Δυναμικά κατέβηκε στην απεργία η Τρίπολη (pics,vid)

Δυναμικά κατέβηκε στην απεργία η Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 04, 2016 - 12:41
26 σχόλια

Οι γιατροί, οι επιχειρηματίες, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι οδοντίατροι, τα φαρμακοποιοί, οι έμποροι, οι ξενοδόχοι, οι αγρότες, οι ασφαλιστές, οι ψυκτικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι κομμωτές, οι υδραυλικοί, οι ταξιτζήδες, οι αυτοκινητιστές, οι εστιάτορες, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τρίπολης την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύσσωμος ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης κατέβηκε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου όπου διατράνωσε τη φωνή του ενάντια στα νέα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση και που φέρνουν τους επαγγελματικούς κλάδους στην οικονομική ασφυξία. Το Ασφαλιστικό βρίσκεται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών, καθώς, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο από την κυβέρνηση, θυμίζει περισσότερο φορολογικό μέτρο παρά ένα μέσον που θα εξασφαλίσει το μέλλον των εργαζομένων.

Όλοι οι φορείς της Αρκαδίας που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου απορρίπτουν  ανεπιφύλακτα και κατηγορητικά, το προσχέδιο νόµου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό δημοσιεύτηκε καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους ελεύθερους επαγγελματίες , τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους άνεργους και τους εργαζομένους. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Η πλατεία Αγίου Βασιλείου γέμισε με κόσμο που φώναξε συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και των μέτρων που αυτή προωθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Αφού πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Τρίπολης, με τα τρακτέρ να είναι στην πρώτη γραμμή, οδηγήθηκαν στην πλατεία Άρεως όπου τους περίμεναν λεωφορεία για να μεταβούν στο μπλόκο της Νεστάνης.

Έφη Καστραντά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δυναμικά κατέβηκε στην απεργία η Τρίπολη


26 Σχόλια

Κλειστά σχεδόν τα πάντα,αν και τα καφέ έχουν αρχίσει και ανοίγουν.αυτοι είναι οι έξυπνοι βλέπεις,ας πάνε τα κορόιδα να πίνουν καφέ.εκεινο το καφέ το γωνιακό στη πλατεία Άρεως που ήταν ανοιχτό ρε παιδιά όταν πέρασε η πορεία γιατί δεν έπεσε κανα γιουχάισμα κανα γιαούρτι !!! Και οι γνωστοί δημόσιοι υπάλληλοι κηφήνες που πίνουν κάθε μέρα καφέ στις ίδιες θέσεις εκεί μη χάσουν το καφέ.........αρε γίδια βούρδουλα που θέλετε

Οταν βλέπεις τον ιδιοκτήτη της ART στη διαδήλωση, τον Γ. Σμυρνιώτη, Χρ. Λαμπρόπουλο, Γ. Καραλή κ.α πολλούς μαζί με συνταξιούχους του Δημοσίου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, Τραπεζών πρέπει να τους υπενθυμίσεις τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη βουλή. Να κοπεί η επιχορήγηση στα ταμεία (κατ΄αυτόν ευγενή), να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελείμματος στις επικουρικές που σημαίνει 70% μείωση κ.α τότε πρέπει να καταλάβεις τι σημαίνει διαδήλωση της κατσαρόλας...

Έστω και αργά αποφάσισαν να συνταχθούν σε απεργίες και άτομα που τις χλεύαζαν και τις αποδοκίμαζαν το προηγούμενα χρόνια.Καλώς όρισαν στην πραγματικότητα και καλή συνέχεια στις κινητοποιήσεις!

