

Τσαγκαρέλης: Η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να μειώσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις για ηχορύπανση

Απαντήσεις για τις αλλαγές στα τέλη κοινόχρηστων χώρων του δήμου Τρίπολης και τις παρανοήσεις που υπάρχουν έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντώνης Τσαγκαρέλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Αφορμή για αυτές τις παρανοήσεις που έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη στάθηκαν οι αλλαγές που η διοίκηση του δήμου έκανε στο ύψος των τελών είπε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση, αντιθέτως θα γίνει μείωση.

Τα στοιχεία που έχει ο δήμος δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάποια ρύθμιση για την εξόφληση των τελών, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί από πολλές επιχειρήσεις οι οποίες δεν πλήρωναν το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά και άλλα τέλη που επιβάλλονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι οι επιχειρήσεις να τακτοποιούν τις οφειλές τους στον δήμο. Ως εκ τούτου, έτσι για πρώτη φορά εφάρμοσαν τις δόσεις, με γνώμονα ότι οι επιχειρήσεις ζορίζονται οικονομικά. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

Επίσης στόχος του δήμου είναι να βοηθήσει τις νέες επιχειρήσεις, για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη να πληρώνουν μειωμένο τέλος χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

Όσον αφορά στο τέλος, ο κ. Τσαγκαρέλης, είπε: «Το πρώτο που βλέπουμε, είναι το ποσό των 55 ευρώ στην απόφαση. Σε σχέση με τα 35 ευρώ που ίσχυαν είναι εμφανής η μείωση, αλλά οι περισσότεροι ξεχνούν ότι υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να πάρει ένας επιχειρηματίας άδεια κατάληψης χώρου».

«Εκεί πατώντας πάνω σε αυτό είπαμε, ότι αν οι επιχειρήσεις έχει βεβαιώσει τις οφειλές τους και αν είχαν κάνει ρύθμιση, θα έχουν 50% έκπτωση και από τα 35 ευρώ με αυτές τις αλλαγές που έγιναν θα πληρώσουν 27,5 ευρώ», τόνισε.

Δεν το ακριβύναμε το τέλος. Μια επιχείρηση που θέλει να πάρει άδεια θα κάνει την ίδια διαδικασία. Υπάρχει μια παρανόηση, καμία αύξηση δεν θα γίνει

Δεν θέλουμε να βλάψουμε τις επιχειρήσεις αλλά να τις βοηθήσουμε, τόνισε ο αντιδήμαρχος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρόθεση του δήμου είναι να δίνει έκπτωση σε αυτούς που είναι εντάξει στις οφειλές τους, αντιθέτως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους κακοπληρωτές.

Εκφράζουμε έκκληση στις επιχειρήσεις να έρθουν και να κάνουν την οποία ρύθμιση θέλουν έως το τέλος του μήνα γιατί αν δεν έρθουν θα αναγκαστεί δήμος να βγει με συνεργεία για να κάνει έλεγχο.

Αντίστοιχη μείωση ισχύσει και για τα περίπτερα, είπε, τονίζοντας ότι υπάρχει μείωση του τέλους.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τσαγκαρέλης μίλησε για τον γενικότερο οικονομικό προγραμματισμό του δήμου, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να μειώσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις για ηχορύπανση, για να γίνουν υποφερτά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θέλουμε να βελτιώσουμε και την εισπραξιμότητα του Δήμου, έχοντες πάντα επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται επιχειρήσεις

Η συνέντευξη έκλεισε με την αναπροσαρμογή του Συντελεστή  του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας  (ΤΑΠ).

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τσαγκαρέλης: Έκπτωση 50% στους καλοπληρωτές τελών κοινοχρήστων χώρων


6 Σχόλια

Τα χρηματα που εχει πληρώσει ο Δήμος απο το 2014 στην ΔΕΗ για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις ιδιωτών θα τα διεκδικήσει η θα πρέπει να γινει βουκινο??????

ωραιο ανεκδοτο,για δωστε στοιχεια για το ποιοι εχουν πληρωσει ΝΕΡΟ απο τα υγειονομικου και θα κλαψουν μανουλες ,ασε τα υπολοιπα !!!!!

Αφού ήρθε η κουβέντα στα περίπτερα πρόκειται να ασχοληθεί κανείς με τη μετατροπή τους σε ψιλικατζίδικα με μεγαλύτερο εμβαδόν καταπάτησης από ψυγεία, ντουλάπες κλπ. Της Πετρινού για να μη μιλήσουμε για τα λούνα παρκ της Δημητρακοπούλου και της Αρεως

Κυριοι, αναλάβατε την Διοίκηση του Δήμου μας για να υποστηρίξετε τα συμφέροντα των πολλών. Οι πολλοί είναι: οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία και οι εργατουπάλληλοι , οι επιχειρηματίες δεν έχουν ανάγκη... ακουσον ακουσον δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς προς το Δήμο και θέλουν ρύθμιση! Τι επιχειρηματίες είναι τότε; Οι άνεργοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι πως θα βοηθηθούυν από τη Δημοτική αρχή;

Αν ο Δήμος δεν ανακοινώνει ποιοί τον φεσώνουν νοθεύει τον ανταγωνισμό όπως ο Ιβανόης με την ΣΕΚΑΠ. Γιατί να μην ξέρουμε ποιοί δυσκολεύονται να τους βοηθήσουμε;

Κύριε Τσαγκαρέλη, αντί να κάνετε έκπτωση 50% στους συνεπείς, μειώστε στο 50% τα τέλη για όλους και βάλτε πρόστιμο 100-200% στους κακοπληρωτές. Θα λειτουργήσει καλύτερα και θα υπάρξει αύξηση των εσόδων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.