Διάλεξη με θέμα την αστρονομία και τα Ομηρικά Έπη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης (pics,vid)

Διάλεξη με θέμα την αστρονομία και τα Ομηρικά Έπη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης (pics,vid)

Ιούνιος 15, 2022 - 21:31
4 σχόλια

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης την Τετάρτη  15 Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε επιστημονική διάλεξη με θέμα: «Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της  επιστροφής του Οδυσσέα».

Με γλαφυρότητα και αμεσότητα την παρουσίαση έκανε ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, Φυσικός MSc, Αστρονόμος, μέλος της ΕΕΦ.

Αρχικά, ο κ. Ζαχαρόπουλος έκανε μια μικρή εισαγωγή αναφέροντας άλλους επιστήμονες και το πότε αυτοί έχουν χρονολογήσει τον Τρωικό Πόλεμο και την επιστροφή του Οδυσσέα. Στη συνέχεια, θέλοντας τα λεγόμενα του να γίνουν κατανοητά και απλά για το κοινό που τον παρακολουθούσε ανέλυσε κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με τα αστέρια και τον γαλαξία. Τόνισε ότι μέσα από την μελέτη των αστεριών κάποιος γίνεται ταπεινός, γιατί η Γη δεν έχει πρωταρχικό ρόλο στο σύμπαν.

Επίσης σε πολλούς που λένε ότι οι άνθρωποι θα κατακτήσουν τον γαλαξία ο κ. Ζαχαρόπουλος απαντά ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τον κατακτήσει απλά να τον κατανοήσει.

Έπειτα ανέφερε το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα αστέρια, για να μπορούν να γνωρίζουν τον χρόνο και να ξεχωρίζουν τις εποχές.

 Στην διάλεξη παραβρέθηκε ο κ. Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη) και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κυρία Παναγοπούλου.

Παρακολουθείστε τμήμα από την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ζαχαρόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διάλεξη σχετικά με την αστρονομία και τα Ομηρικά Έπη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη


4 Σχόλια

Ωραία!!!!!!!!! Τώρα θα μιλάμε για τα αστέρια!!! ρε που καταντήσαμε !! Την επομένη φορά να ερμηνεύσουμε τη φεγγαράδα του Αυγούστου. Αν δει κάποιος δει τις φωτο θα καταλάβει τι είπε ο αινσταιν

Μπράβο πολλά κ. Ζαχαροπουλε!!!!! Άψογη επιστημονική και πνευματώδης παρουσίαση ενός πρωτότυπου θέματος. Για τους αντιδρουντες στη χρησημοτητα της εκδήλωσης....αρκεί η κατανόηση....δεν μπορούμε να δυσανασχετουμε ..είναι σα να θυμώσεις με μια κότα γιατί δεν καταλαβαίνει μαθηματικά. Εύγε Ζαχαρία!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.