Εκδήλωση «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές – Ζητήματα πρακτικής εφαρμογής» στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκδήλωση «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές – Ζητήματα πρακτικής εφαρμογής» στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 24, 2020 - 17:17
2 σχόλια

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα  «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές (Ν. 4640/2019) – Ζητήματα πρακτικής εφαρμογής» διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Βασιλική Παπαδημητρίου Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης διαμεσολαβητών Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ», η  κυρία Βικτωρία Λιούτα Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, η κύρια Λουκία Μαστροπέρρου και ο  Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης και ο κ. Νίκος Ανέστης Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Σύμβουλος Δ.Σ. Χαλκίδας, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Ο νόμος ν.4640/2019 για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας της διαμεσολάβησης και της υποχρεωτικής αρχικής συνεδρίας (άρθρα 5,6 και 7). Η ύπαρξη των διατάξεων αυτών, ωστόσο, δεν αναιρεί τον ελαστικό και ευέλικτο χαρακτήρα της εκούσιας διαμεσολάβησης, καθώς η διαδικασία της  καθορίζεται από τον διαμεσολαβητή σε συνεννόηση με τα μέρη, ανάλογα με την φύση της υπόθεσης. Ο σκοπός της διαδικασίας, πάντως, εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, όταν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες περιστάσεις της κάθε υπόθεσης και εξυπηρετούνται τα αληθινά συμφέροντα των συγκεκριμένων μερών που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αγγελάκος ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη φιλοξενία, παρουσίασε τους ομιλητές και μίλησε για την ημερίδα.

Αν και δεν υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που απευθύνονται σε διαμεσολαβητές στην Τρίπολη, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε μερικές περιπτώσεις η διαμεσολάβηση είναι υποχρεωτική

Λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης η κυρία.Βασιλική Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης διαμεσολαβητών Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ», μίλησε στην κάμερα του ΑrcadiaPortal.gr για την διαμεσολάβηση και για την εφαρμογή του νέου νόμου, αλλά για το ποια είναι τα ζητήματα που μπορούν να βρουν λύση έξω από τις δικάστηκες αίθουσες.

Τέλος, ο κ. Ανέστης μίλησε για την διαμεσολάβηση και για το πώς μπορεί κάποιος να διασφαλίσει τα δικαιώματά του χωρίς μεγάλα έξοδα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες καθώς και για το πού μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τους διαμεσολαβητές που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές »


2 Σχόλια

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ " ΠΑΤΑΤΑ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ "EVER" ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΩΣ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ = ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ (ΣΗΜΕΙΟΤΕΟΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΟΜΜΩΤΕΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ) Η ΔΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΠΑΡΩΔΙΑ" ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 9 ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΛΠ ΚΑΙ Ο ΔΕ ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.