Εγκύκλιος στους Δήμους για να εκπονήσουν Επιχειρησιακά Σχέδια κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Εγκύκλιος στους Δήμους για να εκπονήσουν Επιχειρησιακά Σχέδια κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Ιούνιος 16, 2021 - 14:02
0 σχόλια

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας εξέδωσε Εγκύκλιο με αποδέκτες τους Δήμους, δίνοντας τεχνικές οδηγίες για να συντάξουν τα Επιχειρησιακά Σχέδια για την εξασφάλιση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, σύμφωνα με το αρ.92 ν.4759/2020.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρ.1 του εν λόγω άρθρου ορίζει ότι « για τον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και την απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, οι Δήμοι καταρτίζουν Επιχειρησιακό Σχέδιο, στο οποίο καταγράφονται και κατηγοριοποιούνται οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι των οποίων δεν έχει συντελεσθεί η απαλλοτρίωση ιεραρχούνται, ανά Δήμο ή Δημοτική Ενότητα ή Δημοτική Κοινότητα, ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησής τους, βάσει της πολεοδομικής σημασίας τους για την πόλη. »

Η παρ.6 προβλέπει ότι « το Επιχειρησιακό Σχέδιο εγκρίνεται με Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου Δήμου ».

Με την Εγκύκλιο λοιπόν δίνονται στους Δήμους σχετικές οδηγίες για την αναλυτική περιγραφή των παραδοτέων, τη γεωχωρική βάση δεδομένων, την τεχνική έκθεση, τον τρόπο παράδοσης, καθώς και για τη χρηματοδότηση.

Τα Επιχειρησιακά Σχέδια δύνανται να χρηματοδοτούνται από Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.