@KST - Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις την σύνταξη του ΔΕΗτζή και του ΟΤΕτζή, να το κάνεις. Εγώ δεν θέλω να πληρώνω την σύνταξη κανενός πέρα από την δική μου και μια μικρή εισφορά προκειμένου να εξασφαλίζεται η κατώτερη σύνταξη. Το να μου παίρνει λεφτά το κράτος για να παίρνει ο ΔΕΗτζής 1500 αντί για 1000 είναι πέρα από τα όρια της ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Επίσης για τις επικουρικές τι προτείνεις; Να βάλουμε και άλλους φόρους για να καταβάλλονται επικουρικές συντάξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν λεφτά. Άμα είσαι τόσο κουβαρντάς δίνε και εμένα 500 ευρώ τον μήνα γιατί μου έχει μειωθεί το εισόδημα.

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όσες απεργίες και κινητοποιήσεις να γίνουν, η χρεωκοπία δεν αναστρέφεται.

Ευχαριστώ όλους εσάς ( και όταν λεω όλους, εννοώ όλους) που ανοιγοντας τα καταστήματα σας, τα καφενεία σας και τις επιχειρησεις σας τοσο το πρωί οσο και σήμερα το απόγευμα, μου δωσατε αφορμή να μην ψωνισω ξανά ποτέ σε σας. Κουτοπονηρα ανθρωπακια που νομισατε οτι θα κονομησετε σημερα εις βάρος της γενικής απεργίας των υπόλοιπων. Είστε όμως τόσο λίγοι που ξεχωριζετε σαν τη μυγα μες το γάλα. Καλή συνέχεια στο μεροκαματο της ξεφτιλας...

οπως και ο προηγουμενος ετσι και εγω ,οποιος ανοιξε πρωι η απογευμα σημασια δεν εχει ,εχει τελειωσει απο εμενα ,στο μαγαζι του δε ξαναπαταω ...............................μια ζωη θα ειναι οι εξυπνοι και οι αλλοι τα κοροιδα...............ξυπνατε ρεεεεεεεεεεεεεεεεε,το να σας λενε προβατα-ζωα γιατι ετσι σας-μας λενε (θα ερθουν για καφε τα ζωα,το εχω ακουσει με τα αφτακια μου) σας αφηνει αδιαφορους? τουλαχιστων εγω δε θα δωσω το δικαιωμα να με λενε και μ@λ@κ@ και να μου χτυπανε τη πλατη ,ετσι για τη χαιρετουρα..............

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που εχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια σε απεργία στην Τριπολη. Γιαυτό εχει να πει τίποτα ο λαλίστατος στο FACEBOOK κ Παπαζαχαρίας που λεει ότι ήταν 3 τρακτέρ ;Τα αλλά 50 στην Νεστάνη δεν τα ξέρει; Το ότι για πρώτη φορά έκλεισαν όλα τα μαγαζιά στην Τριπολη δεν του λέει τίποτα

Απάντηση στους αδαείς. Ν. 2773/1999, το ποσό που δίνεται στη ΔΕΗ δεν είναι επιδότηση αλλά διαχείρηση αποθεματικού ύψους 1 τρις 200 εκ δραχμές που καθορίστηκε από αναλογιστική μελέτη και με προσφατη απόφαση της ολομ. του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ προσδιορίστηκε στα 11,9 δις ΕΥΡΩ και όλα αυτά για να μπορέσουν τότε να βάλουν τη ΔΕΗ στο χρηματηστήριο. Με το νόμο αυτό ανέλαβε το κράτος να διαχειριστεί το ασφαλιστικό της. Κάθε παραποίηση της αλήθειας από τον Κ. Μητσοτάκη κάποιο κ Φωτήλα του ποταμιού είναι πολιτική αλ.......!!!

Όντως η μεγαλύτερη συμμετοχή σε απεργία και ας ελπίσουμε και καλή αρχή. Όσο για τους 'ηγέτες΄ της δεκάρας, ας μετρήσουν τα κουκιά τους γιατί αρχίζουν να λείπουν... Έρχονται καταιγίδες... Θα σαρώσουν τη σαπίλα.

