Έκπτωση 40% στο ενοίκιο χιλιάδων εργαζομένων - Ποιοι το δικαιούνται

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο χιλιάδων εργαζομένων - Ποιοι το δικαιούνται

Μάρτιος 29, 2020 - 17:45
0 σχόλια

Μείωση κατά 40% στην καταβολή του ενοικίου για κύρια κατοικία τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα έχουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σύμφωνα με την ΚΥΑ για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Στην υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν οι εργαζόμενοι από 1η Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα δηλώσουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Οι εργαζόμενοι μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη της κύριας κατοικίας που ενοικιάζουν ότι το ενοίκιο του Μαρτίου και του Απριλίου θα είναι μειωμένο κατά 40%.

Το μέτρο ΔΕΝ  αφορά στο σύνολο των ενοικίων αλλά μόνο σε αυτά επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής η λειτουργία της και υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καταβολή μισθώματος μειωμένου κατά 40% δεν δίνει στον ιδιοκτήτη δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.