Δεκαπενταύγουστος: «Οδηγός επιβίωσης» για το παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι

Δεκαπενταύγουστος: «Οδηγός επιβίωσης» για το παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι

Αύγουστος 12, 2022 - 21:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Δεκαπενταύγουστος βρίσκεται μία ανάσα μακριά και το τριήμερο που ακολουθεί είναι γεμάτο πανηγύρια.

Τα γνωστά αγαπημένα πανηγύρια του Έλληνα, με τις μπίρες να στοιβάζονται, τη γουρνοπούλα και τα σουβλάκια να πρωταγωνιστούν και από το μικρόφωνο της εξέδρας να ακούγεται: «Το ΤΡΕ4578 εμποδίζει».

Ήρθε αυτή η εποχή και ιδιαίτερα μετά από δυο χρόνια πανδημίας ο κόσμος θέλει να βγει από το σπίτι και να διασκεδάσει.

Το arcadiaportal.gr θέλοντας να σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε καλά και να αποφύγετε κάποια σημαντικά λάθη, σας παραδίδει τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης στο παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι.

Ακολουθούν οι… 10 εντολές

1. Αποφύγετε σανδάλια ή δίχαλο.

Ποιος ο λόγος να φορέσετε σανδάλια σε ένα πανηγύρι; Ειδικά αν δεν έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν το χωριό και δεν γνωρίζετε πώς θα είναι διαμορφωμένη η πίστα μην το επιχειρήσετε. Γιατί τα μάτια μας έχουν δει πολλά. Αφήστε που θα σας ποδοπατήσουν.

2. Επιλέξτε την κατάλληλη παρέα

Δεν θα πάρετε μαζί σας στο πανηγύρι το φίλο που δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε τέτοια. Θα αποβεί μοιραίο λάθος, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς αυτός θα κάθεται μαγκωμένος στο τραπέζι. Ας περάσετε χρόνο μαζί κάπου αλλού.

3. Πάρτε μαζί σας χαρτομάντηλα και αντισηπτικό

Ποιος είπε ότι οι τουαλέτες του συλλόγου θα έχουν χαρτί τουαλέτας; Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Εφοδιαστείτε, λοιπόν, κατάλληλα!

4. Προτού καθήσετε στην αγαπημένη πλαστική καρέκλα, ελέγξτε την

Πόσες φορές δεν έχει τύχει καθώς απολαμβάνετε την μπίρα σας αμέριμνοι να βρεθείτε εσείς ή άλλος συνδαιτυμόνας πεσμένοι κάτω, επειδή το πόδι της καρέκλας ήταν σπασμένο. Αποφύγετε αυτή την κακοτοπιά και ελέγξτε  την καρέκλα. Λίγα δευτερόλεπτα θα πάρει και θα αποφύγετε την ντροπή και το «Γούρι! Γούρι!» που θα ακουστεί από παντού.

5. Μην καθήσετε δίπλα στα ηχεία

Όποιος επιλέγει να καθήσει σε αυτή τη θέση είναι άξιος της μοίρας του. Για το υπόλοιπο της βραδιάς δεν θα ανταλλάξει κουβέντα, ενώ αν το προσπαθήσει, ο ένας θα λέει «θα σηκωθούμε να χορέψουμε;» και ο άλλος θα απαντά «ναι, μούρλια η γουρνοπόύλα!». (Εκτός αν έχετε πάει στο πανηγύρι με το σόι, οπότε στην περίπτωση αυτή, νομίζω είναι η πιο κατάλληλη θέση….)

6. Στείλε δύο άτομα στην ουρά για τα σουβλάκια

Ο αριθμός δυο νομίζω είναι ο κατάλληλος. Όχι παραπάνω άτομα ή ένας. Η ουρά είναι μεγάλη, η υπομονή μικρή, γι’ αυτό θα χρειαστείς παρέα.

7. Μην σηκωθείτε να χορέψετε με το που παίξει το κλαρίνο την πρώτη νότα

Το γνωρίζω. Σε όλους μας έχει τύχει με το που πει το συγκρότημα «Μέσα στο αμπέλι στη σταφίδα» να θέλεις να πεταχτείς πάνω. Συγκρατηθείτε και δώστε λίγο χρόνο, ώστε να διαμορφωθούν λίγοι κύκλοι.

8. Μην κοροϊδεύετε τον θείο που μεθυσμένος θα έχει έρθει στο κέφι

Ναι ξέρετε για ποιον μιλάω. Αυτόν που είτε θα μπει πρώτος στο χορό και θα κάνει από φιγούρες τσάμικου μέχρι κωλοτούμπες είτε θα είναι τελευταίος και επίσης θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Γιατί να τον κοροϊδέψεις; Το πανηγύρι θα έχανε την αίγλη του χωρίς αυτόν.

9. Επιβάλλεται να σκίσεις το τραπεζομάντηλο μια χρήσης

Αυτός είναι νόμος. Αν αφού φύγετε από το πανηγύρι το τραπεζομάντηλο δεν φέρει σημάδια φθοράς, μια κατάρα θα σας ακολουθεί.

10. Πιείτε μπίρα ή κρασί

Κλείνοντας θα τονίσω ότι η επιλογή ανάμεσα στα δύο πρέπει να γίνει. Θα με ευχαριστείτε την επόμενη ημέρα που το κεφάλι σας δεν θα είναι κουδούνι.

Αγγελική Γεωργοπούλου

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.