Δήμος Τρίπολης: Το χωριό έμεινε χωρίς Ανάσταση λόγω ανταρσίας του Ιερέα

Δήμος Τρίπολης: Το χωριό έμεινε χωρίς Ανάσταση λόγω ανταρσίας του Ιερέα

Μάιος 02, 2021 - 16:02
22 σχόλια

Πέρυσι την Ανάσταση λόγω  κορωνοϊού την γιορτάσαμε στα μπαλκόνια μας , ενώ φέτος η κυβέρνηση με την συγκατάθεση της Εκκλησίας αποφάσισε να γίνει στις 9 το βράδυ. Σε πολλά χωρία ελλείψει ιερέων η Ανάσταση πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα … Όμως, σε ένα χωριό σε κοντινή απόσταση από την Τρίπολη, οι πιστοί δεν έκαναν τελικά Ανάσταση! Ο ιερέας θέλησε να πραγματοποιήσει την Αναστάσιμη Λειτουργία την ώρα που γινόταν κάθε χρόνο και να ακουστεί το Χριστός Ανέστη στις 12 τα μεσάνυχτα ως είθισται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, λίγο πριν αρχίσει η Αναστάσιμη Λειτουργία στο χώρο βρέθηκε η αστυνομία προειδοποιώντας  για τις κυρώσεις που θα είχε ο ιερέας και όποιος άλλος βρισκόταν εκεί λόγω της παρέλευσης του ωραρίου, με αποτέλεσμα οι πιστοί του χωριού να μην κάνουν τελικά Ανάσταση. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις για την απόφαση του Ιερέα να μην υπακούσει στις αποφάσεις που άλλαξαν τα εκκλησιαστικά δεδομένα λόγω πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που τελικά οδήγησε στο να μην τελεστεί καθόλου η λειτουργία.

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

@17:08 & 18:20 διότι τα προσωπικά δεδομένα είναι η πατέντα για να αποφεύγουν το γιαούρτωμα όσοι πηγαίνουν γυρεύοντας

Μπράβο παππα αντάρτη, σε θέλουμε στη πρώτη γραμμή του αγώνα που ερχετε σε λίγο για την απελευθέρωση μας από τους δυναστες της Αγίας οικογένειας,, πείτε μας ποιο χωριό είναι να δώσουμε επίσημα συγχαρητήρια στον ιερέα.

Οι κάτοικοι του χωριού αποφεύγουν να πηγαίνουν στην εκκλησία του χωριού τους αφενός διότι φοβούνται καθώς ιερέας και επίτροποι δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας, είναι στα όρια του να χαρακτηριστούν αρνητές του covid, αφετέρου διότι και η απλή ολογόλεπτη παρουσία τους στην εκκλησία ίσως τους φέρει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Από την άλλη στην εκκλησία του χωριού βρίσκουν χώρο έκφρασης ξένοι άνθρωποι ακόμη και από άλλες πόλεις και σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση γίνονται ευτράπελα. Ο Δεσπότης τα παρακολουθεί αυτά? ασχολείται με το ποίμνιό του? θα κάνει επιτέλους κάτι? και πότε?

δήθεν σήκωσε επανάσταση. Αφού στο άλλο χωριό που είναι επίσης ιερέας την έκανε πιο νωρίς την ανάσταση.

Επομένως φταίει ο αντιρησίας Ιερέας που είναι Σύριζα υπέρ του Κουφοντίνα και δεν υπακούει στις εντολές του Κούλη! Κρίμα για τους πιστούς...

Αν ήταν τζαμί με μουσουλμάνους θα έκανε τα ίδια η ελ.ας;

Οι κάτοικοι ενός χωριού στερήθηκαν την Ανάσταση εξαιτίας της εριστικής και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς ενός ιερέα και εσείς συζητάτε για τζαμιά και αμπελοφυλλοσοφίες!!! Ο ιερέας και ο δεσπότης έχουν υποχρέωση να υπηρετούν το ποίμνιό τους το έκαναν? όχι, θα τους ζητήθεί ο λόγος? θα λογοδοτήσουν κάπου για αυτό? σε αναμονή. Επίσης για να πατάμε και λίγο στη γη, ο ιερέας είναι μισθωτός του ελληνικού δημοσίου, οφείλει να υπακούει τις προσταγές του, πως να γίνει τώρα γίναν όλοι νταραβεριτζήδες στην πλάτη και την ανοχή των υπολοίπων.

Ο Δεσπότης έκανε κυριγμα για την ώρα δε λέει όμως ότι κάθε χρόνο στα περισσότερα χωριά κάνουν ανάσταση νωρίς γιατί δεν υπάρχει παππάς γιατί όλοι πάνε στις πόλεις που υπάρχει μάσα. Συμφερηντολογοι

Δεν πειράζει, του χρόνου που θα γίνει κανονικά στις 12 δεν θα υπάρχουν έριδες. Αφού η έκτακτη ανάγκη δεν θα υπάρχει μια ζωή, για αυτό τη λένε έκτακτη. Χριστός Ανέστη!

Στοχοποιειτε το συγκεκριμένο χωριό και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Στη συγκεκριμένη εκκλησία πηγαίνουν πιστοί και από την Τρίπολη και ποιο είναι το πρόβλημα; αφου οι κάτοικοι του χωριού δεν πατάνε το πόδι τους!! Επίσης τα μέτρα μια χαρά τηρούνται, τι σας ενοχλεί;;; αφήστε τα καρφώματα κάποιοι έξυπνοι και κλείστε καμία λακκούβα!!!

Ο παπας πληρώθηκε όμως για την θ. Λειτουργία έτσι δεν εινια; Ή έκανε ανταρσία και από τον μισθό του;

Ο δημόσιος υπάλληλος (ο παπάς) που πληρώνεται από εμάς πρέπει να τηρεί το ωράριο που του βάζουν οι προϊστάμενοι του. Αν δεν το τηρεί τιμωρείται δια του νόμου. Αν θέλει να το παίζει επαναστάτης να παραιτηθεί και να πληρώνεται από τους πιστούς. Έτσι είναι τα πράγματα στις ανεπτυγμένες χώρες.,αλλά ξέχασα μερικοί ακόμα βρίσκονται στην εποχή της τουρκοκρατιας.

το χωριό είναι αρκετά γνωστό και οι κάτοικοί του στο παρελθόν φημίζονταν για κάτι. Ποιό είναι; QUIZ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.