@21:03 - Ο κύριος Τάσος νομίζει ότι ο Τσίπρα θριάμβευσε στην βουλή επί του Μητσοτάκη, υπέγραψε το κόμμα του μνημόνιο, κάνουν αυτά για τα οποία ούρλιαζαν ότι θα τα καταργήσουν και περιμένεις τώρα να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Η κατάντια της Ελλάδας είναι στο μέγιστο. Όταν εκλέγεις αριστερή κυβέρνηση για να σε βγάλει από την χρεοκοπία γνωρίζεις ότι εδώ είναι ο πάτος του βαρελιού. Μετά τον Σύριζα θα έρθει σιγά-σιγά η ανάκαμψη. Είναι το τελευταίο στάδιο αυτογνωσίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να το περάσουμε για να καταλάβουν και οι τελευταίοι ψεκασμένοι τι συμβαίνει.

@KST Μην προκαλείς την κοινωνία με ψέματα για να δικαιολογήσεις τις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και τα προνόμια που εξασφάλισε το πελατειακό κράτος στους βολεμένους ενάντια στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους και στα αγέννητα ελληνόπουλα. Η γενιά του Πολυτεχνείου με την παρασιτική και ληστρική λογική της, αποτελεί ακόμα την οπισθοφυλακή των προνομίων των ημετερων και του πλιάτσικου των δημοσίου χρήματος. Τέλος, για το αποθεματικό της ΔΕΗ για το οποίο σκόπιμα αποκρυπτετε την αλήθεια διάβασε αυτό: http://www.capital.gr/story/3078164

@ Παύλο μην παρασύρεσαι απ'την επιθυμία σου. Τα ίδια γίδια θα ξαναψηφίσουν. Ο ψεκασμός δεν είναι επίκτητος αλλά εκ γενετής εφ'όρου ζωής. Μόνο αν κινδυνέψουν οι τσοπάνηδες, θα τα φέρουν εκεί που θέλουμε.

@KST - Ακόμα και αν δεχτούμε αυτή την μελέτη, τα υποτιθέμενα λεφτά των εργαζόμενων είναι 11,9 δις και από το κράτος έχουν καταβληθεί από το 1999 μέχρι σήμερα 8 δις. Αυτά αφαιρούνται από την δήθεν περιουσία ή εσαεί το κράτος θα επιδοτεί, για άγνωστο λόγο, τις συντάξεις των ΔΕΗτζήδων εις βάρος εμάς των υπολοίπων; Για να καταλάβει κάποιος πόσο αμφισβητούμενο είναι το 11,9 δις, να επισημανθεί ότι η αξία της ΔΕΗ σήμερα είναι περίπου στα 5 δις. Έχουμε το κωμικό δηλαδή, η "δήθεν" περιουσία των εργαζομένων να είναι στα 12 δις και της ίδιας της επιχείρησης στα 5 δις. Πρόκειται απλά για ρουσφέτι.

Dimitris K & Παύλο καλό είναι να μελετήσετε πιο βαθιά το θέματου ασφαλιστικού. http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/362986,Polemos-monomerhs-kai-anelehtos---.html Διαβάσετε την απάντηση του manola. Από το γεγονός ότι δεν έχει ανταπαντήσει ο αρθρογράφος Γιάννη Σιάτρα συμπεραίνουμε ότι μάλλον κατάπιε την γλώσσα του! http://www.capital.gr/forum/thread/5384569?page=7 Όπως καταλαβαίνετε όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι δια μέσων των ασφαλιστικών τους ταμείων “επιδοτούν” για δεκαετίες Τραπεζίτες, Βιομήχανους, Εφοπλιστές, Μεγαλομετόχους… όλα τα καλά παιδιά δηλαδη που λατρεύουν τον φιλελευθερισμό.

Να το καταλάβετε. Τα 11,9 δις ευρώ είναι αποθεματικό. Δεν βλέπετε τη διαφορά; Όταν υπάρχουν αποθεματικά σε άλλα ταμεία το κράτος δεν συμβάλει για τις συντάξεις; Ο Ν. 2773/1999 είναι καθαρός. Διαχείρηση έναντι αντιπαροχής. Είναι ή δεν είναι η αντιπαροχή ισχυρό νομικό γεγονος; Να τελειώνει η κουβέντα. Με όλο αυτό τον συμφερτό που ονειρεύεται ρεβάνς ας σκευθούν οι εργαζόμενοι και οι μικροί και μεσαιοι επιχειρηματίες τι θέλουν όλοι αυτοί. Το είπε και ο Μητσοτάκης. (Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αλλά οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα).

