«Αθλητική Ηχώ» 1969: Ο Παναθηναϊκός στην Βυτίνα και το φιλικό με τον Παναρκαδικό

«Αθλητική Ηχώ» 1969: Ο Παναθηναϊκός στην Βυτίνα και το φιλικό με τον Παναρκαδικό

Δεκέμβριος 08, 2020 - 09:48
0 σχόλια

Ταξίδι στον χρόνο και το μακρινό 1969 μέσω της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» από το προσωπικό αρχείο του άλλοτε ανταποκριτή της για περίπου 30 χρόνια στον νομό μας Ιωακείμ Ξανθόπουλου ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν ποδοσφαιριστής του Παναρκαδικού.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός του Λάκη Πετρόπουλου και των μεγάλων παιχτών της εποχής εκείνης βρίσκεται τον Αύγουστο του 1969 στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στην Βυτίνα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και παράλληλα παίζει φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό.

Το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής στο φύλλο της 23 Αυγούστου του 1969 κάνει εκτενή αναφορά τόσο στην προετοιμασία του τριφυλλιού στην Βυτίνα όσο και στην φιλική αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό που βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό με σκορ 8-2 δίνοντας στοιχεία του αγώνα καθώς επίσης και φωτογραφίες τόσο από την αναμέτρηση όσο και από την προετοιμασία.

Στο φιλικό εκείνο παιχνίδι μεταξύ των δύο τριφυλλιών για τον Παναρκαδικό σκόραραν ο Γρίτσης και ο νεαρός τότε Ιωακείμ Ξανθόπουλος ο οποίος με ωραία ενέργεια πέρασε τους Άνθιμο Καψή και Φραγκίσκο Σούρπη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βασίλη Κωνσταντίνου.  Από πλευράς Παναθηναικού τα γκολ πέτυχαν οι Φραντζής (2), Γονιός, Δημητρίου, Βλάχος, Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου και Χάτζος.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι εκείνη την σεζόν είχαν μπει οι βάσεις πάνω στις οποίες εκείνη η ομάδα του Παναθηναικού έφτασε ως τον τελικό του Γουέμπλει με αντίπαλο τον Άγιαξ στην μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο στην χώρα μας.

Στον φιλικό αγώνα από πλευράς Παναρκαδικού αγωνίστηκαν: Μπακόπουλος, Καλοπίσης, Παναγιωτόπουλος, Μαριάς, Αλεξάκης, Μπακογιαννάκης, Ξανθόπουλος, Αργυρόπουλος, Τσουτσάκης, Μάνδρος και Γρίτσης.

Πρόκειται λοιπόν για ένα σπάνιο και ιδιαίτερα συλλεκτικό κομμάτι εφημερίδας η οποία με κάθε λεπτομέρεια αναφέρει τις στιγμές της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στην Βυτίνα καθώς επίσης και τα όσα έγιναν στην φιλική αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό.

Το πρωτοσέλιδο από την «Αθλητική Ηχώ» πλήρη αναφορά στο φιλικό του Παναρκαδικού με τον Παναθηναϊκό

 

Φωτογραφίες από την φιλική αναμέτρηση του Παναρκαδικού με τον Παναθηναϊκό και από την προετοιμασία του πρωταθλητή Ελλάδος στην Βυτίνα

 

Όλο το ρεπορτάζ από την προετοιμασία του τριφυλλιού στην Βυτίνα

 

Τα πάντα για το φιλικό του Παναρκαδικού με τον Παναθηναϊκό από το ρεπορτάζ της εποχής

 

Η πρώτη σελίδα στο εσωτερικό της εφημερίδας μαζί με άλλα θέματα εκείνης της περιόδου

 

 

Ευχαριστούμε τον κ. Ιωακείμ Ξανθόπουλο για την παραχώρηση του προσωπικού αρχείο και της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.