Έφτασαν τα Windows 11

Έφτασαν τα Windows 11

Ιούνιος 26, 2021 - 11:00
0 σχόλια

Η νέα έκδοση των Windowsπαρουσιάστηκε επίσημα σήμερα από την Microsoft. Είχε προηγηθεί διαρροή εικόνων που παρουσίαζαν την ανανεωμένη επιφάνεια εργασίας από Κινέζικη πηγή.

Οι αλλαγές στα Windows 11 φαίνονται με την πρώτη ματιά. Περιλαμβάνουν νέα σχεδίαση της επιφάνειας εργασίας(με στρογγυλεμένες γωνίες στα παράθυρα), των εικονιδίων, των ήχων και των γραμματοσειρών του συστήματος. Η γραμμή εργασίας έχει αλλάξει αρκετά καθώς το κουμπί έναρξης βρίσκεται πλέον στο κέντρο και θυμίζει το macOSτης Apple. Η λειτουργία αναζήτησης καθώς και οι ρυθμίσεις έχουν αλλάξει επίσης. Στην γραμμή εργασίας έχουν ενσωματωθεί οι λειτουργίες επικοινωνίας με τις επαφές σας και η παρουσίαση ειδήσεων. Η τελευταία αυτή δυνατότηταμε την ονομασία «ειδήσεις και ενδιαφέροντα» προστέθηκε ήδη στα Windows 10 μέσω ενημέρωσης. Για να την δοκιμάσετε κάνετε κλικ στις πληροφορίες καιρού που εμφανίζονται δεξιά στην γραμμή εργασίας. Για τους gamersυπάρχει το DirectX 12 και μια σειρά παιχνιδιών στο επίσης ανανεωμένο MicrosoftStore. Από εκεί θα είναι δυνατή και η προβολή περιεχομένου μέσω της πλατφόρμας Disney+. Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα μέσω δωρεάν αναβάθμισης για υπολογιστές με Windows 10 από αυτό το καλοκαίρι. Ήδη, πάντως, πηγές αναφέρουν οτι οι απαιτήσεις εγκατάστασης είναι μεγαλύτερες καθώς απαιτούν κάποιες δυνατότητες υλικού που ίσως παλαιότεροι υπολογιστές δεν παρέχουν. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας πληροί τις προυποθέσεις κατεβάζοντας την εφαρμογή PCHealthCheckαπό το windows.com.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

Introducing Windows 11


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.