Εκδήλωση «Λιθανάγλυφα προεπαναστατικών εκκλησιών της Αρκαδίας»

Εκδήλωση «Λιθανάγλυφα προεπαναστατικών εκκλησιών της Αρκαδίας»

Αύγουστος 02, 2021 - 14:01
0 σχόλια

Με δύο εμβληματικές εκδηλώσεις στις 7 & 8 Αυγούστου 2021, τα Άνθη της Πέτρας κάνουν το πρώτο βήμα για την επάνοδο στην "κανονικότητα" των Γιορτών της Πέτρας. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Κεντρικός πυρήνας των δύο εκδηλώσεων είναι τα λιθανάγλυφα τα οποία αποτελούν μία ιδιαίτερη πτυχή της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Μετά από ένα χρόνο συστηματικής μελέτης και έρευνας, οι ερευνητές μας θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένα στις τοπικές κοινωνίες τον πλούτο που διαθέτουν οι προεπαναστατικές εκκλησίες του τόπου τους.

Ειδικότερα, η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου, ώρα 8.00 μμ στην αυλή της εκκλησίας του Προδρόμου στα Λαγκάδια Αρκαδίας, με θέμα τα λιθανάγλυφα των εκκλησιών του Προδρόμου και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τα Άνθη της Πέτρας και τη ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. την Κυριακή 8 Αυγούστου, ώρα 8 μμ στην αυλή του Αϊ Γιώργη στη Στεμνίτσα θα έχει ως θέμα τα λιθανάγλυφα της αντίστοιχης προεπαναστατικής εκκλησίας. Οι δύο εκδηλώσεις υποστηρίζονται οικονομικά από το Δήμο Γορτυνίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.