Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η επιχειρηματικότητα επλήγη στον Δήμο μας και πρέπει να αποκατασταθεί

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η επιχειρηματικότητα επλήγη στον Δήμο μας και πρέπει να αποκατασταθεί

Δεκέμβριος 01, 2021 - 12:32
0 σχόλια

Στην ενημερωτική εκπομπή «Απολιγνιτοποίηση–Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3, μίλησε την Δευτέρα 29/11/2021, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, με θέμα την απολιγνιτοποίηση και την μεταλιγνιτική εποχή στην Μεγαλόπολη και την Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε αρχικά ότι όταν στην Μεγαλόπολη έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των λιγνιτιών μονάδων, αυτό για την περιοχή μας ήταν ένα μεγάλο σοκ, για τις επιπτώσεις που θα φέρει στον Δήμο μας, γιατί η οικονομία τις περιοχής ήταν δεμένη άρρηκτα και δομημένη πάνω στην λειτουργία της ΔΕΗ. Οι επιχειρήσεις είναι στο σύνολο τους άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με την ΔΕΗ.

Από το 2013 που έκλεισαν οι μονάδες 1 και 2  θα έπρεπε η πολιτεία να έχει πάρει τέτοια μέτρα για να ετοιμάσει την περιοχή γι αυτό που θα ερχόταν.

Υπήρχε μια προοπτική οι μονάδες 3 και 4 να  κλείσουν το 2025 και το 2028 αντίστοιχα.

Με αυτό που γίνεται τώρα έχουμε μια τεράστια μείωση στους εργαζόμενους και εκτίναξη της ανεργίας.

Πρέπει να παρθούν τέτοια μέτρα για τον Δήμο της Μεγαλόπολης ικανά να αποτρέψουν αυτήν την φθίνουσα πορεία στην οποία  έχει μπει η οικονομία της περιοχής.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι εμείς ζητήσαμε από την αρχή ο Δήμος της Μεγαλόπολης να είναι ο μοναδικός δήμος που θα είναι δικαιούχος του προγράμματος γιατί από την γεωγραφική μορφή (κλειστό λεκανοπέδιο), έχει υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια τις επιδράσεις τις δυσμενείς και αυτή την στιγμή η οικονομία του, έχει πληγεί σε ποσοστό που τείνει στο 100%.

Είδαμε όμως ότι η κυβέρνηση για δικούς της λόγους και χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας αποφάσισε να γίνει μια διάχυση στα κίνητρα.

Τώρα με αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, κοιτάμε ο Δήμος Μεγαλόπολης που είναι δικαιούχος πως θα ωφεληθεί.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης χαρακτηρίζεται ως άμεσα πληττόμενος και έχουν μπει και όμοροι δήμοι που χαρακτηρίζονται έμμεσα πληττόμενοι. Πιστεύω ότι αυτό δεν έχει βάση και έχω πολλά στοιχεία για να αποδείξω ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι ο μοναδικός που πλήττεται.

Τι θα πει άμεσα και έμμεσα πληττόμενος δήμος;

Ζητάμε αυτό να συγκεκριμενοποιηθεί.

Η διαφοροποίηση του πρωτίστως και δευτερευόντως πληττόμενου δήμου για μένα σημαίνει το εξής:

Ο Δήμος Μεγαλόπολης πρέπει να πάρει με σαφέστατα απόλυτα νούμερα και ποσοστά το μερίδιο που του αντιστοιχεί από το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να μπει στην ίδια γραμμή με τους όμορους δήμους.

Η επιχειρηματικότητα επλήγει στον Δήμο μας και πρέπει να αποκατασταθεί.

Κλείνοντας ανέφερε ότι θέλουμε άμεσα να γίνει το επιχειρηματικό πάρκο.

Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχουμε προτείνει δεν θα γίνει τίποτα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής με την τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης.

Εκ του Δήμου

Video: 

O Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπολος στην ΕΡΤ3 με θέμα την απολιγνιτοποίηση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.