Αν & οι περισσότεροι που είδαμε χτες άργησαν 4-5 χρόνια να καταλάβουν ότι η καταστροφή της οικονομίας μας θα αγγίξει τους πάντες, έστω & αργά καλώς & το καταλάβανε(;). Το ερώτημα τώρα είναι αν όλοι εμείς στις επόμενες εκλογές θα επιλέξουμε μια εντελώς διαφορετική πολιτική για να ανοικοδομήσουμε επιτέλους την Ελληνική οικονομία ή πάλι για πολλοστή φορά θα πέσουμε στην φάκα του κομματικού συμφέροντος με αποτέλεσμα να ψηφίσουμε (& την άλλη μέρα παλι να βρίζουμε) κάποιον που θα συνεχίσει την καταστροφή που άρχισε ο Παπανδρέου & συνέχισαν Σαμαράς & Τσίπρας; Π.χ.Τα Μνημονιόπαιδα Μητσοτάκη & Φώφη;

Η πλειοψηφία των φοροφυγάδων,που χά'ι'δευε και δημιούργησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρούσα.!!!¨Ολα τα στελέχη των, στρατολογημένα. και ο καντηλαναύτης.!!!!Ποιός διαθέτει απόδειξη απο δικηγόρο, συμβολαιογράφο,υδραυλικό,ηλεκτρολόγο,φροντιστήρια ιδιαίτερα,;;;;;;; Όλοι γνωρίζουμε,και απο καταστήματα ρούχων κλπ ,καφετέριες,συνεργεία και πάει λέγοντας.!!Όλοι αυτοί βγήκαν στο δρόμο........ας γελάσω.και εσεις γελοίοι με λογοκρίνετε ,μόνο όταν σας κατηγορώ την ΝΔ σας.!!!Φέρτε μου μια απόδειξη απο όλους αυτούς;;;;;;ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ___ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.!!Γελοιοποιηθήκατε!

@KST Αντί να κατεβάζετε το κεφάλι απο ντροπή για ολα αυτά τα δεινά που οι συντεχνίες και οι πολιτικοί τους πάτρωνες προκάλεσαν στον τόπο και στους νέους ανθρώπους ζητάτε και τα ρέστα;;; Το αποθεματικό των 11,9 δις μήπως δεν το εχουν πληρώσει ολα τα υπόλοιπα κορόιδα μέσω των κοινωνικών πόρων (άλλη εφέρευση αυτη των τρωκτικών αυτη για να πληρώνουν οι υπόλοιποι το φαγοπότι των βολεμένων) που επιβάλλεται στις συναλλαγές με τη ΔΕΗ πχ σύνδεση ρεύματος, πληρωμή λογαριασμών). Πλήρωνε ο φουκαράς χωρις βέβαια να το ξέρει, γιατι το ονόμαζαν εύσχημα κοινωνικό πόρο έμμεσες επιβαρύνσεις -συνέχιζεται-

-συνέχεια- για να το παίζεις ΕΣΥ θιγμένος με τα λεφτα που σε επιδοτούσαν ολοι οι υπόλοιποι....Αιδώς!!!!

@15:11 - Να πηγαίνεις σε γιατρό, δικηγόρο, φροντιστήριο, κτλ. που κόβουν αποδείξεις. Αλλιώς απλά δεν έχεις θάρρος να ζητήσεις απόδειξη και κλαψουρίζεις δεξιά-αριστερά. Τσουβαλιάζεις ενώ ξέρεις ότι πάρα πολλοί κόβουν αποδείξεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Όποιος δεν κόβει αποδείξεις να υποστεί τις συνέπειες.

,@ 05/02/2016 - 18:03.-------100 με απόδειξη --80 χωρις.!!!!!άντε γιά χαρά.!!11

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.