Δωρεάν ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη για όλους τους ηλικιωμένους από την «Αμάλθεια» στην Αρκαδία (pics,vid)

Δωρεάν ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη για όλους τους ηλικιωμένους από την «Αμάλθεια» στην Αρκαδία (pics,vid)

Μάρτιος 27, 2023 - 13:11
0 σχόλια

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία είναι η απομόνωση, το αίσθημα της μοναξιάς και, κατ’ επέκταση, η μελαγχολία ή ακόμη και η κατάθλιψη.

Οι ηλικιωμένοι συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία μερικές φορές δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και ίσως χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια πραγματοποίησαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου ομιλία για τα μέλη του ΚΑΠΗ  από την Διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Αμάλθεια με θέμα: «Απομόνωση, άγχος, και κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία- Μια άλλη πανδημία κατά την περίοδο του covid 19».

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κούρος Ηλίας καλωσόρισε τα μέλη και μίλησε για την αναγκαιότητα του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης .

Στην συνέχεια ο κ. Καμπισιούλης Παναγιώτης, Ψυχολόγος, και ο κ. Ηλίας Μπουλούκος, Κοινωνιολόγος, μίλησαν στο κοινό για το πρόγραμμα και για τα οφέλη του.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης από απόσταση σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες από κοντά, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν είτε ηλεκτρονικά (sms, email, viber κλπ) είτε τηλεφωνικά, διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η «Αμάλθεια» στο οποίο μπορεί να ενταχθεί κάποιος άνθρωπος που έχει ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε ιδιώτες. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και προσφέρει ψυχολογικές και ψυχιατρικές υπηρεσίες.

Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται η συνταγογράφηση, η ψυχολογική υποστήριξη, ακόμα και  η υποστήριξη κατ' οίκον σε όλους, σε ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας.

Αν κάποιος νιώθει μόνος μπορεί ακόμα και τηλεφωνικά να μιλήσει με τους ειδικούς και να λάβει υποστήριξη από τους ανθρώπους στην «Αμάλθεια»

   Κέντρο Ημέρας "ΑΜΑΛΘΕΙΑ"

 Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", ανήκει στον Τομέα Ψυχικής Υγείας της Αρκαδίας και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Είναι ένας χώρος για την πρόληψη της ψυχικής υγείας και την αποκατάστασή της.
 

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: 
Δευτέρα - Παρασκευή 08.00-13.00 & 17.00-20.00

Διεύθυνση: Χατζηχρήστου 36, Τρίπολη 22100

Τηλέφωνο: 2710 223595

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: khamaltheia@gmail.com

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία στο ΚΑΠΗ για την απομόνωση, το άγχος και την κατάθλιψη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.