Αρνητική απάντηση από τον δήμαρχο Μεγαλόπολης στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα (vid)

Αρνητική απάντηση από τον δήμαρχο Μεγαλόπολης στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα (vid)

Ιούλιος 14, 2020 - 22:00
7 σχόλια

Την πιθανότητα να δημιουργηθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας στη Μεγαλόπολη, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος Μανώλης, παρουσιάζοντας τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων στους δημάρχους και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ύστερα από την παραπάνω δήλωση ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, κατά την διάρκεια των ερωτήσεων - παρεμβάσεων ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από τον κ. Γραφάκο να μεταφέρει την άποψη της Μεγαλόπολης η οποία δεν είναι άλλη από την άρνησή της να υπάρξει μία τέτοια μονάδα.

Για πρώτη φορά άκουσα επίσημα ότι η Μεγαλόπολη μπορεί να επιλεχθεί για την δημιουργία μονάδας και θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Η Μεγαλόπολη διαφωνεί για το ενδεχόμενο αυτό, γιατί όλα τα τελευταία χρόνια είμαστε η πόλη που έχει θυσιαστεί

Ο κ. Γραφάκος στην συνέχεια έλαβε τον λόγο και απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει κάτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Εθνικός Σχεδιασμός δεν μπαίνει στη χωροθέτηση αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι αν η τοπική κοινωνία δεν το θέλει, κανείς δεν θα σας το επιβάλει

Ο  πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών έσπευσε να τοποθετηθεί, προτείνοντας τον δήμο του, για να γίνει ένα τέτοιο έργο με την προϋπόθεση βέβαια να μοιάζει με το εργοστάσιο που είχε επισκεφθεί με άλλους δημάρχους στην Στουτγκάρδη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr H απάντηση από τον δήμαρχο Μεγαλόπολης για το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας


7 Σχόλια

Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Η Μεγαλόπολη, που θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας τα επόμενα χρόνια, αρνείται μέσω του Δημάρχου της ένα εργοστάσιο, χωρίς καν να μάθει λεπτομέρειες. Πραγματικά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο. Η νοοτροπία που μας κατέστρεψε σαν χώρα. Στείρα άρνηση. Άκου βρε άνθρωπε πρώτα, ενημερώσου, συζήτα. Τι όχι λες; Τι νομίζεις ότι θα γίνει στην Μεγαλόπολη μετά τον λιγνίτη; Θα έρθει η Google και η Apple να κάνουν τα γραφεία τους; Τι στο καλό;;;

Τα παπαγαλακια των σκουπιδοεμπόρων ξεσπαθωσαν. Τα σκουπίδια είναι για διαλογή όχι για κάψιμο. Τους ρύπους ποιος θα τους αναπνέει; Ο Νίκας βέβαια έχει δώσει τέτοιες υποσχέσεις.... Για χαβουζα προορίζει την Αρκαδία.

H Mεγαλοπολη θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα γιατί τα τελευταία 30 χρόνια οι Αρκάδες και Μεσσήνιοι βουλευτές διόριζαν την Τρίπολη και την Καλαμάτα στην ΔΕΗ στην Μεγαλοπολη και περνατε και λεφτουλια από το λιγνητοσημο .Δεν πειράζει να πάρετε εσεις το εργοστάσιο εκεί στην ΒΙΠΕ να κονομησετε γουδιά Τριπολιτσιωτες !

Παύλο λουκουμά σταματά τις μπαρουφες σου γιατί αν το πρότεινε αυτό το έργο πριν 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο θα έσκουζες και θα έλεγες ότι θα δηλητηριάσουν το λεκανοπέδιο ,τώρα με τους ΝΔτες κυβέρνηση και περιφέρεια συμφωνείς και απαιτείς !Αλλα λίγο είναι το ψωμί των κυβερνώντων ,όποτε τζάμπα σκούζεις !Πηγαινε κάνε καμία βουτιά και άφησε το πληκτρολόγιο !

Αν το εργοστάσιο τηρεί τις προδιαγραφές, μακάρι να έρθει στην ΒΙ.ΠΕ της Τρίπολης . Τόσα χρόνια ρούφαγες λιγνίτη και δεν έλεγες τίποτα. Τώρα εναντιώνεσαι στο οτιδήποτε. Τα ίδια έλεγες και για τις φυλακές; Κάτι μυαλά σαν και τα δικά σου θα καταντήσουν την Μεγαλόπολη χωριό σε λίγα χρόνια. Δυστυχώς.

Δεν τα ξερεις καλά τα πράγματα ,την Μεγαλοπολη την κατάντησε χωριό η Τρίπολη και οι γαλάζιοι δήμαρχοι των αρχών του 90 που δεν έναντιωθηκαν στο κόμμα !Καλυτερα να ρουφάω λιγνίτη και να κατεβαίνω στην Καλαμάτα να αναπνέω οξυγόνο παρά να έχω να κάνω με εσάς τα γουδια στην Τριπολλλη !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.