Άρση ασυλίας για τον Κώστα Βλάση, την ψήφισε και ο ίδιος

Άρση ασυλίας για τον Κώστα Βλάση, την ψήφισε και ο ίδιος

Φεβρουάριος 25, 2020 - 22:31
9 σχόλια

Τι ανέφερε ο Υφυπουργος Εξωτερικών στο Arcadia Portal

Δεκτά έγιναν από την ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας  Κ. Βλάση και Άγγ. Συρίγου.

H άρση ασυλίας για τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αφορά σε «αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον υφυπουργό για το θέμα που προέκυψε με την άρση της ασυλίας του, την οποία μάλιστα ψήφισε και ο ίδιος. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Βλάσης, αφορά στην επαγγελματική του ιδιότητα ως ιατρού και αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Δεκάδες Καθηγητές Πανεπιστημίου σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε Εργαστήρια, μπορούν να απασχολούνται παράλληλα και να προσφέρουν κλινικό έργο σε Πανεπιστημιακές Κλινικές Νοσοκομείων.

Για την έγκριση απαιτείται απόφαση όλων των οργάνων του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου. Οι καθηγητές αυτοί δικαιούνται βάσει Νόμου κλινικό επίδομα. Η ανώνυμη καταγγελία έγινε για περίπου 20 καθηγητές στην Αθήνα σχετικά με κλινικό επίδομα που λάμβαναν παρέχοντας κλινικό έργο. Προφανώς ήταν κατευθυνόμενη για κάποιον από αυτούς, αλλά όχι σίγουρα για εμένα, αφού εγώ δεν ελάμβανα κλινικό επίδομα όταν έγινε η καταγγελία.

Σε όλα τα χρόνια που βρίσκομαι σε παράλληλη απασχόληση (2011-2015) έλαβα κλινικό επίδομα για περίπου έναν χρόνο από το 2011 έως σήμερα (όταν από το νοσοκομείο ζήτησαν την συμμετοχή μου και σε 2η κλινική πέραν της μιας που ήδη απασχολούμουν) και φυσικά δεν έλαβα κλινικό επίδομα ως βουλευτής από το 2015 οπότε και εκλέχτηκα.

Φυσικά η παράλληλη απασχόλησή μου έχει εγκριθεί από όλα τα όργανα του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου. Πάραυτα από το 2011 έως και την μέρα που υπουργοποιήθηκα συνέχιζα να προσφέρω αμισθί κλινικό έργο στο Νοσοκομείο Λαϊκό.


9 Σχόλια

και γιατί δεν τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής όπως έκανε ο κ.Συρίγος. Οι απαντήσεις του άλλωστε δεν είναι κατανοητές.

Για "ψευδή βεβαίωση" διώκεσαι κ Βλάση, που σημαίνει υπέγραφες κάτι που δεν ίσχυε... και πληρωνόσουν έπειτα.

Θα δούμε,τι θα γίνει από δω και πέρα τα πράγματα είναι νομικά και όχι ιατρικά και πολιτικά. Βλάση

SOS : O ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ . ΕΙΝΑΙ Ο Μ Ω Σ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α Ν Α Τ Ο Μ Ι Α Σ . ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ..... ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΜΕΙΟ ...........

Αν είναι από το 2012 το αδίκημα έχει παραγραφεί. Αν είναι από το 2013 τότε θα κοντεύει να παραγραφεί μέσα στο 2020. Αν είναι μέσα στο 2014 τότε έχεις μέχρι και τέλη 2021 (που αν το τραβήξεις με αναβολές και μέχρι Άρειο Πάγο υπάρχει μια πιθανότητα να συμπληρώσεις την παραγραφή). Αν είναι το 2015 (εκλέγεσαι βουλευτής) τότε μάλλον δύσκολα θα το καθυστερήσεις για να παραγραφεί.

Όταν εργάζεσαι ως διδακτικό προσωπικό στην Ιατρική μπορείς, με επίσημη άδεια από την σχολή, να ασκείς κλινικό έργο σε κάποια πανεπιστημιακή κλινική (δηλαδή να δουλεύεις ως γιατρός και όχι μόνο ως διδακτικό προσωπικό) λαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο κλινικό επίδομα το μήνα που ορίζει ο νόμος (700-1000 ευρώ) και το οποίο βεβαίωνει ο διευθυντής της κλινικής. Βέβαια, τότε το ωράριό σου δεν αντιστοιχεί σε αυτό των καθηγητών (που είναι σαφώς μειωμένο) αλλά σε αυτό των γιατρών ΕΣΥ, δηλαδή 7,5 ώρες την ημέρα. Αν αυτό ισχύει τότε ο κ. Βλάσης δεν έχει να φοβάται τίποτα.

ρε φίλε στις 11΄00 τι μας λες εκθέτει τον πρωθυπουργό και την ΝΔ πρέπει να υποβάλει παραίτηση τώρα,

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.