Δεν είναι μόνο η πρόκριση αλλά η εικόνα που βγάζει αυτή η Τεγέα

Δεν είναι μόνο η πρόκριση αλλά η εικόνα που βγάζει αυτή η Τεγέα

Σεπτέμβριος 19, 2021 - 10:34
0 σχόλια

Δεν είναι μόνο η νίκη και η πρόκριση στην επιστροφή της Τεγέας στην φυσική της έδρα αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό και η γενική εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι του Κυπέλλου Αρκαδίας κόντρα στην ΑΕΚ Τρίπολης.

Η Τεγέα με τα δύο γκολ του Γρηγόρη Τσαλγιτζόπουλου και το ένα το Χρήστου Καραμπέτσου νίκησε την ΑΕΚ Τρίπολης με 3-0 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση  ωστόσο φρόντισε να δείξει ότι είναι και παραμένει ένα πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό σύνολο με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές αρχές στο παιχνίδι της.

Κόντρα σε μια τόσο καλή και ποιοτική ομάδα όπως η ΑΕΚ Τρίπολης η Τεγέα κατάφερε να περιορίσει τα ατού της στον μέγιστο βαθμό βγάζοντας εντελώς από το παιχνίδι της την ομάδα του Δημήτρη Τσετσώνη η οποία δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο στο πράσινο πλάνο.

Σε αυτό το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της Τεγέας κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, πήγαν σχεδόν πάντα κατά την διάρκεια του αγώνα πρώτοι στην μπάλα, είχαν εξαιρετικά τρεξίματα δεδομένης και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, έβγαλαν τεράστιο πάθος για την νίκη, είχαν μεγάλη ενέργεια στις κινήσεις τους, κατέθεσαν στο χοτάρι την θέληση τους για την πρόκριση και ακολούθησαν πιστά το σχέδιο που είχαν αρχιά εφαρμόσει για να αντιμετωπίσουν μια τόσο καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ Τρίπολης.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης η ψυχραιμία της Τεγέας σε καταστάσεις πίεσης της ΑΕΚ Τρίπολης, ο ορθολογικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν συνθήκες του αγώνα χωρίς γιόμες και καμινάδες η τυφλά διωξίματα αλλά με προσπάθεια για συνεργασίες, με καλές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και με αυτοπεποίθηση από παλιούς και νέους (ηλικιακά) στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας τους.

Είναι προφανές ότι η Τεγέα είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με έναν σαφές αγωνιστικό προσανατολισμό η οποία ταυτοχρονα διαθέτει καλή χημεία ως σύνολο αλλά και προσωπικό ατομικά τελέντο που παίχτες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις και επιλογές σε διάφορες θέσεις και ανάλογα να διαμορφωθεί το σύστημα κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Ορισμένα πράγματα παίζει μεγάλο ρόλο κόντρα σε ποιον αντίπαλο τα κάνεις και η Τεγέα απέδειξε απέναντι στην ισχυρή και επίσης πολύ καλά δουλεμένη ομάδα της ΑΕΚ Τρίπολης την οποία περιόρισε στην μία τελική στα 90' και κάτι λεπτά παιχνιδιού το ότι βαδίζει σταθερά και με συνέπεια στον σωστό δρόμο ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Κάτι ακόμα που έχει την δική του σημασία είναι και η αμυντική λειτουργία των πράσινων με την τετράδα της πίσω γραμμής των Θανάση Τσαλγιτζόπουλου (δεξί μπακ), Ηλία Ρουμελιώτη (αριστερό μπακ), Γιάννη Τσιώρο (κεντρικό αμυντικό) και Πέτρο Πλαντζά (κεντρικό αμυντικό) όχι μόνο να εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη αλλά να αποτελούν ίσως και την πιο δυνατή τετράδα άμυνας στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ένα καλό παιχνίδι και με μια νίκη πόσο μάλλον σε αυτό το χρονικό σημείο δεν παίζει κανένα ρόλο αφού άλλωστε η διάρκεια είναι αυτό που μετράει πράγμα που γνωρίζουν καλύτερα απόν καθένα οι άνθρωποι της Τεγέας μιας και η διάρκεια αποτελεί το ζητούμενο.

Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την πορεία μιας ομάδας από τον Σεπτέμβριο ωστόσο το δείγμα της Τεγέας είναι τέτοιο που σε κάνει να πιστεύεις πως αυτή η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί μια πολύ ανταγωνιστική και κυρίως ένα σοβαρό μέσα στο γήπεδο σύνολο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.